Reklama

Reklama

Zločin à la Neapol

  • Itálie Giallo napoletano (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pouliční hráč na mandolínu Raffaele Capece má spatit dluh jako důsledek hráčské vášně svého otce. Hraje tedy serenády pod okny, avšak jednoho dne objeví mrtvolu. Aby se nezapletl se zákonem, podnikne pátrání na vlastní pěst. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

bubun 

všechny recenze uživatele

Trochu vyčpělá komedie s krimizápletkou, jejíž rozuzlení je bohužel strašně brzy jasné, protože zpracování je (vzhledem ke stáří snímku pochopitelně) prostě naivní. Film je to celkem příjemný, úsměvný, dobře obsazený, a kupodivu místy i lehce napínavý, ale přece jen ho čas dost semlel. Hudební doprovod hrozný (ústřední melodie - vlezlá a neoriginální + ta příšerná "foukačka") - škoda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně jediné, co mě zaujalo, tak to, jak dobře hraje Mastroianni svého méněcenného kripla, který ale není blbý, ba právě naopak. Jen nechápe, co se to kolem něho najednou děje. Tam se na tom kontrastu dalo docela hodně vytřískat, jenže mi humor zde přijde moc umírněný - chtělo to buď pořádnou crazy parodii, nebo naopak vážněji laděný příběh se sem tam humornými prvky, které by jej odlehčovaly - a děj velmi, velmi rozvláčný a ty dvě hodiny si to prostě pozornost neudrží. Přitom pár scén je tam povedených, na Ornellu se dobře dívá, ačkoliv ukáže jen nohy (ne, tentokrát se nesvlékne), ale je to žel málo. Stejně jako hlavní postava není pořádně využita ani postava komisaře (Pozzetto) a vlastně ani dirigenta. Zůstalo to podle mne viset někde v půlce u všech atributů a dorazila to délka filmu. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je vždycky příjemné, znenadání objevit nějaký dosud neviděný film s Marcello Mastroiannim; naposledy to byly dva pětihvězdové filmy, už ze závěru jeho herecké kariery: Přerušený krok čápa a Včelař. A ta kariera je skutečně famózní. Mnohokrát jsem se divil, proč ho "draftovali" do role, v níž přece nemůže obstát. Ale obstál vždycky - pokud mu to nezkazil jinojazyčný dabing, jako zde. Tolik proměn neprodělal dosud snad žádný člověk/herec. Někde a někdy by stálo za to se zamyslet, proč nás herci typu Jeana Marais, Yves Montanda nebo právě Marcella Mastroianniho tak berou. Určitě je do toho nějak zapleteno lacanovské stádium zrcadla, co ale skutečně odráží? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sergio Corbucci /Suda a Licha, Vamos a Matar, Companeros/ natocil vybornu detektivku, ktora opat tak trochu suvisi s Giallom /talianska detektiva, v ktorej ide o dost brutalne vrazdy, strasidelnu atmosferu a detektivku/. mastroianni /Manzelstvi po Italsku, La Notte/ sa zhostil roly vyborne, tempo od zaciatku strhne a nepusti, dialogy na urovni. maximalne som si vychutnal destrukciu izby, a nasli sa aj akcnejsie pasaze /parkovanie auta v obchode/. 80 % ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zločin a lá Neapol si vyžaduje oddýchnutého diváka, pretože Sergio Corbucci režijne zamiešal do jedného filmu naraz kriminálku so zložitou zápletkou, príbeh fyzicky postihnutého profesora mandolíny, ktorý ťahá z malérov svojho tatka, všetko prehrávajúceho v hazardných hrách, odvalenú taliansku deštrukčnú bláznivinu, milostný príbeh aj nejednoznačnú hru s policajtom, ktorý síce všade je, no tvári sa ako prísny neschopák a predsa vie oveľa viac. Vyznať sa v tejto mäteži je preto naozaj len pre oddýchnutých. No netreba skláňať hlavy, výsledok umne balansuje na lane a neskĺzava ani do jednej z uvedených polôh. Vyvážená skvelá práca a vďaka spomenutým namiešaným rôznorodým žánrom aj netradičný, no dobre pozerateľný film. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy kráčí Victor Navarro (Michel Piccoli) a Raffaele Capece (Marcello Mastroianni) společně chodbou a broukají si melodii, kulhá Capece (Marcello Mastroianni) na levou nohu a Navarro (Michel Piccoli) na pravou. Při záběru zezadu pak ale oba kulhají přesně na opačnou nohu. (Hennes)

Reklama

Reklama