Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Rasmus obhajoval svoji doktorandskou práci s názvem „Romantický idiot“, všichni přítomní mu téměř aplaudovali ve stoje. A hned poté přišla i nabídka k sňatku od jeho dlouholeté tutorky Astrid. Jenže Rasmus odmítl, a tím se dostal do značně svízelné situace. Přišel totiž o přízeň, jež mu mohla zaručit dobře placené a prestižní místo na akademické půdě. A najednou Rasmus zjišťuje, že s kvalifikací, kterou má, bude i přes všechnu vědeckou odbornost jen těžko shánět jakoukoli práci. Jenže ušetřené úspory se tenčí, a proto není mnoho času k otálení. I z toho důvodu Rasmus nakonec kývne na řekněme mírně kariérově zpátečnickou nabídku a zakoupí jízdenku do zapadlého městečka Korsor, kde by měl figurovat jako učitel ve zdejším vzdělávacím programu pro dospělé. Jak se ale záhy ukáže, i malé osady mohou mít v lidském životě fatální význam. Rasmus zde totiž nalezne lidi, v jejichž existenci už ani nedoufal. A mezi nimi také životní lásku Signe. Aby ale v této dánské romantické komedii z roku 2008 nebylo všechno zbytečně jednoduché, má celá situace jeden podstatný háček. Signe totiž není sama. Má partnerku Camillu a moc by si s ní přála vychovávat dítě. Zdá se, že se nyní Rasmus dozví o romantické idiocii víc, než by si sám přál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

emma53 

všechny recenze uživatele

Svou lehkostí, nevšedním trojúhelníkem, neotřelým námětem a velmi dobrým dabingem se v mých očích Jízdenka do Korsoru vyšplhala na čtyřku. Jistě, že mají Dánové i lepší kousky v zásobě, ale mně bylo v téhle třídě charakterově různých osobností moc fajn. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další brilantní seveřina, která mě jen tak uklidnit nedokázala. Dokonce jsem kvůli ní hledal město Korsor a zjistil, že se nachází u toho nejdelšího Dánského mostu, který také ve filmu vidět je. Krom toho je ve filmu také vidět solidní peněžitý příjem průměrného Dána, o kterém si může Český divák nechat jenom zdát. No a jako bonus nabízí také kvalitní koloběh života, který zrovna dopadnout dobře nemusí, ale funguje hezky. Zaobalený do lehce komediálního hávu a já si opět rochním jako ve snu. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja by som v trojuholníku žiť nevedela ... v akomkoľvek :-) príjemný film so sympatickými postavami a čarovným klavírom. (Filmová výzva 2016 - 1frida2) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který mě ze začátku nudil, ovšem ke konci jsem se s hlavními hrdiny jen velice těžko loučil. Film oplývá úžasnou atmosférou dánského maloměsta, kde jsou různé typy lidí, ale kde hlavní hrdina Rasmus kupodivu najde lásku svého života a kde se mu i zalíbí. Tenhle film není vlastně nic víc, nežli příběh jednoho člověka, který se seznamuje s novým prostředím a který zjišťuje, že se svými teoretickými našprtanými znalosti před třídou dospělých lidí asi jen tak neuspěje, a tak se postupně otrkává a začíná se mezi zdejší obyvatele začleňovat. Tohle je prostě další vydařený film ze severu, a opravdu nezáleží na tom, ze které země ten který severský film pochází, na severu jim to zkrátka co se týče natáčení filmů docela jde. A Jízdenka do Korsoru rozhodně není výjimkou. Přesto určitou vadu na kráse tohoto filmu vidím právě v tom nepříliš svižném a nudném začátku, který příliš nenadchne, ale jakmile jsem se zorientoval v postavách a v ději, tak už to bylo hned o něčem jiném. A v tomto mi mimo jiné pomohla scénka, ve které hlavní hrdina zjistí, že jeho láska je lesbička. Potom už film nabral zajímavý směr a nuda dočista zmizela. Nebýt toho začátku, mohlo to být lepší, takhle to jsou "jen" čtyři hvězdičky. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi tahle exkurze na dánské maloměsto o trochu více, než bych čekala. Jen nechápu, proč je problém, aby si něco začal učitel se studentkou ve večerní škole... Rozhodně byla plnoletá.... Takhle to vypadalo spíš jako na psychoterapii. :-) Ale tak ty čtyři dám... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama