Reklama

Reklama

Když už jsme se narodili

(festivalový název)
  • Francie Puisque nous sommes nés

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletý Nego a o rok starší Cocada se denně setkávají na benzinové pumpě nedaleko své favely, kde se snaží vydělat si trochu peněz na obživu sebe a své rodiny. Cocada sní o tom, že se stane řidičem kamionu, zatímco umývá okna automobilů, pase vepře na smetišti či vypaluje cihly. Nego živoří s matkou a devíti sourozenci. Kromě žebrání u dálkových autobusů brigádničí jako poslíček a na školu mu nezbývá moc času. Svět obou předčasně vyspělých chlapců se jen málo podobá tomu, jak si dětství představují lidé, kteří s nimi na benzince čas od času ztratí pár slov. Oba dva však věří, že v budoucnu se jim podaří splnit si svůj sen: pro jednoho jsou to řidičský průkaz a kabina kamionu, pro druhého vlastní domek z kukuřičných slupek. Režisérská dvojice nás nechává nenásilně vstoupit do světa obou chlapců, jejichž dennodenním událostem přihlížíme zdánlivě nespatřeni. Podmanivá kamera a narace připomínající hraný film přispěly k tomu, že snímek zabodoval na řadě mezinárodních festivalů. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Divoký životní styl, z něhož jsem byl už po hodině unavený. Určitě by mohli jít do nějakého dětského zařízení. Že by zde nebyli ani nízkoprahy pro mládež jako prevence sociálně patologických jevů? ()

dobruca 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokumentární film, oceněný na jednom světě 2009. Jen tak mimochodem místem, kde se film odehrává není chudinská čtvť San Paula, jak je uvedeno v obsahu filmu, ale ve filmu blíže neurčené místo na severovýchodě Brazílie. ()

Reklama

Reklama