Reklama

Reklama

Nefertiti: Egyptská královna

(TV film)
  • Česko Nefertiti a ztracená dynastie (více)

Obsahy(1)

Před více než 3 000 lety rozvrátili starověký Egypt. Dokonalá Nefertiti a její manžel, radikální král Achnaton, otřásli samými základy Egypta – a přetvořili civilizaci. Svrhli starou vládu, staré náboženství, staré hlavní město... a nahradili dokonce staré bohy. A nakonec spolu s celou rodinou zmizeli... Kde skončili? O tom se bouřlivě diskutuje už desítky let. National Geographic přináší – teprve podruhé v historii – do Údolí králů nejmodernější CT skeny, aby pomohly při pátrání po této tajemné královské rodině... Rodině, slavné především díky malému chlapci, který věřil, že je Achnatonovým synem, synem, který měl vyrůst a vládnout Egyptu... Král Tutanchámon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľa nudného teoretizovania, veľa otázok prečo, no odpovede žiadne a aj to tajomstvo, ktoré je na začiatku nastolené je divákovi hneď jasné, že dopadne ako dopadne. Pár mŕtvych ksichtov a Nefertiti aj tak unikla. Celý dokument tu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nefertiti je jedna z veľkých záhad starovekého Egypta. Hľadanie odpovedí prebieha už desiatky rokov. Ako to bolo s uhrančivo krásnou Nefertiti, s jej manželom Achnatonom a celou ich rodinou? Profesionálny vedecký výskum prináša ďalšie nové odpovede. Medzinárodný team prišiel do Údolia kráľov s počítačovou tomografiou. Chcú nájsť múmiu Nefertiti a Achnatona a zistiť či sa naozaj jedná o blízkych príbuzných legendárneho faraóna Tutanchamona. *** ()

Reklama

Lukoh 

všechny recenze uživatele

V dokumente sa pomocou tomografie snažia určiť, ktorá z múmii dvoch žien patrí Nefertiti, alebo nie. Osobne nemám moc rád "archeológa" Zahi Hawassa, nakoľko si vždy domýšla príbehy o artefaktoch podľa toho, čo v nich chce vidieť. Našiel by som iných 1000 možností, ako vysvetliť to, čo v tomto dokumente uvidíte, no moje teórie by boli rovnako (ne)potvrdené ako teórie Zahi Hawassa. Nakoniec sa z dokumentu dozviete, že identifikovali múmie celej blízkej rodiny Nefertiti, len ju nie. Samozrejme - údajne. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Zahi Hawass je rozprávkár, klamár, hovno, ktoré už našťastie nie je vo svojej pozícii. Pseudoveda prezentovaná v tomto dokumente "má 25, má predĺženú lebku, je to muž, to bude Achnaton!!!!! WTF!? Prečo tam nezavolali ľudí z forenzného oddelenia vrážd? Tí sa predsa takou prácou živia. Čo je však najväčší logický fail, porovnávanie múmie s nákresom či bustou Nefertiti...na to nemusím byť ani Ajnštajn :) aby som vedel, že to asi nedopadne dobre. ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Jeden ze skupiny dokumentů, jenž se zabývají tím, že vezmou kosti a vypráví příběh těch, jimž patřily(pozn. nemusí to být jen lidé. Musím říct, že ve své kategorii je to velmi nadprůměrný snímek. Ovšem na to, abych mu dal pět hvězd to nemá,to se zatím v této skup. podařilo pouze Baladě o Alosaurovi a jsem přesvědčen, že kdyby to udělali v jejím stylu(Nejdřív by dali pouze zfilmovaný příběh a poté by ukázali jak to zjistili)dal bych pět hvězd, nicméně takto střídavě to působí neuceleně a nedokončeně. To sice ve skutečnosti není pravda ale u hodnocení tu hraje roli onen subjektivní pocit. I přes tuto nedokonalost je to ovšem strhující dokument, který byste si neměly nechat ujít. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama