Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V starém malebně chátrajícím paláci žije starý důstojně chátrající zchudlý kníže. Žije v podstatě sám, nepočítáme-li celou skupinu rodinných duchů, kteří jsou ovšem pro živé neviditelní, ve vzpomínkách na slavnou minulost rodu. Proto také odmítá nabídky mezinárodní korporace, která by ráda palác koupila, zbourala a na jeho místě vystavěla obchodní megacentrum. Po nepříliš úspěšné opravě plynového bojleru však kníže umírá. Jeho dědic, již poameričtělý playboy, se k nabídce korporace nestaví již tak odmítavě. Hrozí, že ze všech duchů se stanou bezdomovci... (fragre)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Milá protimodernistická (zde je modernismus v rouchu amerikanizace) duchařská komedie. Má mnoho vtipných momentů, ale chybí ji nějaký základní a zásadní vtip či nějaký opravdu dramatický obrat. Ale je zde opravdu nápaditě znázorněn přechod ze světa živých do světa duchů z hlediska umírajícího. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Umluvená komedie plná duchů, kteří narozdíl od živých jsou šedě fialoví. Trochu vtipné, ale ne moc. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Talianska kinematografia sa po WWII zamerikanizovala, tento film ide proti sucasnym /na realitu 60s/ trendom amerikanizacie talianskeho filmu. Ani take mena ako PlynovyMuz a Mastroianni to nedokazali vytiahnut trochu vyssie. Amerikanizacia talianskej kinematografie pokracovala cele 60. a 70. roky. Sergio Corbucci natocil svoj film Il Grande Silenzio v zasnezenej Cortine D´ampezzo tusim a herci mali plne usta kecov o USA. Sranda, ze Paolo Villaggio ostal napriklad verny rodnej zemi, to tu ale nepatri : 30 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama