Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Recenze (183)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná záležitost vhodná i pro slabší povahy. Scény mučení nejsou nijak šokující, nechutné a už vůbec né gore. Ale vem to čert, nejsem masochista, abych musel mít v každym druhym filmu nějakou extrémní nechutnost nebo perverznost. Dokonce i ústřední dvojice mi nevadila, hrát ztrátu dítěte přece neni žádný med. Problém je však v rádoby pointě. Snímek od producentů Burg/Koules (Saw, Dead Silence) prostě musí obsahovat nějaký závěrečný twist, zkušený divák s tim teda počítá. Jenže takový hororový divák by nesměl znát Billa Moseleyho (ukažte mi ho, prosím :)), aby ho přesně v půlce filmu netrkla ona myšlenka! Vždyť je to do očí bijící! I tak jsem to bez problémů dokoukal až do konce. Slušný kousek. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa štrašne originálne podaný dej v réžií Roberta Liebermana, výborná zápletka zo šokujúcim koncom. Takto by to malo chodiť na celom svete ale ovšem z trocha iným koncom. Smrť za smrť nie ako na Slovensku že za vraždu dostanete 2roky a za ťažké ublíženie na zdravý 3-4roky, úplne maximálny nezmysel. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn horor, aj keď som čakal, že to bude brutálnejšie a ešte krvavejšie. Pripomínalo mi to nedávny francúzsky thriller 7 Days, ale toto bolo lepšie, lebo mučenie aspoň ukazovali. Bol to taký "krváčik", ale v rámci slušnosti, pomyselná hranica brutality ostala neprekročená. Neviem, čo si mám myslieť o tom závere, bol kúsok postavený na hlavu, ale na druhej strane som ho nečakal, dokonca ma pobavil. Som rád, že som to videl. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý za-smrt-dítěte-revenge kousek, ale... Je to hodně o psychologii rodičů, kterým byl unesen a umučen šestiletý syn, jenže ti dva hlavní herci nejsou dostatečně dobří, aby to dokázali přesvědčivě odehrát (a je to nepochybně dost těžká role). A druhou námitku vznáším na závěr, který je teda docela zajímavý, ale když už obsadíte do zásadní role známou tvář, nemůžete čekat že ta pointa lidi překvapí - takže ve výsledku spíš na škodu. Navíc mi to přišlo extrémně k neuvěření. Ale Moseley mě potěšil, ač nedostal až tolik příležitosti zaperlit si v roli pravé lidské bestie. Tak tedy, TORTURED mě dokázal nenudit a není vůbec špatně natočený, ale rozhodně měl na víc. "I’m gonna make sure you get the death penalty, asshole!" ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Stzrašná EXPLO-SADA!!!!! Původně se to tváří jako neskutečně smutnej thriller, ale pak se to rozjede do klasického rozměru "nasraní rodiče se mstí vrahovi jejich 6ti letého syna" a film se mění v jednu nekonečnou ultra-extrémní torturu s naprosto ultimátním závěrem!!! Jeden z nejlepších kousků ve stylu Last House on the Left 1972 (myslím tím sub-sub-žánr ...). Psychologie postav!!!! Pecka ...‌ Plus geniální hudba, ty houslový a basový pasáže gradující s elektronikou jsou úplně neuvěřitelný a skvěle padnoucí ke gradujícím scénám... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mladému manželskému páru psychopatický zabiják dětí unese a zabije synka. Vrah je zanedlouho polapen a odsouzen. Rozsudek však není adekvátní spáchanému zločinu. Ženu to nasere a začne prahnout po nelítostné vendetě. Přesvědčí manžela, aby vzali spravedlnost do svých rukou. Ten nakonec po chvíli vnitřních soubojů souhlasí. Oba tedy začnou spřádat plán. Plán na dokonalou pomstu. Snímek má krátkou stopáž a uběhne velmi rychle. Mučící praktiky jsou vydařené. Jen kdyby... Už jsem si říkala, že ten největší nářez teprve přijde, když najednou to na nás rejža vybalil s pointou, kterou musel bedlivý divák stejně tušit již od okamžiku, kdy byla nadhozena. Pointa je sice možná poměrně zajímavým završením, nicméně já jim tu pomstu skutečně přála. Chudák chlap, který to odskákal... "Představ si nejhorší bolest, jakou jsi kdy zažil. Tak tohle bude mnohem horší.", "Chci vědět, čím člověk jako ty, ospravedlní svinstvo, které provedl!", "To chceš mučit chlapa, který netuší, proč mu to děláme?" - "Pořád je to stejný chlap. Je to stejný chlap!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

V konečném hodnocení neurazí, ale zároveň ani nedokáže hlouběji vtáhnout do děje. S párem, který přijde o dítě, soucítíme jen pár minut a pak vše vyšumí se stále stoupajícími logickými ataky. Pointa je ale kupodivu účinná, neurážlivá (až na ten finální dopis), což se samozřejmě cení. Mnohými do nebes vynášená psychologie je jen hodně slabým odvarem, s kterým se dalo pracovat o poznání pečlivěji. Můžou za to především průměrní herci, jejichž truchlící postavy nepatří mezi zrovna nejuvěřitelnější, zvlášť, když svoji nenávist a touhu po pomstě přenáší jeden na druhého, jako by se nechumelilo.. Jinak ale bez větších výhrad!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Títo úchyláci z TWISTED PICTURES to na mňa proste vedia. Pokiaľ ste fanúšikom SAW série tak vás tento snímok určite poteší. Upozorňujem ale, že v tomto filme nejde o žiadneho "skladačkového" vraha. Ide tu o krásnu pomstu a uľavenie si na duši za pomoci kadejakých šikovných pomocných. Záverečné rozuzlenie pre vás bude šokom - 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film čerpá maximum ze všeho, co se dalo využít, a dělá to dobře. Natolik dobře, že to stačí na kvalitní večerní horor, i když to vlastně ani není horor, nýbrž pomalejší thriller okořeněný několika "saw" scénkami. Sympatická stopáž zaručí napětí od začátku do konce, čemuž pomáhájí i spousty flashbacků. Otřesní herci a divné dialogy jsou na denním pořádku, takže žádné překvapení... Poctivé krimi béčko prodchnuté atmosférou new-age hororů; srdce fanouška nezůstane studené. A je to i s poselstvím :-P. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama se potkalo s Martyrs a ještě si na závěr pro nás tvůrci připravili šokující odhalení. Ono to odhlanení sice nebylo zase tolik nečekané, protože to týrání musel scénárista nečím vykompenzovat. Řeknu narovinu že z Tortured nejsem kdovíjak unešený, přestože film uteče vzhledem ke své délce jako voda. Spousta věcí mi přišla dost amatérských a i oba truchlící rodičové se ve svých emocích střídali způsobem "každý chvilku tahá pilku". Pokud má někdo zájem o podobnou Saw variaci určitě bych doporučil Collectora. PS: Zdálo se mi to nebo je Erika Christensen neuvěřitelně podobná Reese Witherspoon? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror ne, drama ano. Dělají monstra z jiných lidí monstra? Film se snaží ukázat, kam až může zajít starozákonní oko za oko, zub za zub. Aneb, násilí plodí další násilí. Ztráta dítěte musí být strašlivá, zejména pokud je jeho smrt násilná a brutální. Člověk neví, jak by se na onom místě zachoval. A také je to film o nespravedlnosti. Postižení rodiče mají smůlu, že nežijí ve státě, kde by se provozoval trest smrti. Na druhou stranu vraha mine i doživotí. Logicky se pak musí dostavit pocit frustrace z nedostatečného trestu. Pokud někdo pointu odhalil, fajn, ale pak se dozajista připravil o překvapení na závěr. Co se týká mučení, tak asi jak už člověk viděl leccos, zas taková brutalita to není. Série Saw je mnohem větší masakr. Děs spíše vyvolávají proměny obou manželů - z milujících rodičů v bestie. Příjemné - dá-li se to říci - filmové překvapení. Působivá temná hudba! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nejdřív to bylo na 4, pak po konci, který jsem si špatně vyložil to bylo na tři a teď, když jsem se díky diskuzi dozvěděl, jak že to opravdu bylo, tak bych dal nejradši zase 4, ale... Ze začátku to je skvělé drama, opravdu mě slušně mrazilo z toho nápadu, potom se rozjede mučení, kdy tentokrát v pozici mučeného není ten komu fandíte, což je velmi zajímavé a samotné gore mi nevadí. Zaskočil mě konec, nejdřív jsem si myslel, že to je totální úlet, ale nakonec musím přiznat, že je to celkem povedené. Spoiler: Chlápek, kterého mučí není vlastně onen úchylák, který jim zabil syna, ale jiný vězeň, kterého převáží. To že ho v dodávce neviděli a posléze nepoznali je docela ujeté, ale budiž. Při nehodě ztratil vědomí a tak neví, že byl převážen s nějakým úchylákem, nemůže uvést věci na pravou míru a neví proč je mučen. Z počínaní rodičů pochopí, že asi zabil jejich syna a zná jeho jméno, protože ho zaslechl v jednom z rozhovorů rodičů. Když se mu podaří utéct napíše omluvný dopis a oběsí se. Skutečný vrah si zatím zraněný pobíhá někde po lesích, náhodně se dostane k domu, kde mučí toho nepravého a ihned bere roha. Nakonec ho policie dopadá zesláblého kdesi v pustině. Taky trochu úlet, ale dejme tomu. Konec spoileru. Když jim odpustím pár přešlapů, tak musím uznat, že je to dobrý thriller/horor s poutavým dějem a zajímavým koncem. napětí tady rozhodně nechybí a díky krátké stopáži nemáte čas se nudit. Herci byly fajn, zahrály to tak, jak zahráli, s nějakým přehráváním se jděte bodnout odborníci. Asi ty 4* přece jenom dám, protože to byl dobrý filmový zážitek. 70% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak nedbalost, nedůslednost a neumětelství dokáže i z dobrého nápadu udělat podprůměrný film. Velká škoda promarněné šance ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Věděl jsem, že mám očekávat nějakou šokující pointu, takže jsem se celou dobu jen modlil, ať nespočívá v tom, že v tý dodávce byli namísto jednoho dva vězni a rodičové si samozřejmě vybrali toho nesprávného. Další z řady filmů, kde je finální zvrat zcela zbytečný a nelogický. Tentokráte velká škoda. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

John ze Zoufalek neunesl, že se na něj Gabriele vyprdla a zhrzen rozhodl se, že si svou spravedlnost vymůže na týpkovi, který už si spravedlnost vymáhá pravidelně celá léta (2001 maniaků 2, Vyvrženci pekla, Repo). On jim totiž ten Bill tentokráte vlastně unesl a zabil prcka. Nu dopadlo to tak, že si ho John se ženuškou odtáhl do sklepa, aby si na něm natrénoval, co ho ve zdravotnické škole naučili. A vzhledem k tomu, že se bude mučit, uvidíte tu z Billa Moseleyho častěji jeho břicho, než obličej. Ale žádná velká muka se konat nebudou, a to v žádném směru, tudíž se nebudete vyloženě mučit před televizí, ale to co uvidíte vás taky nijak nevytrhne, pokud už jste nějaké to řezání do masa někdy viděli... 50% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek je spíše jako thriller, zhruba v polovině se Tortured rozjede a dostává náboj pořádného hororu. O závěru ani nemluvím, ten byl prostě perfektní a trošku jsem nevěřil, že se tolik zamotá. Režisér Robert Lieberman to zvládl na výbornou a zaslouží si pořádnou pochvalu.. 8/10 = 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V tomto filme ide o spravodlivú pomstu zúfalých rodičov, ktorí prišli pričinením jedného grázla o syna. S rozsudkom nie sú spokojní a tak sa ho rozhodnú uniesť a následne si na ňom vyskúšať niektoré praktiky stredovekej tortúry. Spôsob, akým bol väzeň unesený bol však poriadne pritiahnutý za vlasy, miestami až smiešny. Mučenie som tiež čakal trochu viac krvavejšie, prakticky sa chudákovi nič takého nestalo, iba trocha krvi a možno pustil aj do gatí, neviem. Ale záver príjemne prekvapil, takže som celkom spokojný. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Skvělý revenge exploitation.Skvělá režije i hudba a skvěle zahraný ustřední pár.Škoda za malý prostor pro Billa Moseleyho.Silnější 4 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavý film, který je v závěru trochu moc překombinovaný nečekaně podivným zvratem. Deviant, který manželům Landryovým unesl, umučil a zabil jejich malého syna Benjamina, musí za svůj odporný čin náležitě zaplatit. Podle manželů je pro něj jediným spravedlivým trestem ho umučit k smrti stejně bolestivě, jako to on provedl malému Benovi, protože trest 25 let v "lapáku" není pro ně dost adekvátní. Po pečlivě naplánované akci ho unesou v nestřeženém okamžiku při vězeňském eskortu a dopraví do odlehlé chaty hluboko v lesích, kde si na něm "smlsnou". A diváka tak čeká celá pestrá škála mučení zraněného devianta ležícího po autohavárii na stole ve sklepě a než zhebne, tak si párkrát bolestivě zakřičí "au" a bude volat o pomoc. Zajímavý námět, zajímavé provedení, překombinovaný konec a divák v roli soudce. Tak by se dal charakterizovat počin režiséra Roberta Liebermana, který je námětově velmi aktuální, ale nepouští se do složitých řešení otázek, zda takové zrůdy, jako je John Kozlowski, mají vůbec právo na život a rovnou jde přímočaře na věc. Jesse Metcalfe je v roli lékaře a odhodlaného manžela mrazivě přesvědčivý a stejná mrazivá přesvědčivost nechybí ani hlavní hvězdě filmu Erice Christensen, která se postupně přehrává do rolí zkušených matek. Bill Moseley v roli devianta nezklamal a ani nemohl zklamat, protože záporné a rozporuplné role vždy zvládal s přehledem, ale je pravdou, že tady se nijak extra nestačil rozehrát, vzhledem k omezenému prostoru jeho role. Zvláštně tvůrci vyřešili závěr filmu. Neodpustili si závěrečný dějový zvrat, který mírně postrádal logiku a současně byl šíleně překombinovaný. Zanechal ve mně rozpaky a prozradit ho, tak bych potencionální diváky o to překvapení dost ochudil. Rozhodně však jsem uvažoval o plném bodovém ohodnocení, ale závěr byl dost rozporuplný. I přesto je to hodně zajímavý thriller, který nepostrádá myšlenku spojenou s kontroverzním námětem. 80% ()

Reklama

Reklama