Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co Ann uvidí, jak se její partner Thomas líbá s jinou ženou, nechce s ním mít už nic společného. Nežádá vysvětlení ani omluvy, je rozhodnuta skoncovat nejen se svým dlouholetým vztahem, ale se vším, co bylo dřív. Prodá dům i s nábytkem, dokonce i klavír, který milovala, napěchuje šatstvo do obrovských plastových pytlů a odnese je k popelnicím. Jednoduše škrtne celou minulost, odhodlána začít úplně znovu a jinak. Jediným člověkem, k němuž má důvěru, je bývalý kamarád z mládí Georges, jehož náhodou potkala v onen osudný večer. Jednoho dne, po návštěvě staré nemocné matky, odjíždí Ann do Itálie a kdesi na ostrově, který křížem krážem prochodí, objeví starý opuštěný dům nad mořem. Jmenuje se Villa Amalia a zdá se, že to je onen vysněný opěrný bod nového Annina života. Předlohou k filmu byl román francouzského autora Pascala Quignarda, ověnčený prestižní Goncourtovou cenou, o ženě, která si usmyslí sama sebe předělat. Isabelle Huppertová jako Ann je patrně jediná herečka, jež je s to dát takové postavě přesvědčivost, a to pod vedením režiséra, s nímž pracovala už několikrát předtím. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (8)

jefff 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to vypadalo na strhující drama s excelentní herečkou a chvílemi (bohužel daleko delšími) to byly pouze natahované nicneříkající směsky scén. Huppertová nepředvádí nic zvláštního co by v jiných filmech již nepředstavila. Vila Amalia je typickým příkladem snímku, který neměl co říci a sloužil pouze jako lákadlo pro diváky zajímavýmy jmény. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

V podstatě lyrická procházka po různých zákoutích sladké samoty s postarší francouzskou "slečnou". Hlavně sem se těšil na tu villu (nevím proč, že by studijní deformace?) a ta byla nádherná...a vlastně celý tento film je spíše o jenom pocitu, náladě, impressi místa...Isabelle Huppert je správná "herdekbaba", s ničím a nikým se nemaže a na akorátní stopáži postupně získá divákovy sympatie. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se dělají kompromisy s přítelkyní, ona musela vydržet dvouhodinový pohled na Vina Diesela v nátělníku a nasraným výrazem a já hodinu a půl Isabelle Huppert pobíhající bezcílně po Francii a Itálii. Tuhle herečku opravdu nemusím a místo tohohle snímku bych si mohl pustit cestopisný pořad podbarvený příjemnou hudbou a bez Huppert. Výsledek by byl naprosto stejný. Hudba a kamera je opravdu vynikající, proto ty dvě hvězdičky, děj a vše ostatní stojí za nic. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Tento snímek se natáčel jak ve Francii, tak v Neapoli a na italském venkově. (claudel)

Reklama

Reklama