Reklama

Reklama

Kurt strašně zuří

  • Norsko Kurt blir grusom (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt jezdí s vysokozdvižným vozíkem, v této činnosti vyniká, miluje svou práci i rodinu - tři úžasné děti (pravicový radikál, satanistka, mutující tříletý chlapeček) a manželku, zneuznanou architektku. Všichni si žijí svou norskou sociální idylku. Vše se změní ve chvíli, kdy se přistěhuje nový soused, nafoukaný doktor Petter. Kurt se mu chce vyrovnat, dá výpověď v práci a pokouší se různými způsoby poskočit na společenském žebříčku, aby nakonec pochopil, že je mu nejlépe za volantem vysokozdvižného vozíku.
Norský animovaný snímek vychází z oblíbených dětských knih Erlenda Loeho o prchlivém, ale v jádru dobrosrdečném šoférovi vysokozdvižného vozíku Kurtovi. Zábavná podívaná plná rázovitých figur a figurek s dosti peprným jazykem, po formální stránce standardní hravá 3D animace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Mně se náhodou tento animák líbil, možná i díky tomu, že jsem na něj narazil zcela náhodou a nic od toho nečekal. Pěkné a vtipně udělané 3D animace a jednotlivé postavičky, několik opravdu humorem naplněných scén, avšak zcela obyčejný příběh. Coby oddychovka tento snímek sedl dokonale, v rámci žánru jsem se tak přiklonil k vyššímu hodnocení, konkrétně čtyřem hvězdám. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Děkujeme, odcházíme – na protest proti neutěšené situaci v severském animovaném filmu. Skandinávský Bořek Stavitel tentokrát nejdříve postaví venkovní bazén a pak fušuje do medicíny vydávaje se za falešného doktora, a to vše jen kvůli komplexům ze svého zámožnějšího souseda! Bořkova verze bazénu se ale brzo naplní podzemní vodou a bahnem a jeho lékařská praxe postavená na odstranění připínáčku z pozadí zemdlelé matróny v předzahrádce městské kavárny a vyjmutí nestráveného modelu vláčku z břišní dutiny pacienta (to vše ovšem jeho synem v předškolním věku) brzo vezme za své, neboť štěstěna i takovémuto šťastlivci dá jednou krinde. Na jeden animovaný film až až, uvážíme-li navíc fakt, že řidič ještěrky drze odstřihne knír dopravnímu policistovi! To je i na Bořka Stavitele příliš. Ještěrka je prostě ještěrka, viď, Bořku... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kurte pydle... 8-o . . . Můj tata byl hórnik, ja musim byt dóktór... %-] . . . Uf, igitátor žasne, pigicácor se diví... Ne-pře-ko-ti-tel-né! xoxo... °.| . . . Tři strašně zuřivé hvizdičky tedy jen za tu třídebizarniální patafyzičnost pro radost a dost! A jinak mír a na na zemi ráj... - - - P.S. Ten pán co sežral vláček vypadal jak Paroubek. Pak z něj vláček vyjel jak na láčku plnou parou back. Ale bylo to bakaný. No jestli to není celý zpackaný, že paní premiérko. Ale na druhou stranu chápu, že Dánové to chápou! Tak to se asi musím dneska kurdepytle nacamrat jak Dán... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno v pitek 18.11.2011 na >vykurtovaném prostoru< , hodnocení 16., komentář zde jako patafigicky pátý - 18.11.2011) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Šílená kreslená komedie. Animace je celkově splácaná a postavičky někdy vypadají dost fantasticky, ale bavil jsem se a podobné animáky mám rád. Kurt a jeho snaha něco v životě dokázat. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Možná byl film jinak sestříhán na DVD, ale opravdu to mělo jen 70 minut, ne 90, jak se píše na imdb. I tak mi přišel poněkud... dloooouuuhý. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 1/10 Děj 4/10 Hudba 2/10 Animace 1/10/// +když to člověk dokáže dokoukat do konce, zjistí že to nějaký příběh a poučení mělo -příšerně animované postavy, něco tak otřesného se v animovaném filmu nevidí, je to vůbec pro děti, hodinu mi trvalo, než jsem si zvykl na užvatlanou norštinu, potom už to naštěstí skončilo./// Až tohle uvidíte, tak se nelekejte. I takto může vypadat animovaný film. Kdyby neměl alespoň nějakou výpovědní hodnotu a nebyl poučný, poslal bych film zaručeně do odpadu. To je někdo z tvůrců uchyl, že kreslí takové postavy? Fakt hnus./// Celkem 23%/// ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Sociálně utopistické drama o neuznávaném dělníkovi, který se pokusí vykročit ze svojí dělnické třídy. Jop, i takhle nějak by se dalo Kurt blir grusom popsat. Snaží se bejt falešným doktorem, zlým premérem a posléze milionářem, aby nakonec skončil tam, kam doopravdy patří. Jeho tři děti nápadně připomínají americké animované schéma: dívka je satanistka, klučina je nejspíš gay, co se stará jen o svůj účes, a snad jen nejmenší Bud je Kurtův opravdový přítel. Nuž, trochu rozpačitej počin. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl animáč zase z trošku jiného světa... Místy krutě vtipný a místy jakoby bez směru. Takže průměr... Víc netřeba k hodnocení povědět.. ()

echo 

všechny recenze uživatele

Někdy není nad to, se kouknout na něco šíleného. Pokud se Vám aspoň trošku líbí takto pojatá animace tak budete spokojeni. Příběh pěkně zapadá do výtvarného pojetí filmu. Film více baví, než nudí, ale jen málokomu sedne. Je taky potřeba se kouknout jak to dělají jinde. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ale ano, docela mě ten "ještěrkář" pobavil zejména jako doktor. Pacientům přeci do břicha nevidí ne ? Opravdu vtipné úseky se střídají s těmi nudnějšími. Zase trochu jiná animace je osvěžení a hlavně ten originál jazyk. Jak krásně vyslovují "doktor" :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi uletený animák, ktorý je hlavne dosť detinský a naivný. Humorná animácia nie každému sadne, ale zase v ňom nechýba akcia. Scén, na ktorých sa dá zasmiať je pomenej, príbeh však ujde. Hodnotenie: 55% ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

I přes příjemnou animaci a smršť kroucených norských knírů jde jen o další z řady průměrných mainstreamových animáčů, kde na povrch hezká animace, kresba a forma překračuje nudný a nenápaditý scénář. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Šíleně divný animáč. Děj má neskutečný spád, všecko tam hrozně sviští, a díky tomu je příběh těžce nepřehledný a navíc je to až neuvěřitelně ukecané. V podstatě jsem u toho zůstal jenom díky zajímavé a vtipné vizuální stránce, která tak nějak člověka sama baví. Myslím, že ty 3*, které uděluju, je pro film absolutním maximem. ()

murderbird 

všechny recenze uživatele

kurt je řidič ještěrky. miluje svou práci i rodinu - tři úžasné děti (pravicový radikál, satanistka, mutující tříletý chlapeček) a manželku, zneuznanou architektku. všichni si žijí svou norskou sociální idylku až do doby, než se na scéně objeví arcizloun doktor petter a opilý homosexuální námořník. je řidič ještěrky stejně důležitý jako doktor? je něco víc než peníze? a kazí charakter víc než sláva? /autorem přehlohy je známý spisovatel erlend loe (doppler, naiv.super) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Čerstvě se přistěhovaný arogantní soused vzbudí v doposud dobráckém řidiči vysokozdvižného vozíku Kurtovy náhlou potřebu stoupat po společenském žebříčku pomocí zfušovaného domácího bazénu, vydáváním se za falešného doktora nebo kandidatury na premiérskou funkci. Jednoduchý nosný příběh předvádějící navyklé vzorce chování a myšlení, příjemně osobitá 3D animace, kníratý skandinávský humor, satiricky zkarikaturované postavičky – jestli Kurt strašně zuří, tak určitě ne nad výsledkem filmu. ()

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Proč ne? "Kurt strašně zuří" je poměrně milý animák, poukazující na společenské stereotypy (moc hodná a oblíbená paní premiérka, namyšlenej doktor, tlustá sestra satanistka :)). Celkově se mi líbilo vykreslení všech postav, tedy, asi až na tu hlavní, což je špatně. Co se příběhu týče, zpočátku to bylo velice milé, dál už dost těžkopádné. Možná je to i tím, že dáni a jejich humor jsou pro mě jednou velkou neznámou (o tom jsem se přesvědčila už při Trierovu "Kdo je tady ředitel?", a že to je trochu jiná liga) ()

Alenka. 

všechny recenze uživatele

náhodně jsme na to narazili při večerním překlikávání programů, jednoznačně nejlepší a nejvtipnější film večera!!! ()

Reklama

Reklama