Reklama

Reklama

Onna hissacuken: Kiki ippacu

  • Japonsko 女必殺拳 危機一発 (více)

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl japonské "karate-řezanice" s ženskou martial arts hvězdičkou Etsuko Shihomi, která hrála v mnoha japonských martial arts filmech 70. let. Tentokrát již bohužel bez hostující legendy Sonnyho Chiby, jehož byla v 70. letech svěřenkyní, ale opět s hostujícím Yasuaki Kuratem. Film je opět plný všelijakých "martial arts zrůd", bizardních postav, bojuje se se zbraněmi i bez nich, film je řádně krvavý, brutální a násilný. Nahota je také samozřejmostí... Opravdu drsné je vybodnutí očí jedné dámě, to byl fakt hnus. Etsuko se sice snaží, ale přece jen je to holka, zato Kurata je opět excelentní a předvádí svižný, rychlý a charismatický martial arts výkon. Na legendární trilogii The Street Fighter/Gekitotsu! Satsujin ken (1974) to samozřejmě nemá. Hlavně z dnešního pohledu je jak choreografie soubojů slabá, stejně jako je úsměvný výkon samotné Shihomi ... ovšem atmošku starých grindhousových karate-exploiterů si film rozhodně nese a Kurata je výborný ... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě starej japonskej grindhouse plnej hnusáren a úchyláren. Nenaladil jsem se na tuhle vlnu při sledování jedničky, a při dvojce to bylo stejně tak. Tenhle film je strašně syrovej, ošklivej, vulgární a uřvanej. Každej záporák je absolutní macho prase, který při soubojích mručí, ječí a řve jako medvěd kříženej s Brucem Lee, když má svou hysterickou periodu. Hlavní hrdinka je absolutní trubka, co vždycky někam bezhlavě naběhne, a až pak začne přemýšlet. Nechá se utáhnout na vařený nudli, několikrát se nechá nalákat do naprosto stupidních pastí, je nevyrovnaná, jakákoliv maličkost ju rozhodí a bez cizí pomoci by byla v prdeli. K tomu všemu roztřesená kamera, syrové a ošklivé reálie, nelidské mučení ženských, gore fatality, všudypřítomná hysterie, jekot a řev, no prostě fuj. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Více méně stejné jako první díl, jen se brácha vyměnil za kámošku potažmo za sestru, jsou tu určitá ale...To první je, že se už absolutně rezignovalo na děj a film je tak slepencem karate scének, které jsou bohužel o poznání slabší a méně promakanější než u předchozího dílu. Druhé se vztahuje ke gore scénám, kterých také ubylo a z těch pár, co zbylo, se mi líbila jen finální likvidace bosse. A poslední ale se vztahuje k hlavní představitelce. Ta je o poznání méně sexy než dříve(možná to bylo způsobeno tím, že byla nějaká oplácanější v obličeji, či co), a tak se nuda dostavila o mnoho dříve. No uvidíme, co nabídne další díl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě totožná řež jako první díl, opět ze začátku nastíněnej velice jednoduchej příběh unesení a pak už se jen jedná o 80ti minutovou rubanici s Etsuko Shihomi opět v hlavní úloze řezaní téměř všeho živýho na obrazovce, jedinej rozdíl je ten, že Chibu tu vystřídal o něco míň demolující Yasuaki Kurata a že v konečný masakrovačce se objeví "jenom" vypíchnutý očí a jedna useklá ruka, tentokrát se to bohužel obešlo bez vyhřezlých střev, ale i tak je to tradičně hodně brutální. Nicméně s tim dobrým tu zůstaly samozřejmě i nedostatky v podobně viditelně nahraných úderů a zbytečně moc zběsilý a vycukaný kamery, která se ještě snaží častým střihem zakrýt, že údery nedopadaj tam kam by měly a dělá to dost neohrabaným způsobem, což to trochu sráží, ale s ohledem na stáří filmu to je i tak skvělá zábavná podívaná. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Koryu usekne profesorovi ruku, je v jednom záběru vidět, že má profesor místou dvou, ruce tři. (giallo)

Reklama

Reklama