Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lorraine Burtonová je rozvedená a vychovává sedmiletého syna Chada. Její bývalý manžel Gary byl voják, který měl nějaký problém a z armády byl propuštěn. Nyní chce Chada do své výhradní péče. Tato situace už tak nejistou a nervózní Lorraine, která se navíc potýká s finančními problémy, ještě více stresuje a musí docházet na terapii. Zde se ji snaží přesvědčit, že si občas musí dupnout. Je zvyklá poslouchat. Její otec byl také voják a Lorraine tak nějak automaticky poslouchala nejen otce, ale i manžela. Jednoho večera po terapii veze Chada domů a cestou se staví u benzínky, aby koupila k večeři mraženou pizzu a natankovala za posledních 6 dolarů benzín. Když se vrátí do auta, zjistí, že v autě sedí neznámý muž s pistolí. Je to bankovní lupič jménem Roy a žádá Lorraine, aby ho odvezla ven z města, které je celé obklíčené policisty. Budou předstírat, že jsou rodina, a když to vyjde, nic se Lorraine nestane. Podaří se jim projet kontrolou a Roy pak telefonuje svému komplicovi, aby mu sdělil, že se mu podařilo projet a bude u něj asi tak za šest hodin. Znovu dochází benzín a musí natankovat. Roy má peníze, takže to není problém a pozve Lorraine a Chada na jídlo. Lorraine musí na toaletu, odkud se snaží dovolat pomoci, ale nejde jí to a Roy ji tam po chvíli vyzvedne. Je velmi podezřívavý. Lorraine ho prosí, aby je nechal být, ale Roy to nemá v úmyslu. Oznamuje jí, že potřebuje odvézt do Tijuany v Mexiku. Prý když ho doveze tam, kam potřebuje, nezkřiví jim ani vlásek na hlavě, ale pokud ho podrazí, nedopadne to s nimi dobře. Lorraine se snaží na sebe upozornit policii rychlou jízdou, ale Roy si toho všimne a přikáže jí zpomalit. Lorraine se odváží k zoufalému činu. Nastříká Royovi do očí ústní sprej, který má položený vedle sebe. To ho na chvíli oslepí a Lorraine se pokusí s Chadem utéct. Je to jen zoufalý pokus. Teď bude řídit Roy. Auto znovu potřebuje benzín a tak musí zastavit. U benzínky stojí školní autobus s dětmi, které jedou na výlet a Lorraine řekne Chadovi, aby šel jako na WC a pak nastoupil k dětem do autobusu. Chad to udělá a když to Roy zjistí, je už pozdě. Kdyby se ho snažil z autobusu vytáhnout, upozornil by na sebe. Roy je vzteky bez sebe a za trest přinutí Lorraine vlézt do kufru. Lorraine se podaří udělat do kufru díru montážní pákou, aby mohla dýchat. Roy dojel na místo setkání s komplicem. Lorraine vyslechne jejich rozhovor. Zaslechne, že peníze jsou schované ve staré papírně. Pak zaslechne hádku a střelbu. Když se kufr otevře, Roy do něj vhodí komplicovu mrtvolu. Pak polije auto benzínem a zapálí ho. Lorraine najde u mrtvého muže pistoli, kterou prostřelí zámek kufru, a podaří se jí uniknout, aniž by to Roy zpozoroval. Pěšky se dostane, až k benzínové pumpě odkud telefonuje, aby zjistila, kde je Chad. Když se konečně dovolá na policii, kam ho odvezli, policista jí poví, že musí Chada předat odboru péče o děti protože ho opustila... (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ako sa hovorí odvážnym šťastie praje. No však pridelené šťastie hlavnej hrdinke Lorraine bolo až tak umelo a nevkusne znásobené, že v pri záverečných scénach degradovalo aj tak už poslabší filmový zážitok. Sprievodným znakom sa stalo slabšie spracovanie príbehu, keď rozbehnutý dej klape ako hodinky bez výrazného, nečakaného zakopnutia, ktoré by ponúklo poriadne zdramatizovanie. John Bonito sa o to aj pokúšal, ale úspech to neslávilo a aj práca kamery sa mi zdala priemerná. Herecké výkony a výber hudby tiež spadli do nesprávneho "vrecka" a preto výsledok nesiaha na viac ako 40%. ()

Dejvid007 

všechny recenze uživatele

Tak dobře no..Rozjíždí se to celkem slušně. Matka dojde synáčkovi na pumpě pro večeři a v tu ránu když se vrací, tak v autě už sedí zločinec a synáček má bouchačku u hlavy(kluk je v celku v pohodě, když mu nějaký psychopat míří pistolí na hlavu). Zlodějíček chce odvést na jedno místo a tak tedy jedou....A od této části už je to pouze stereotypní sračka! Celý film je opravdu perfektně zakončen a to tak, že matka, která je psychicky na dně je ale trochu pomstychtivá a tak nasedne do obrovskýho Forda a zloděje pronásleduje s brokovnicí(pochybuju, že ji držela někdy v ruce) a perou to na dálnici asi tak, že by i sám Vettel mohl trochu závidět. No a potom matka převrátí zlodějovo auto na střechu, následuje menší bitka a když je zlodějíček trochu tuhý, tak matka vytáhne z kalhot další bouchačku(nevím kdy ji vzala) a zlodějíček to dostane asi 3-krát...Takže když to tak vemu kolem a kolem, tak z matky se stal takový menší Rambo...:) Ta třetí hvězda je pouza za slušný výkon pro mě neznámého Stephena Dorffa! 55% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Uneste fakt blbou ženskou a máte z toho thriller. Nejenomže tohle nese klasickej znak thrilleru z 90. let (stupidně se chovající kladná postava), ale nese to i druhej znak thrilleru z 90. let (záporák musí být zabitej aspoň 3x, aby byl definitivně mrtvej). Takže cely to působí dost idiotsky, zastarale, děj je řídkej jak kdybych si dal meloun, zmrzlinu a 2 piva a i když ze začátku (asi 10 minut) to vypadá slibně, pak nastává dost solidní nuda jak na nudapláži a táhne se to celej film... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Působí to na mě dojmem, že si parta nadšenců zkusila natočit film o únosu, ale jaksi mezi nimi nebyl nikdo, kdo by měl zkušenosti s psaním scénářů (a psaním jakéhokoliv příběhu vůbec). Postavy jednají tak nelogicky, že si i nezaujatý divák může ukroutit hlavu. Tak to působí až do chvíle, kdy dojde k finálním závěrečným soubojům (rozstřílený a autem rozmáčknutý hlavní záporák několikrát zázračně obživne). Poté bude ještě hůř. Předpokládám, že závěr už nestihl scénárista napsat, a tak jej nějakým způsobem splácal rozhádaný filmový štáb na place. Amatérský a absolutně zbytečný počin. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Takže, co tu máme? Autoúnos matky s dítětem nějakým pochybným bankovním zlodějíčkem, který to nemá v hlavě v pořádku a ačkoliv to tak nevypadá, oba by nejraději zapálil. Jenže jako bachyně bojuje za svoje mláďata, tak i Maria Čágo Bello usiluje o svou i synovu záchranu. Což se jí samozřejmě podaří, protože nic jiného z toho udělat nejde. Otřepaná písnička s totálně dementním závěrem, kde se kupí jedna nelogičnost za druhou! 37% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Maria Bello a Tim Griffin sa stretli aj pri natáčaní seriálu z produkcie NBC Prime Suspect (2011). (beso74)
  • Keď v továrni strieľa Roy (Stephen Dorff) po Lorraine (Maria Bello) sediacej v aute, odnesie si to čelné sklo auta, keď však následne Lorraine šoféruje, predné sklo je už opäť neporušené. (beso74)

Reklama

Reklama