Robert LiebermanScénář:
Marek PosivalKamera:
Peter F. WoesteHudba:
Jeff RonaHrají:
Erika Christensen, Jesse Metcalfe, Bill Moseley, Chelah Horsdal, Fulvio Cecere, Sheila Shah, Zak Santiago, Aaron Pearl, Stephen E. Miller (více)Obsahy(2)
Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)
Celkom fajn horor, aj keď som čakal, že to bude brutálnejšie a ešte krvavejšie. Pripomínalo mi to nedávny francúzsky thriller 7 Days, ale toto bolo lepšie, lebo mučenie aspoň ukazovali. Bol to taký "krváčik", ale v rámci slušnosti, pomyselná hranica brutality ostala neprekročená. Neviem, čo si mám myslieť o tom závere, bol kúsok postavený na hlavu, ale na druhej strane som ho nečakal, dokonca ma pobavil. Som rád, že som to videl. ()
Docela zajímavý za-smrt-dítěte-revenge kousek, ale... Je to hodně o psychologii rodičů, kterým byl unesen a umučen šestiletý syn, jenže ti dva hlavní herci nejsou dostatečně dobří, aby to dokázali přesvědčivě odehrát (a je to nepochybně dost těžká role). A druhou námitku vznáším na závěr, který je teda docela zajímavý, ale když už obsadíte do zásadní role známou tvář, nemůžete čekat že ta pointa lidi překvapí - takže ve výsledku spíš na škodu. Navíc mi to přišlo extrémně k neuvěření. Ale Moseley mě potěšil, ač nedostal až tolik příležitosti zaperlit si v roli pravé lidské bestie. Tak tedy, TORTURED mě dokázal nenudit a není vůbec špatně natočený, ale rozhodně měl na víc. "I’m gonna make sure you get the death penalty, asshole!" ()
Stzrašná EXPLO-SADA!!!!! Původně se to tváří jako neskutečně smutnej thriller, ale pak se to rozjede do klasického rozměru "nasraní rodiče se mstí vrahovi jejich 6ti letého syna" a film se mění v jednu nekonečnou ultra-extrémní torturu s naprosto ultimátním závěrem!!! Jeden z nejlepších kousků ve stylu Last House on the Left 1972 (myslím tím sub-sub-žánr ...). Psychologie postav!!!! Pecka ... Plus geniální hudba, ty houslový a basový pasáže gradující s elektronikou jsou úplně neuvěřitelný a skvěle padnoucí ke gradujícím scénám... ()
Lehce nadprůměrná záležitost vhodná i pro slabší povahy. Scény mučení nejsou nijak šokující, nechutné a už vůbec né gore. Ale vem to čert, nejsem masochista, abych musel mít v každym druhym filmu nějakou extrémní nechutnost nebo perverznost. Dokonce i ústřední dvojice mi nevadila, hrát ztrátu dítěte přece neni žádný med. Problém je však v rádoby pointě. Snímek od producentů Burg/Koules (Saw, Dead Silence) prostě musí obsahovat nějaký závěrečný twist, zkušený divák s tim teda počítá. Jenže takový hororový divák by nesměl znát Billa Moseleyho (ukažte mi ho, prosím :)), aby ho přesně v půlce filmu netrkla ona myšlenka! Vždyť je to do očí bijící! I tak jsem to bez problémů dokoukal až do konce. Slušný kousek. ()
Podľa mňa štrašne originálne podaný dej v réžií Roberta Liebermana, výborná zápletka zo šokujúcim koncom. Takto by to malo chodiť na celom svete ale ovšem z trocha iným koncom. Smrť za smrť nie ako na Slovensku že za vraždu dostanete 2roky a za ťažké ublíženie na zdravý 3-4roky, úplne maximálny nezmysel. ()
- Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
- Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
- Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)