Reklama

Reklama

Ve Francii dojde k únosu lugašské princezny Jasmíny. Únos má vyšetřovat sám Dreyfus, kterému má pomáhat policista z Nice, Jacques Gambrelli. Jacques se velmi podobá Clouseaovi a nakonec vyjde najevo, že je to i jeho nemanželský syn. Dreyfus si padl do oka s jeho matkou, ale sám Jacques mu neustále způsobuje nějaká zranění. Jacques se navíc do Jasmíny zamiloval a udělá pro ni cokoliv. Jacques dokonce předstírá, že je doktor, protože je jeden z nich zraněný a únosci doktora potřebují. Únosci ale jeho maskování prokouknou a zajmou ho. Jacques tak stráví noc s Jasmínou. Únosci se obávají, že jim je policie na stopě, takže princeznu přemístí. Jacques je skoro zabit. V nemocnici se Jacques od své matky dozví, kdo je jeho skutečný otec. Poté se rozhodne spojit s přáteli svého otce, kteří by mu měli pomoct princeznu osvobodit. Policie také jedná, díky informacím od Jacquese vědí, kde je princezna držena... (TV Prima)

(více)

Recenze (64)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle si Blake Edwards v celé Růžovopanterské sérii akorát pěkně zkazil celkově vysokou úroveň humoru. Roberto Benigni byl více trapný, než legrační a jako celek tento film musel drtivou většinu diváků vysoce zklamat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Roberto Benigni jednou dostane Oscara. Kdyby tohle věděli diváci Syna růžového pantera rozhodně by se smáli do udílení Oscarů v 1999. Další panter bez Sellerse je další špatný film, který se snaží zkazit reputaci prvních Sellersových kousků. Nikdo nedokáže nahradit velkého herce. Na tomhle snímku není snad nic dobrého, krom Claudie Cardinale (ta se taky prodá kamkoliv). Smutný důkaz snahy dostat z dobrých 3-4 filmů dvojnásobek průměrných. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Smutný pohled na konce téhle kultovní série, navíc hořce okořeněný faktem, že ho má na svědomí původní autentický tvůrce a otec celého nápadu - Blake Edwards... Hlavní představitel Roberto Benigni, jinak celkem sympatický a osobitý tvůrce i komik, se díky pitvoření (ale i díky sterilnímu scénáři) řadí v hierarchii postav světa Růžového pantera na samé dno... Nejsmutnější na celém filmu je zjištění, že stejně jako v jeho samém ději, tak i co se týče důvodů jeho vzniku, jde jen o jediné - o dolary... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na desiate výročie od uvedenia do kín posledného pantera (Kliatba Ružového pantera, 1983), sa na scéne zjavilo toto čudo. Jedno sérii treba uznať. Istým úchylným spôsobom ma veľmi baví sledovať, ako sa menila, akým spôsobom sa vyvíjala, ako s ňou narábali tvorcovia behom desaťročí. Z galantnej, decentnej krimikomédie s Davidom Nivenom v titulnej úlohe, sa už v dvojke stal bláznivý spin-off Sellersovho Clouseaua. Neskôr ho pre-obsadili Alanom Arkinom. Katastrofa. Po ňom sa vrátila pôvodná partia Edwards/Sellers a vznikli najlepšie diely. Následne Sellers nečakane zomrel, čo však nezabránilo vzniku ďalších filmov (použili sa staré scény a vystrihnuté pasáže z minulých dielov) a začalo sa nezmyselne hrať na paranoickú strunu, že Clouseaua možno nezomrel počas leteckej havárie. Po pravde pátral jeho americký náhradník. „Nezmyselne“ preto, lebo Sellers bol v tom čase už dávno mŕtvy, takže „asi“ každému muselo byť jasné, že sa proste nevráti, že je mŕtvy naozaj. Keď čuduj sa svete ani toto nevyšlo, prišli tvorcovia s nápadom ponúknuť svetu... Clouseauovho syna! Talianskeho! A nezahral si ho nikto iný, než tamojší šialený štyridsiatnik Benigni. Ten sa pre podobné úlohy narodil podobne, ako Pierre Richard, ale toho som mal vždy oveľa, oveľa radšej. Scenár nie je žiadny zázrak. No to asi neboli ani scenáre k najlepším dielom so Sellersom. Boli však pozliepané z výrazných scén. Tie v Synovi Ružového pantera absentujú. Celé je to fajn (ak uvážime, že bez Sellersa to proste už tak nejak principiálne nie je ono), ale nejedná sa ani o žiadny výnimočný komediálny zázrak. Vlastne som sa skoro vôbec nebavil a z toho dôvodu dávam len 2*. Objektívne by si to možno zaslúžilo tri, ale pravdepodobne sa zhodneme na tom, že nie je dobrý nápad dávať 3* komédii, pri ktorej sa človek nesmeje. Potešilo ma každopádne, že scenáristom sa podarilo nájsť spôsoby, ako do hry vrátiť obľúbené postavy Dreyfusa a Cata, ktoré by sa tu teoreticky bez Sellersa vyskytovať nemali. O réžiu sa opäť postaral Blake Edwards, ktorý sa podieľal i na scenári, s ktorým mu pomáhal syn Geoffrey. V rokoch 2006 a 2009 sa objavili dve americké verzie so Steveom Martinom a odvtedy je séria mŕtva. Na ústredný panterovský song sa podarilo nahovoriť Bobbyho McFerrina. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O fous lepsi nez Kletba. Z puvodniho obsazeni uz zbyl jen Lom a Kwouk, pricemz Lom vetsinu filmu prolezi v posteli a Kwouk si pravdepodobne strihnul nejtrapnejsi roli kariery - sice hraje furt Cata, ale az uvidite, pochopite. Jinak ono uz stupidne zmodernizovana uvodni melodie dava tusit, ze tohle nebude uplne v poradku. Nejvetsi problem je s pribehem, ten sam o sobe je docela vaznej a v pohode by obstal v lecjaky bondovce. No a do toho tu samozrejme mame Benigniho, ultimatni hovado, ktery ale narozdil od Wasse dokaze pobavit, protoze ma komedialni talent. Takze ve vysledku se jede na vazno a nic se nedeje, aby byl vzdy strih na nejakou hyper stupidni scenku s Benignim, kde nekdo neustale nekam pada. Cely to tak trochu pusobi pokusem o rozjeti novy serie a je to takovej zrod Clouseaoua, i kdyz Juniora. Benigni si tak postupne vezme typickej kabat, zacne pouzivat prevleky od Ballse, ziska Cata a uznani Francie. A kdyby to nebyla takova kokotina, mozna se moh s Benignim jeste jeden, dva dily udelat, ale pri Edwardsovo sestupny tendenci, jeste ze to ukoncili uz tady. Nicmene i kdyz hodne kritizuju, neda se rict, ze bych se nekolikrat solidne nezasmal, proto 3*. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemůžu pomoct, ale když opomenu Život je krásný a v tom jsem vůči Benignimu rezervovaný, tak je tenhle film a Benigni obzvlášť úplná pakárna... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu chybí všechny typické znaky filmů se zesnulým Peterem Sellersem. A i když se režie opět ujal zkušený Blake Edwards, nepodařilo se mu z ní vyvařit vůbec nic. Výsledkem je zoufale nevtipná a trapná komedie s nepříliš přesvědčivým Robertem Benignim, který nebyl dobrou volbou po geniálním Sellersovi. Podařilo se alespoň zabodovat s herečkami ve vedlejších rolích - Claudia Cardinale a Debrah Farentino svůj půvab neutopily v trapnosti a křeči. Tradičně skvělý Herbert Lom alias maniakální komisař Dreyfuss proležel většinu filmu na nemocničním lůžku. 40% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kreslený panter, v hrobě sebou mele... Četníku Gambrelli, jděte do prdele!" Filmová rukavice naruby, motokolo vtipu uvíznuté v betonu a růžový junior na pár pohlavků. Zatímco praotec všech obávaných inspektorů Jacques Clouseau byl milý nešika a zábavný popleta, ovšem gentleman každým coulem, navíc s neochvějným přesvědčením o svých vyšetřovacích schopnostech, jeho potomek je jen ubohý tajtrlíkující trapák. Herecká bohyně ve výslužbě Claudia Cardinale se nechala oplodnit zmraženým spermatem zesnulého Petera Sellerse zbytečně, jejich filmový syn se nepotatil. Život je krásný je krásný, o tom žádná, ale prznění klasiky je ošklivé. Co by asi říkal číšník Guido například na pokračování táborové hry na schovávanou, na jejímž konci by hlavní výhrou nebyl tank Sherman, ale německý Panther, růžový? Asi by i on dostal tik do levého oka. A šmytec, jen se rozčiluju a zbytečně si tupím komentátorský brk. Slovy z bolestně infantilní postelové scény, při hře na doktora: "Miluji ženy, všechny druhy." "Ach můj bože!" Naprostý souhlas. Bože můj... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Benigni se zde jen infantilně pitvoří, ale na druhou stranu mi to nepřijde tak nechutně vlezlé jako předchozí dva díly. A to i přes skutečnost, že Sellers nebyl úplně duševně vyrovnaný. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers hral svojho Cloussea zo šarmom jemu vlastným, ale toto bol v podaní Benigniho totálny blábol. Ak by tomu dali nepanterovský názov a zmenili mená postáv, bola by to komédia, o ktorú by nezakopol žiaden divák. Jednu hviezdičku dávam Mancinimu kvôli zaujímavo upravenej pôvodnej hudbe pri úvodných titulkoch. Ostatné nestojí za nič. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Druhým a posledním pokusem najít náhradu za Sellerse byl ve filmu SYN RŮŽOVÉHO PANTERA (SON OF THE PINK PANTHER, 1993) italský komik Roberto Benigni, jehož Blake Edwards nechal řádit podobným stylem, a přesto to není ono. Pokud pamatujete služebnou Marii z filmu Komisař Clouseau na stopě, zde ji hraje Claudia Cardinal. Opět se objeví princezna Lugaše, kterou již Claudia Cardinal nehraje, a když je unesena, jde po stopě únosců Dreyfus a mladý Clouseau. Film však neměl valný úspěch, i téma už se zdálo vyčpělé a bez špetky originality, a tak se již kromě jedné sezony nové animované série z roku 1993 THE PINK PANTHER (kde pantera namluvil Matt Frewer, známý z Faktoru Psí) dá říci, že život a doba růžového pantera definitivně odešla. ()

Reklama

Reklama