Reklama

Reklama

Desátý kruh

(TV film)
  • Kanada The Tenth Circle (více)

Když Trixie prohlásí, že ji na večírku u kamarádky znásilnil bývalý přítel Jason, uvede tím do pohybu lavinu událostí, vedoucí k rodinné krizi. Jak daleko je schopen zajít otec, aby zachránil svou dceru?  Kanadské drama vypráví o mladičké Trixie, která je jednoho večera na párty u své kamarádky údajně znásilněna bývalým přítelem Jasonem. Trixie si to nenechá pro sebe, a tak kromě policie a její rodiny o tom za chvíli vědí všichni. Dívce ovšem obvinění přinese spoustu nepříjemností. Jason zemře, když se pokusí o sebevraždu, vyšetřování případu pokračuje a rodina se ocitá v krizi. Jak daleko je schopen zajít otec, aby zachránil svou dceru? V hlavních rolích uvidíme Kelly Prestonovou, Rona Eldarda a Brittany Robertsonovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kde nikdo z trojice otec-matka-dcera nemá tak úplně čisté svědomí, každý z nich něco tají a má pro to velice dobrý důvod. Ale divákovi samozřejmě žádné z těchto tajemství nezůstane skryto, a tak nakonec díky zjištěným skutečnostem film získává na atraktivitě a patří rozhodně k tomu zajímavějšímu, co lze v tomto žánru vidět. Ale i když je film zajímavý, ne vždy to zákonitě musí znamenat, že se jedná i o film nadprůměrný. Film Desátý kruh perfektně funguje na jedno zhlédnutí, kdy divák může tipovat, jak to vlastně bylo a co se odehrálo ve scénách, které před námi tvůrci schovávají a odkrývají je až s postupujícím dějem. Ovšem jakmile film skončil, tak jsem neměl pocit, že bych chtěl film vidět znovu, prostě jedno skouknutí a dost. Navíc jsem nabyl dojmu že herecké výkony v tomto případě nebyly zrovna optimální a jsou nejslabším článkem celého filmu. Otec hlavní hrdinky byl chvílemi docela prkenný, matka hlavní hrdinky zase podle mého názoru občas dost přehrávala, především ke konci filmu, a tak vlastně alespoň trochu uvěřitelný herecký výkon podala hlavní hrdinka a její přítel, který ji údajně znásilnil. Abych to zkrátil, za ten příběh bych klidně čtyři hvězdy dal, ale herecké výkony to táhnou k těm průměrným třem hvězdám, pro které jsem se nakonec rozhodnul. Ale třeba to časem přehodnotím, jestli si film budu schopen vybavit i za pár měsíců, tak není vyloučeno, že hodnocení zvednu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že neví kdejaká holka, co chce, na to už jsem si bohužel zvyknul. Ale že si na to samé budu muset zvykat i u filmu, to by mě vážně nikdá nenapadlo... A ono neustále se ptát a zjišťovat, co vědět stejně nechci, nemá smysl ani tam, ani tady. Takže vyčůrat, pomodlit a šup o dům dál. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Pěkné na sledování, hrozné na rozuzlení, ale co je nejhorší - i když se film tváří jako thriller, je vlastně o tom, jak všichni lžou. A ne všichni lžou tak, aby to dávalo smysl. A nejhorší je, že lže i režisér divákovi, aby to fungovalo - zatajením 'záběru' vytváří iluzi jiného filmu, než jakým TC je, a tomu já říkám samoúčelný podvod na divákovi. Ale ne, nejhorší je přecejen ten překombinovaný závěr, kdy jsou vinní všichni vším a tak je hodňous policajt prostě musí jenom pohladit po duši... Je to škoda, fakt celkem pěkně se na to koukalo, ale je špatné, když někdo přivaří tolik samoúčelných lží a defacto natočí film jen o tom. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takové komorní až televizní (ovšem na TV film slušně natočené) drama o tom, jak se sex lehce může změnit ve znásilnění (a zda se tak skutečně stalo), o pravdě, lži, důvěře, řečech a o tom, že vina nemusí být jednoznačná, ale krásně rozmělněná na snad až zanedbatelné kousíčky skryté za nedorozuměním, pozitivní snahou a dobrými úmysly. Z jedné strany zajímavý film, ze druhé strany zaplněn poměrně nesympatickými postavami, z nichž ta sympatická trčí skoro až kýčovitě, což trochu zamrzí. Záměr není vůbec špatný, možná si jen zasloužil lepší zpracování, respektive lepší scénář. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první dvacetiminutovce jsem otráveně zíval, v té poslední naopak zaujatě sledoval. Těšil jsem se hlavně na Britt Robertson a nakonec se z toho vyklubalo docela hustý psycho krimi. Na TV poměry určitě. ()

Roky100 

všechny recenze uživatele

Překvapení na konec? Ano! I když je od začátku jasné že nic není tak jak se zdá, tak konečné rozuzlení je opravdu výborné. Velmi svižné tempo - film nemá ani 90 min, což je na dnešní dobu až neuvěřitelné! Slušné herecké výkony a dějová linie zcela odpovídá označení Thriller/Drama. Můžu jen doporučit! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Po bujarém večírku obviní mladičká Trixie (B. Robertson) svého bývalého přítele ( J. Johnston), kterého chtěla za každou cenu získat spět ze znásilnění. Rozjede tím sled dramatických až tragických událostí, v čemž ji dopomáhají její rodiče (R. Eldard, K. Preston). Ani jeden z rodinné trojice však nemá úplně čisté svědomí. Na Kanadu a to, že jde o televizní film docela celkem slušné drama. Škoda jen ne příliš vychytaného závěru, který udělal ze všech zainteresovaných viníky i oběti a faktu, že herecké výkony teenagerů vysoce převyšují dospělé herce. Přesto se i já se musím podepsat pod Chattererův komentář „Až moc dobré na TV film“. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Těch aktuálních 56% myslím docela sedí. Thriller o tom, že všichni lžou, všichni mají špinavé svědomí... A o tom, že když se to blbě natočí, tak to začne sedět až ve chvíli, kdy se vše na konci polopatě vysvětlí. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

film o holce, která si přivodila znásilnění, i když jí to dík okolnostem nikdo nevěřil. Dohnali kluka k sebevraždě, která vlastně sebevraždou nebyla, pořád se rozplétalo klubko lží, i když bylo jasný, kdo mu na mostě pomohl. je to lehce nadprůměrná podívaná. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Na to že jsem na tenhle film koukal pozdě večer v televizi to nebylo špatné..ale také to až tak úplně nevtáhlo do děje, jak by se dalo.. možná je to tím že jsem u toho pomalu usínal, ale kdyby to bylo co proto, tak bych asi neusínal..že :) takže jasnej průměr 3* ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Kravina jako prase. Klišovitý scénář a podprůměrní herci. Doporučuju s tímto neztrácet čas. To už je větší zábavou utírání prachu nebo luxování. Nejpozitivnější na celým filmu je krásná Kelly Preston --->20% ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

souhlasím s jednoduchou ale výstižnou větou s uživatelem chatterer, moc dobrý film na tv, dala bych možná i pět hvězdiček, ale otec dcery tuhle roli prostě nezvládl jak měl, neuměl se vcítit do obyčejných pocitů, což o to pokus byl, ale to je hodně málo, až jeho počin vyšel na prázdno, ale jinak určitě doporučuji se podívat na tento film, Pravdivá realita, i tohle se může stát nejen ve filmu ()

sliziakkk 

všechny recenze uživatele

Zohnal a pozrel som si tento film len kvôli Brittany Robertson a celkom mi aj spríjemnil nedelné popoludnie, ale ten koniec ma velmi sklamal.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vôbec som nečakal, že za tou vraždou bude jej mama a mám rád keď ma príbeh prekvapí a nepredvídam ho, ale to ako sa zachoval ten policajt a pustil ju ako keby sa nič nestalo mi pokazilo moju mienku o filme. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si plot. Nikdo se nezmínil, že je to na motivy Danteho komedie. Vlastně Pekla. - Sinners have, in Dantes words, no sting of conscience, no guilt, not even while they are suffering the consequences of their sins - The ninth circle of hell is reserved for the worst sinners - Conscious of time unable to act for ETERNITY - Friends with benefits (jak ta pýča s tím mohla přijít sama) - I dont like that expression - Trixie. Neřikejte jí Trixie. To jak nějaká šukací panna - Read the picture (to je parchant. ale má styl) - Ten film pusobí, jako by byl z devadesátých let - Outlaw artist - Dark past which made him seem haunted and broken. Celej já - He was everything my parents disapproved of. Ha ha - Now hes a better wife than I am - I love the parts of you (to zní solidně) - Maybe next time, Seth (zase někdo znal základy demonologie) - To je ironie. Tydle prostý americký filmy mají dycky hloubku - Im all ready - Tvl, on natře oba krajíce a pak je dá dohromady - Thats you griend with benefit, bitch - Totally inspired suggestion - Two HEADS, two tails. No blood. Again - Yo, just cool it, man - Jasně, naposledy si s tou krávou užij - Píča - Ta hrozně přehrává, pár facek a bylo by po problému - He pulled out. You know, onto my stomach - Jéé, uklidni se, tatko - To je prdel, jak se to bere vážně - Significant internal trauma - Drž piču, fotře. Měls sis jí víc hlídat. Ted nebreč - Do you have kids? - Ta mamina by taky potřebovala opíchat - Plyšáček - Best costume, Wonder Woman - Hele, ten hologram - Tvl, ona se ožralá nechala zbouchnout, a oni ji ještě litují - Did you think Im a bad girl? Musí na to přijít sama - I feel like that sometime - You are just growing up. To nalhávej sobě, ty čubko - Something, we ALL have to do. Jasně - Jinými slovy, nebyla jsem lepší - Kde zase nebyla? - I want you to feel something, say something - Drž hubu, ty krávo! - Why didnt you answer the phone? Tvl, tak bude 24/7 na mobilu, ne? - Were you out screwing him last night? Aha, tak jsme doma. Proč by ho neutahovala? Proč by to mělo vadit, protože ty si nedokážeš najít nějakou matraci, abys upustil ventil jinak, než že rozbiješ hubu svojí ex - While your daughter was getting raped. Tak to je hodně smutný. Něco jako výchova v tom nemohlo hrát roli. Mohla za to exmanželka, která neměla dítě ani v peči - Prej slut, takovej negr… v pralese to píchá z opicema a tady nás to bude morálně poučovat - Zephher - I wish Jason Underhill would rape me (he he he) - Jo, co by za to taková holka dala - 15-year-old grl would not put yourself throu examination like that if nothing happen - 15-year-old grldoes not put herself throu an examination like that if nothing happened - Ser na ní - Dead quiet - Quote-unquote rape - Hele, kočička mu obtáhla auto, pussies - Why do we DREAM? - Royal road into the unconscious which is made up of all the forbidden WISHES you ever had and wish you didnt - You are GUILTY, if ppl think you are - I lied bcs I was so ashamed - I wanted that so bad - He said that „Friends with benefits“ - Aha, já si myslel, že zapomněl, co ji řekl. Todle je ještě lepší. U mě dobrý, protože todle by mě u holky taky nasralo, kdyby se přes to přenesla. To opravdu muže akceptovat jen fakt kráva - Let go of me - All HOPE abandon, ye who enter here - No, its not over. Next motherfucker will come - Buyer beware - One wrong MOVE and everything can shatter - Thats what it feels like to watch a child grow up - Kass Aq. Outsider, no part of the tribe, not trustworthy - I was only white kid. I had to fight my way through all of these years and I become so filled with rage and hate - Real reason that they blamed me was bcs I wasnt one of them () (méně) (více)

Mr. Zero 

všechny recenze uživatele

je to béčko. pokoušej se film o otm jak ta situace rozvrtátila rodinu a všechno tohle ale nezaujme to. hysterická dcera a uječenej otec kterej každýmu řiká že ho zabije to na mě moc velký psycho... ()

Majklkm 

všechny recenze uživatele

Film který nám ukazuje jak naivní a nevyspělá může být holka v pubertě, co dokáže udělat z komára velblouda, jak nevděčná a prolhaná může být její matka, která navíc ani pořádně neví co chce, jak snaživý a důvěřivý může být otec, který byl v mládí v nesprávný čas na nesprávném místě. Když se toto všechno smíchá dohromady, přidá se k tom špetka naddrženého klučiny v pubertě, který netuší, co může způsobit naivní, nevyspělá holka v pubertě, tak je to docela průser. ()

Reklama

Reklama