Reklama

Reklama

Wallander

(seriál)
  • Velká Británie Wallander (více)
Trailer 2
Velká Británie / Švédsko / USA / Německo, (2008–2016), 18 h 1 min (Minutáž: 88–94 min)

Předloha:

Henning Mankell (kniha)

Hrají:

Kenneth Branagh, Richard McCabe, Jeany Spark, Sarah Smart, Sadie Shimmin, Tom Hiddleston, Barnaby Kay, David Warner, Boel Marie Larsson, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Kurt Wallander (Kenneth Branagh) vede kriminalistické oddělení Ystadské policie. Jeho denní náplní je výslech podezřelých a vyšetřování vražd, ani po letech ale nedokáže ze své podstaty pochopit násilí, které ho stále obklopuje. Do svého zaměstnání je však maximálně ponořen, což v důsledku vede krom obdivuhodného nasazení a schopnosti empatie s oběťmi také k věčné únavě a faktu, že mimo práci nemá krom dospělé dcery nikoho; manželka ho opustila a na budování přátelských vztahů není čas.
Filmová série o třech devadesátiminutových dílech byla v roce 2008 natočena ve Švédsku podle novel švédského spisovatele Henninga Mankella. Vzhledem k příznivému ohlasu kritiky i publika by v příštích letech mělo dojít k natočení dvou dalších třídílných sérií. (StarsFan)

(více)

Recenze uživatele tranquill k tomuto seriálu (12)

Wallander (2008) 

Kenneth Branagh je zvláštním hrdinou. Ani drsný a neohrožený, ani chytrý a extrémně deduktivní, ani ten negativní. Avšak je především charismatický, v kriminální praxi má docela štěstí a divák s ním musí soucítit. A opravdu se mi líbila kamera. Takže rozhodně nadstandardní krimi série. ()

Na špatné stopě (2008) (S01E01) 

"Nikdo si nezaslouží zemřít... Oni ano!" A první film této kriminální skandinávsko-brtiské série si rozhodně zaslouží nadstandardní hodnocení. Poněkud psychologickou režii skvěle doplňuje kolorovaná kamera. ()

Firewall (2008) (S01E02) 

"Nechtěl jsem být myšlenkama jinde.. Ne, to je v pořádku..detektiv Poeta.." Tento díl trochu postrádal souvislosti. ()

Anonymní zabijáci (2010) (S02E01) 

"Korektnost je mi ukradená, zajímá mě jenom pravda!" Tentokrát spíše průměrný díl. ()

Muž, který se usmíval (2010) (S02E02) 

"No. nezemřeli ´tak, jak jsme původně předpokládali.. A není to jen policejní výraz pro vraždu?" Wallander tentokrát opravdu mysteriózní! ()

Pátá žena (2010) (S02E03) 

"Bál se o tvoji duši..." ()

Podzimní událost (2012) (S03E01) 

"Myslím si, že můžete oškrabovat maso tak dlouho, dokud se nedostanete až na kost, na to, co tam zůstane navždycky..." Zatím asi nejlepší díl této krimi série. ()

Mrtví ve člunu (2012) (S03E02) 

"Není jednoduché být kýmkoliv..." ()

Než přijde mráz (2012) (S03E03) 

Býval jsem křesťan, ale pak se ze mě stal forenzní patolog..." Tentokrát standardní Wallander. ()

Bílá lvice (2016) (S04E01) 

"Všechno se může změnit..můžem to změnit..my všichni, kousek po kousku!" Pro mne standardní díl, ale z afrického prostředí. ()

Lekce lásky (2016) (S04E02) 

"Láska je jediný důvod, kvůli kterému lidi zabíjejí..." Jsem překvapený, že tento díl má asi nejnižší hodnocení. U mne je to naopak. Tempo je sice povětšinou pomalé, ale v pravý okamžik dokáže zrychlit a hlavně jde tohle více drama než krimi do hloubky Wallanderovy duše, včetně povedené pointy. ()

Neklidný muž (2016) (S04E03) 

"Ty jsi moje dcera?" Tohle by měl být konec této sice ne dokonalé ale psychologicky a vizuálně rozhodně zajímavé série? Škoda. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Angelina vystoupila z Orient expresu

Angelina vystoupila z Orient expresu

06.08.2016

Kenneth Branagh sice nevzkřísil novou sérii s Jackem Ryanem, Thor a Popelka ale vydělali takový balík, že si může dát pauzu u něčeho menšího. Jak možná víte, poslední dva roky strávil u čtvrté série… (více)

Branagh jako Wallander ještě jednou a naposled

Branagh jako Wallander ještě jednou a naposled

26.11.2013

Wallander je bezesporu jeden z nejlepších detektivních seriálů současnosti. Možná i proto, že se nejedná o tradiční seriál – každá ze tří dosavadních sérií obsahovala tři devadesátiminutové epizody,… (více)

Branagh zničí Jacka Ryana a americkou ekonomiku

Branagh zničí Jacka Ryana a americkou ekonomiku

22.07.2012

Doufejme, že ne komerčními výsledky nové ryanovky. Ale popořadě. Kenneth Branagh momentálně válí ve třetí sérii detektivního seriálu Wallander. Už se ale připravuje na další velký hollywoodský… (více)

Reklama

Reklama