Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou různé cesty, jak projevit lásku - třeba v ringu.
Do nápravného zařízení pro mladistvé přichází mladý kněz Herbert, aby zde vykonával pastoraci. Herbert se od samého počátku střetává s neprostupnou komunikační bariérou. Oporu nenachází ani ve vychovatelském sboru, jehož šedivou eminencí je zástupce ředitelky přezdívaný Šéfík. Tento muž je bývalým boxerem a tento sport provozuje také v ústavu. Svěřenci, pokud chtějí mít u Šéfíka nějaké výhody, musí boxovat. K tréninkům patří také zápasy, kde se často nechává volný průběh agresivitě mladých delikventů. Herbert pochopí, že má-li hlouběji proniknout do života ústavu, musí přijmout zdejší pravidla. Přesvědčí Šéfíka, aby jej postavil do zápasu, a ten mu schválně vybere nebezpečného protivníka. Během krvavého střetnutí je Herbert drsně zbit. Dokáže však vydržet do konce a ještě druhý den přijít na svoji hodinu. Tímto výkonem si zajistí u svých svěřenců jistý respekt. Je však otázkou, zda díky tomu získá i jejich náklonnost nebo jej naopak zničující zážitek připraví o poslední zbytek chuti do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

No jo... Pár minut po skončení a už se nám tu rýsuje nízkých 25% ... Řekl jsem si jen "co čekat, když je to s nábožensku tématikou". (ale ne, to zas nechci odsuzovat.. to jen spíš nepochopím, jak tomu někdo může dát "odpad!") Hodnotím-li formu, tak ucházející, hodnotím-li myšlenku, tak skvělá. Tak můžu jen doufat, že procenta půjdou nahoru, protože to nebyla slátanina, mělo to hlavu i patu a rozhodně zajímavý a originální námět. A moc pěkně v hlavní roli Jiří Havelka!! (který si chudák ani nevysloužil drobný záznam v seznamu herců :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu delší bakalářská povídka z basy. 1) Jako ochutnávka toho, co tvůrci umí, by to snad šlo. Jako první verze, kterou bych ovšem dal ihned zcela přepracovat, taky. Ale jako výsledný produkt?_____ 2) Můj oblíbený 29letý Jiří Havelka (kněz Herbert) mi nepřijde jako vhodné obsazení. 70letá (!) Naďa Urbánková (ředitelka) mě mile překvapila. Zaregistroval jsem i 20letého Matěje Nechvátala (drzý Jarda) a 31letého Jana Dolanského (vychovatel)._____ 3) Výstižný koment: transbeskyd**. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +obsazení, sympatický hlavní hrdina, Jan Dolanský ve své tipické roli, potěší Lubomír Kostelka, moderní hudba -velice špatná kamera při boxu, mohlo to mít větší rozsah i pointu/// Ještě zhruba tak v polovině filmu jsem si říkal: "Čím mě vlastně ten film chce zaujmout?" Nakonec jsem pochopil a začal mě zajímat. Škoda, že to je jen epizodka z nápravného zařízení (zdařilá sonda do skupiny takovýchto lidí), mohl z toho klidně být krásný sportovní (boxerský) film. Potom by to nabralo úplně jiný směr. V tomto případě je to jen neškodná jednohubka./// Celkem 60%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film, s pozorností zasluhujícím námětem, mohl být zvládnut mnohem lépe, kdyby nebylo příliš plytkého scénáře a krátké stopáže. Nevím, jestli v dnešní době vypadají knězové takto. Představovala jsem si někoho nepatrně více reprezentativního. Některé scény a dialogy mi přišly docela uvalené. Ale zase mne potěšil Jan Dolanský a hudba. "Samota je místo, kam se ukrýváme, abychom nalezli věci, které jsme ztratili ve víru života..." ()

Fredericus odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak přestřeleného, prvoplánového, primitivně zpracovaného jsem už dlouho neviděl. Při podstatně kratší stopáži by se snad sneslo leccos lépe; nicméně autorovy pravděpodobné představy o tom, co je umění (tj. jak udělat z dané látky cosi "uměleckého"), mně nahánějí husí kůži (zvláštní zmínku si pak zasluhuje otřesné zacházení s hudbou, resp. "hudbou"). Poměrem ambicí k výsledné podobě se mně připomněl normalizační blábol Tobě hrana zvonit nebude (sic!). Vlastně škoda komentovat. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna, ve které si ředitelka ústavu (Naďa Urbánková) "vyzvedává" otce Herberta (Jiří Havelka), se natáčela v knihovně Severočeského muzea v Liberci. (Agatha)

Reklama

Reklama