Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou různé cesty, jak projevit lásku - třeba v ringu.
Do nápravného zařízení pro mladistvé přichází mladý kněz Herbert, aby zde vykonával pastoraci. Herbert se od samého počátku střetává s neprostupnou komunikační bariérou. Oporu nenachází ani ve vychovatelském sboru, jehož šedivou eminencí je zástupce ředitelky přezdívaný Šéfík. Tento muž je bývalým boxerem a tento sport provozuje také v ústavu. Svěřenci, pokud chtějí mít u Šéfíka nějaké výhody, musí boxovat. K tréninkům patří také zápasy, kde se často nechává volný průběh agresivitě mladých delikventů. Herbert pochopí, že má-li hlouběji proniknout do života ústavu, musí přijmout zdejší pravidla. Přesvědčí Šéfíka, aby jej postavil do zápasu, a ten mu schválně vybere nebezpečného protivníka. Během krvavého střetnutí je Herbert drsně zbit. Dokáže však vydržet do konce a ještě druhý den přijít na svoji hodinu. Tímto výkonem si zajistí u svých svěřenců jistý respekt. Je však otázkou, zda díky tomu získá i jejich náklonnost nebo jej naopak zničující zážitek připraví o poslední zbytek chuti do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nápad je moc fajn a i to technické/vizuální zpracování se mi líbilo (hudba, prosluněná kamera). Akorát knězovu rozpolcení jsem tak úplně nevěřil, (nechat se rozhodit a začít pochybovat o víře kvůli pár spratkům?) a že by se někdo takový, ač bývalý sportovec, postavil dobrovolně do ringu, to mi na osobu jeho postavení prostě nesedí. Trochu víc rozvést, 50 minut je podle mě na tak zajímavé téma zoufale málo, proto pouze slabší průměr. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film, s pozorností zasluhujícím námětem, mohl být zvládnut mnohem lépe, kdyby nebylo příliš plytkého scénáře a krátké stopáže. Nevím, jestli v dnešní době vypadají knězové takto. Představovala jsem si někoho nepatrně více reprezentativního. Některé scény a dialogy mi přišly docela uvalené. Ale zase mne potěšil Jan Dolanský a hudba. "Samota je místo, kam se ukrýváme, abychom nalezli věci, které jsme ztratili ve víru života..." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +obsazení, sympatický hlavní hrdina, Jan Dolanský ve své tipické roli, potěší Lubomír Kostelka, moderní hudba -velice špatná kamera při boxu, mohlo to mít větší rozsah i pointu/// Ještě zhruba tak v polovině filmu jsem si říkal: "Čím mě vlastně ten film chce zaujmout?" Nakonec jsem pochopil a začal mě zajímat. Škoda, že to je jen epizodka z nápravného zařízení (zdařilá sonda do skupiny takovýchto lidí), mohl z toho klidně být krásný sportovní (boxerský) film. Potom by to nabralo úplně jiný směr. V tomto případě je to jen neškodná jednohubka./// Celkem 60%/// ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Klasická veřejnoprávní nuda. U televizní tvorby tohoto typu se nemohu ubránit dojmu strašlivé zbytečnosti, kterou na mě působí. Prostě mi přijde, že se tenhle typ fušeřiny točí jen proto, aby si pár lidí od fochu přišlo k nějakým těm penězům na živobytí a ČT zaplácla místo v nedělním primetimu. Nicméně, dosti žehrání - stejně už na tuhle bezvýznamnou podívanou padá prach zapomnění. Otakáro Maria Schmidt pro mě zůstává nezařaditelným podivínem, jehož tvorbě jen těžko kdy přijdu na chuť, ale co už. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z toho námětu možná mohlo něco být, ale nakonec to vypadá, že scenárista jen chtěl dostat kněze do boxerského ringu a na nic kolem se nesoustředil. Díky tomu tu nejsou postavy, ale pouze typy – hodnej vychovatel (Dolanský), zlej vychovatel (Dejdar) atd. Jediná trochu propracovaná postava byl hlavní hrdina v podání Jiřího Havelky. Režisér také zřejmě nevěděl co s tím a tak z toho vyšel takový slabší průměr. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jiří Havelka ve vážnější roli otce Herberta, který se v ringu (nápravné zařízení pro mladistvé) snaží získat respekt chovanců mmj. tím, že pouští film Misie. Naďa Urbánková v roli ředitelky působí komicky, stejně jako prostředí nápravného zařízení. Linie, v níž hledá samotný otec Herbert svou cestu - při běhu, u klaviru zajímavá i obrazově, stejně jako symbol kostela, kterým může být tělocvična - pro Šéfika (Martin Dejdar), koncertní podium - pro hudebníka (Jan Dolanský), nebo školní třída. Zajímavé prolínání obrazů ze života v ústavu a v kostele. Škoda, že všechny postavy nebyly propracovány jako hlavní, ale na padesátiminutový formát lepší průměr.Scénář: Eugen Liška, hudba: Vojtěch Komárek. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Velmi mě překvapilo, že existuje český křesťanský film a to né až tak starý?! Proč je tedy zapomenutý? Kvůli některým prvkům ale zatím nevím, jestli ho dále doporučovat... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Námět taky považuju za zajímavý, herci jsou taky slušní (a že jich tu je na tak krátký film docela host), místy i nějaká vtipná hláška, pěkné záběry přírody (některé ze zabíraných "pastvin" i silnic docela dobře znám, takže jsem si docela rád oživil vzpomínky), hudba je na TV film taky ucházející. Škoda, že bylo snímku dopřáno tak málo času, sotva to začně člověka bavit a je konec. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak zas tak špatné to není. Jen to chtělo více dramatizace. Ono to však z Havelkou a Dejdarem prostě nejde. Možná jiné herecké obsazení by z filmem dokázalo zázrak. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu delší bakalářská povídka z basy. 1) Jako ochutnávka toho, co tvůrci umí, by to snad šlo. Jako první verze, kterou bych ovšem dal ihned zcela přepracovat, taky. Ale jako výsledný produkt?_____ 2) Můj oblíbený 29letý Jiří Havelka (kněz Herbert) mi nepřijde jako vhodné obsazení. 70letá (!) Naďa Urbánková (ředitelka) mě mile překvapila. Zaregistroval jsem i 20letého Matěje Nechvátala (drzý Jarda) a 31letého Jana Dolanského (vychovatel)._____ 3) Výstižný koment: transbeskyd**. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Se teda všem omlouvám, ale mně se to prostě líbilo. Celkem slušně natočené, i když ne úplně zdařilé herecké výkony, příběh to byl zajímavý. A navíc, ono to ani nemá být nějaké super veledílo, vždyť je to jen krátká povídka, nic víc, tak co čekáte? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Šíření víry stálo mnoho misionářů život, v tomto filmu naštěstí jen pohmožděniny. Epizoda ze života "padreho", který se dostal mezi mladistvé. Nepochopil jsem jednání šéfíka a Kostelka s Kovalinkou měli jen štěk, Kubařovou jsem přehlédl. Možná by to chtělo charismatičtější postavu v hlavní roli. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavě natočený příběh mladého kněze v nápravném zařízení, kterak hledá cestu k problémové mládeži a zároveň prožívá svou krizi víry. Krátký film vrcholí slušně natočeným boxem, který bude asi onou cestou jak se dostat pod kůži oněm mladíkům. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět... Myslím že ve skutečnosti je to mnohem syrovější, viz film pasťák... Celé jsem to měl ztížené tím že církvi a jejím bohulibým záměrům nevěřím...plusem Urbánková... ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Sám Herbert spolu s vychovatelem Dolanským jsou postavy, ze kterých si můžete něco odnést. Ale film jako celek? Slohová práce školáka na prvním stupni. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

S Otakárkem je to po umělecké stránce špatné... Možná kdyby všechno nebral ode zdi ke zdi. "Samota je místo, kam se ukrýváme atd." Vážně? Ono totiž, co, je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro všechny... Pěsti ve světle... Tak nás tou láskou třeba umlaťte :). A to mám ráda box a o teologii též něco vím... ()

Reklama

Reklama