Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek, důstojník z kriminálky, se rozhodne pomstít svého partnera a nejlepšího přítele, který byl zabit obchodníky s drogami. Zažádá si proto o přidělení do nové tajné jednotky, která má za úkol infiltrovat gang překupníků, kteří dovážejí hašiš z Maroka a pak ho v konvoji silných vozů převážejí z jižního Španělska do Francie. Tento thriller nové generace vychází ze skutečných událostí a kombinuje temné napětí a strhující akci. Šarm a energii vnáší do filmu Roshdy Zem, který získal na festivalu v Cannes Cenu pro nejlepšího herce za film Den vítězství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těžko rychlá akce, spíše utahaná trapárna bez čehokoliv zajímavého. Když akci a Francouzskou, tak trošičku jinak, tady to zavání tou klasikou, ale bohůžel jenom zavání. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svěží, rychlé a akční. Francouzský film, který zase po delší době ukázal možnosti dříve slavné kriminální školy ze země galského kohouta. Škoda, že podobně laděných a ještě vybroušenějších policejních variací na Rychle a zběsile se v Evropě netočí více. Slušné 3* v klidu a v bezpečném autě:). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Francúzke Fast bez Furious. Catalina Denis by v conchita fighte Michele Rodriguez asi dala, ale zbytok filmu má ťažký problém preradiť na trojku. Kone pod kapotou síce besnejú, ale rýchlosť žiadna, kondička žiadna. Zlaté Taxi Taxi, zlatý Kurier. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky s velice podřenou kapotou. Film se ne náhodou jmenuje Rychlá akce, protože s takovou stopáží je s ním člověk téměř hnedka hotov. Nevýhodou jistě je velký nedostatek pořádné akce. Nenechte se zmást nadpisy jako francouské Rychle a zběsile, k tomuto filmu to opravdu moc nečuchlo. Spíše mě zaujalo okolí převážení drog. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bleskovka je taká akčná "rýchlovka", ktorá nemá hlbší význam ako počas trvania svojho deja. Všetko sa deje rýchlo, postavy sú plytké, viete, že si na film už nikdy nespomeniete a rýchlo ho vypustíte z hlavy. Čiže obdivujem našich distribútorov za jeho metaforický preklad. Len tú bleskovku mohli kľudne premenovať na pikantnejšiu rýchlovku, keď ju ten film tak skvele charakterizuje. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ani nie tak rýchla akcia ako skôr akčná detektívka. Ovšem držiaca sa overených žánrových postupov, kde ma potešil vozový park presne podľa môjho gusta a drobný výlet do Marockých exteriérov na farmu :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Konečně francouzi ukázali, že mají schopného herce, který dokáže konkurovat "zbytku světa" :-) Ale nejen on sám, ale celá "sebranka" lidí, která se na tomto filmu podílela, odvedla dobrý kus práce. Celé noci určitě probděl skladatel hudby, která ještě více umocňovala požitek z rychlé jízdy a všeho dění vůbec. Příběh z drogového prostředí také přináší něco nového a překvapí i některé vychytávky na straně zákona. Jakože francouzské filmy moc nemusím, tak tento se mi líbil! Zajímavosti: Po efektní "výměně" BMW, svého Accenta už nenechám bez dozoru :-) 75% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Roschdy Zem patří k jedněm z nejčastěji obsazovaných francouzských herců. Na svém kontě má řadu dramat, kde se prolíná svět Francie s imigranty. V tomto filmu, který jen na první zdání působí pro pár diváků jako nějaké Rychle a zběsile, šlo o co nejrealističtější zobrazení určitého typu policajtské práce. Už tím nejde o žádné Rychle a zběsile. Pátračky jsou dlouhé a nudné, násilí někdy až zbytečné a přitom vlastně jednoduché. Při jednom podobném nudném podniku je však jednotka prorazena a bez milosti postřílena. Kolega pak přisáhá smrt těm blbým dealerům drog a nechá se naverbovat, aby dělal infiltrátora. Jenže i on je ke konci prorazen... Jednoduchá a zcela prostá historka sama o sobě napětí příliš nedrží. Ani herecké výkony až tak nezáří. Důraz je kladen na realističnost vyprávění, na práci policejních jednotek, na to, že podobná práce může být pekelná nuda, ale také strach o život. Sice dojde na dvě přestřelky, ale jsou trochu úlitbou divákovi - navíc mají určité opodstatnění vycházející z děje. Zkrátka - nejde o žádný zázrak, akční film to rozhodně není, ale má jistý potenciál a svým způsobem může hodně zaujmout. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Po patnácti minutách naprostého zmatku a chaosu, mně ten film přestal bavit. Několik střihů na jedno auto a pokaždé to auto stálo jinak. Nuda. Čekal jsem víc. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Človek by čakal "Rýchlu akciu" ...ale namiesto toho sa mu dostane, pomalý akčný film s malým kúskom akcie...a vlastne ničím extra, čo už bežný divák nevidel... ()

movieband odpad!

všechny recenze uživatele

Utahaná, monotónní, filmařina o pašerácích. Už na první pokus má člověk, co dělat, aby ho uspávač hadů Van Hoofstadt dokonale neodrovnal pomalým tempem. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Málo akce, příběh taky nic moc. Trochu pěkných aut a rychlejší jízdy - ale žádné závody. Prostě takový nudný film na nudný večer. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú ďaľšiu akčnú francúzsku pecku v producentských rukách Luca Bessona. Ale ako sa na začiatku neobjavilo Bessonove meno, tak sa vo filme neobjavila ani akcia. Najakčnejší je iba asi obal na DVD-čku. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Rychlá akce až taká rýchla nie je, no pokiaľ má divák uveriť, že film namotali na základe skutočných udalostí, tak nejaký prehnaný Fast Food Furious by určite nezjedol. Snímok je skôr akčnejšia kriminálka, spojená s prehliadkou rýchlych produktov nemeckých automobiliek, ktoré sa často nezmyselnou rýchlosťou vetrajú nielen po francúzskych a španielskych dialniciach, ale aj po cestách tretej triedy. Kvalitu snímku drží nad vodou naozaj slušné herecké obsadenie, pričom je však na škodu, že pani/slečna Catalina Denis ponúkne iba jeden pohľad do jej zaujímavého výstrihu. Situácia si pri jej prednostiach žiadala viac ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film obsahuje veľa (predvídateľnej) zábavy. Ale je to akčný film skôr procedurálny – veľa zamerania na to, ako veci robiť – s trochou poézie. Sú tu, len tri krátke prestrelky, ale intenzívne a jedna automobilová naháňačka, ktorá je tiež vynikajúca. 7/10 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tento francúzsky snímok nieje hodný svojho názvu.......postráda či už rýchlosť, ale najmä akciu......a samotný záver končí ako keby zničoho nič.... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Infiltrace do různých mafiánských spolčení se mi obvykle líbí, toto ale byla opravdu "rychlá akce". Všechno bylo příliš rychlé, neprokreslené postavy - dobře, akční film. Ale i té akce bylo velice poskrovnu. Zdálo by se, že tvůrci chtěli, aby film vypadal věrohodně a navýsost realisticky. Možné to je. Ale fanda akčního žánru má přece jen rád více akce, ikdyž ví, že je v ní trocha i té "pohádkovosti". Zde se o hlavní realističnost postarali nepříliš pěkní herci. PS: Jo a nevím, proč byl hlavní hrdina podroben tak brutálnímu výcviku, když jej (ve filmu) potom skoro vůbec nezúročil. A ta šéfová na jeho kmenovém okrsku - taková ani nebývá... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Snaha Francouzů o Rychle a zběsile. Bohužel je to celkem nezáživný, ta hodinka a půl je akorát,ale víc bych to nesnes. Hlavně mi tam chyběla ta rychlost a akce. ()

Reklama

Reklama