Reklama

Reklama

Obsahy(1)

16. ročník výročních cen Český lev bude letos mimořádně napínavý. Nominace vyhlášené na slavnostním večeru v pražské Lucerně ukázaly, že šance hlavních favoritů jsou až vzácně vyrovnané. Filmy Karamazovi Petra Zelenky, Tobruk Václava Marhoula a Venkovský učitel Bohdana Slámy okupují všechny hlavní kategorie. Průvodcem hlavního večera je poprvé rodinná dvojice otec - dcera, tedy Bolek a Anna Polívkovi. "Jsem rád, že budu moderovat právě s dcerou. Kdyby se to náhodou nepovedlo, mám to na koho svést, a když naopak uspějeme, můžu pochválit vlastní krev," vyjádřil se k hlavnímu večeru Bolek Polívka. Také předávání jednotlivých cen se ponese v duchu hesla "film jako rodinný podnik", neboť předávajícími budou příbuzenské dvojice ze slavných hereckých rodin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Je co zlepšovat, ale za poslední roky to byl konečně první první lev bez křeče, nevtipného scénáře, dlouhých promluv a zbytečných výmyslů Petra Vachlera. A poprvé jsem měl taky hlavně díky Bolkovi Polívkovi pocit, že tam sedí publikum a ne povznešení paňáci, kteří se přišli "nebavit" za každou cenu. Dobrý to bylo. Příště míň skákání do řeči, žádný ministr na playback a jsem spoko, protože upřímně, lepší už to být může jen velmi těžko - v tom sále, za zády se zoufale přiblblým majitelem psa vegetariána a s rozpočtem jaký lze na takovou akci sehnat. ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo touhle parodií na vyhlašovaní "nejprestižnějších českých filmových cen" proplul s grácií, byl to Karel Roden a jeho příchod-odchod bez plácání aneb za každou cenu být vtipný nemusím. Stačilo pouhé skromné děkuji a ostatní si vyližte prdel. Už to tomu Vachlerovi vemte nebo mu pošlu něco ze zabíječky! Dramaturgie tohoto vyhlašovaní je čím dál více bez nápadů, nevyhýbá se trapnosti a chybí ji galance hodná velkého filmového nebe. Otázkou možná je zda vůbec nějaké ještě máme. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Největším problémem vyhlašování Českých lvů (a koneckonců i příbuzných hudebních Andělů) je snaha o co největší originalitu při moderování, a to co se týká formy i vlastních moderátorů. Hlavní by měli být proboha snad ti ocenění (event. nominovaní)! I když tento rok se mi moc líbila Anna Polívková, nebýt těch rádoby autentických přeřeků. Bolkovi samozřejmě více sluší manéž. Vrcholem trapnosti a zpupnosti byla madam Horváthová-chudák paní, soudnost už ztratila docela, jestli ovšem kdy nějakou měla. Nightwork super. ()

U.Tarare odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle pořady typu Český lev, Týtý a podobný hovadiny, kde se udělujou ceny upřímně nesnášim. Nejenom že je to o ničem, při poslechu děkovaček bych někdy až brečel. Přijde mi to jak soukromý večírek pro skupinu lidí, kteří si tam dojdou akorát vyzvednout cenu. A na to bych se měl koukat? - Na*rat ()

Stromovous87 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale přišlo mi to celkem vtipné. Rozhodně víc, než předchozí ročníky. Dal bych tak 3, ale vzhledem k místnímu negativnímu hodnocení přidám ještě hvězdičku. Myslím, že by tento ročník neměl padnout pod 50%...to si rozhodně nezaslouží. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný obřad a ceremoniál kolem Českého lva. Ročníky které moderoval Dušek asi nebudou nikdy překonány. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy dávám tentokrát výrazně jen kvůli moderátorské dvojici. Ne, že by snad byla nějak extra skvělá, spíše naopak, ale oceňuji odvahu Anny Polívkové ukázat se se svým frňákem před celým národem. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Bolek to celé vede a jeho soustavně schválně debilní dcera to ničí... je to škoda. Mít Bolek po boku někoho jiného tak by to ušlo.... ()

AdamFogl 

všechny recenze uživatele

S ceremoniálem jsem tentokrát RELATIVNĚ spokojen - letos mělo předávání filmových cen úroveň (na rozdíl od minulého "Budař je na záchodě" a "Proklínám vás!" Pavla Landovského) a ačkoliv se našlo několik vyloženě špatných momentů (hudební vystoupení), přesto je to od minulých ročníků krok kupředu. Takže pokud bude kvalita ceremoniálů i nadále růst, odhodlám se příští rok přihodit i tu čtvrtou hvězdičku. S čím už tak moc spokojen nejsem jsou výsledky a myslím, že každý musí uznat, že pro příští ročník by to chtělo kvalitnější nominace. Tak držím palce! 50% ()

Reklama

Reklama