Reklama

Reklama

Obsahy(1)

16. ročník výročních cen Český lev bude letos mimořádně napínavý. Nominace vyhlášené na slavnostním večeru v pražské Lucerně ukázaly, že šance hlavních favoritů jsou až vzácně vyrovnané. Filmy Karamazovi Petra Zelenky, Tobruk Václava Marhoula a Venkovský učitel Bohdana Slámy okupují všechny hlavní kategorie. Průvodcem hlavního večera je poprvé rodinná dvojice otec - dcera, tedy Bolek a Anna Polívkovi. "Jsem rád, že budu moderovat právě s dcerou. Kdyby se to náhodou nepovedlo, mám to na koho svést, a když naopak uspějeme, můžu pochválit vlastní krev," vyjádřil se k hlavnímu večeru Bolek Polívka. Také předávání jednotlivých cen se ponese v duchu hesla "film jako rodinný podnik", neboť předávajícími budou příbuzenské dvojice ze slavných hereckých rodin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nádherný večer věnovaný Českýmu filmu. Bohužel. Ještě nikdy mě při sledování České televize nebylo trapněji. Chápu, že někteří umělci už z dob dávno minulých jsou zvyklý za své ocenění děkovat kde komu, straně, vládě, prezidentovi......., proto mě ani nepřekvapilo, když někteří jedinci za své ocenění děkovali Václavu Havlovi, byl v sále, byl v první řadě a určitě má velký podíl na jejich umělecké kariéře. Méně už však chápu Petra Vachlera, to že je volič Strany zelených je jeho věc, ale jako souvisí Bursík, Kateřina Biomasa a další s českým filmem ? Nevšiml jsem si, že by na Oscarech nebo Cesarech patřili VIP místa politikům ? Petr Vachler prý pořádá Českýho lva na oslavu Českého filmu, nevšiml jsem si. Spíše než oslovu Českého filmu jsem sledoval jakýsi soukromý večírek Petra Vachlera a jeho kamarádů. Je až neuvěřitelný jak křečovitě a uboze působí snaha o humor za každou cenu, to je stejný, jako kdybych si teď myslel, že můj komentář musí být za každou cenu vtipný a tak sem napíšu třeba tohle : "Včera jsem šel do vinárny, ale potkal jsem kamaráda a tak jsem šel do hospody." ............. ty tečky jsou ticho, abych si vynutil tvůj smích čtenáři / čtenářko / tohoto komentu. Přesně tohle byl styl moderování rodiny Polívkových. Další věc Polívka byl ke koncu přenosu už slušně ožralý.......... Ne, opravdu za takovýhle důkaz ubohosti, trapnosti a buranství bych jen velmi nerad v příštích letech platil svůj koncesinářský poplatek a pevně doufám, že Česká televize svou spolupráci s Petrem Vachlerem ukončí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si z toho ouplnej prd. Akorát vím, že to moderoval tandem Polívka - mladá Polívková a že to bylo hrozně trapný. Ale pár scén se tam přecijen uronilo, ale kvalitou to byla stejně hrůza hrůzoucí. A Polívka ožralej, to už je skoro klasika na Lvovi ne? :D ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Česká kinematografie se po dvaceti letech vyhrabala ze dna, protože přišla se stejným "modelem" jako ta hollywoodská před deseti lety. Český lev jakožto udělování ceny se o to také pokouší, když se navrací po letech experimentů a pokusů o originalitu k zavedenějšímu a tradičnímu modelu moderování, jenže... ten nejde dost dobře míchat s typicky vachlerovskou mystifikací. Navíc osvědčené postupy nakombinované se snahou o oslovení mladšího diváka, i když se mělo asi jednat o satiru, nefungovaly a moderátorská dvojice nebyla schopná vytěžit ani jeden vtip z generačního střetu, popř. rodinných vztahů. Koncept "rodinní příslušníci předávají výhercům" zavání "velkým rodinným podnikem, ve kterém na překvapení co do ocenění není místa a z nudy vytrhla pouze Deana Jakubisková-Horváthová. Pokud jsou nejlepší chvíle Českého lva na úrovni toho nejhoršího z Manáže a pokud kameraman nedokáže udržet kameru v rovnováze, Polívkova opilost během večera vstoupala a scénář snad neexistoval, nedokážu dát víc jak jednu hvězdičku, i když se jedná o nejlepší udělovací večer za poslední roky. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Někdy vtipné, někdy trapné, tu kouzelně rozpačité, jindy zase kultivované a sem tam až příliš drzé. Český lev je jako jízda na horské dráze. Osciluje kolem průměru a zaslouží si tři hvězdičky. Ta čtvrtá je za výtečný první ročník s Duškem. Na Steva Buscemiho a výrazy Svěceného, Střihavky nebo ministra kultury Dostála nikdy nezapomenu. ()

BadoXXII odpad!

všechny recenze uživatele

Nevedel som, že úroveň českých levov je taká otrasná (to na lepšej úrovni je aj reality show o maďarských cigáňoch). Pódium chabé, nálada mizerná, snaha o originálnosť nevydarená a tá trápnosť! Občas som sa zasmial na Bolkovi, ale to na hviezdičku nestačí. Fuj, hanbil som sa, že to pozerám. Za čo sú tu preboha tie kladné hodnotenia? Že by za to, že to vyhral váš favoriť? Alebo za hustotu celebrít v jednej sále? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dvojice Polívka + Polívková byla vcelku vydařená. Soutěž o nejhorší proslov bezkonkurenčně vyhrála Deana Horváthová. To, jak neúspěch filmu Bathory svedla na kritiky, byl vrchol trapnosti. A v tu chvíli to zachraňoval právě Polívka, jak jí vtipně, ale zároveň vkusně skákal do řeči. Takže za mě je to průměr. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že pan Vachler už dávno nepořádá vyhlášení o nejlepší film, ale o největšíhoho debila, což se Polívkám povedlo a utopili se ve vlastní polívce. Amen. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Rodinný tandem Polívkových se zhostil průvodcovství svátečního večera výtečně. Zklamalo mě vystoupení Kocábových, mohli zvolit lepší song. Tvůrcům "Hlídače" jsem ceny přál; jen mi vadilo, že si akademici nevzpomněli na Mariu Procházkovou. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jelikož mi šlo především o informace, který mi Lev přinesl, jsem spokojenej. Polívka s Polívkovou mi nevadí, ale nechápu, proč musí bejt Český lev provázenej pokusama o vtipy a celkově trapnou atmosférou. Tleskám Rodenovi, nejen za výkon v Hlídači, ale taky za to, jak se (ne)děkoval... ()

Reklama

Reklama