Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události líčí dramatické okolnosti hromadného útěku občanů NDR přes vnitroněmeckou hranici. V souvislosti s neustále posilovanou ostrahou západní hranice NDR a pod hrozbou nuceného přesídlení se rozhodne téměř polovina vsi jménem Böseckendorf v říjnu roku 1961 přejít hranici se SRN. Jde o více než padesát obyvatel, které represivní socialistický režim doslova donutí k útěku přes hranici, na níž se střílí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (3)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka docela dobré. Fandil jsem jim, ale vlastně mi bylo dost jedno, jak to dopadne. Tak by to asi být nemělo, ne? ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Zajímavá událost zpracovaná nepříliš zajímavým filmem. Unikla mi první půl hodina a měl jsem chvíli problém zorientovat se v těch piklech, ale celková dějová linka a vyvrcholení jsou působivé včetně finálního double conu :-) Herecké výkony, kulisy a zpracování (ten kouř simulující mlhu!) už za moc nestály. Průměr, ale historická nauka byla důležitá. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

I když pominu, že se jedná pouze o televizní zpracování, tak je velká škoda, že se nenašlo víc peněz. Příběh, který nikdo nezná, by zasloužil víc všeho. Zápory: už zase nebyl toaletní papír, co pamatuji já, tak přílohu Rudého práva jsem si na hajzlíku jen četl, halzpapír jsme tedy měli a to rodiče byli kolbeňáci, tehdejším systémem nijak zvlášť oblíbení. ()

Reklama

Reklama