Reklama

Reklama

Vodácká putování jsou zábavnou sérií o řekách, vodácích a zajímavostech tohoto způsobu rekreace, zároveň ale nabízejí, kromě nezbytného základního servisu informací pro sjíždění daných toků, i poznávací exkurzy krajiny, včetně lokalit, kterými řeky protékají a tvoří tak jedinečné okolí často zapomenutých luhů a hájů, které jsme pro vás-diváky znovu objevili a zpřístupnili. Moderátorem a průvodcem celého pořadu je známý a populární vodák MUDr. Lukáš Pollert. Průvodcovskou dvojici tvoří ještě vždy s některým z herců ze spřízněného hraného vodáckého seriálu Proč bychom se netopili. Zlatý olympionik z Barcelony bezprostředním způsobem přibližuje jednotlivé aspekty vodáctví a tím nás-diváky de facto nenásilně zasvěcuje do kouzelného světa vodáckých putování. S vodáctvím navíc v tomto cyklu souvisí spousta dalších atraktivních věcí, na které vás upozorníme a ukážeme: turistické výlety do okolní přírody, ale i obcí a měst, přírodovědné zajímavosti, kulturní fenomény (hudba, literatura, film apod.), Vydejte se tedy s Lukášem Pollertem po 10 českých a moravských vodácky nejvděčnějších řekách, ve kterých se vám dostane servis rad, tipů a pohledů na nástupy, tábořiště, klidná i riziková místa, legendární hospůdky, kulturní a historické objekty, krajinné zvláštnosti, fakultativní výlety či túry atd. Zároveň vám zprostředkujeme setkání se zajímavými známými osobnostmi, pro něž se sjíždění řek stalo životní vášní i radostí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

rigby 

všechny recenze uživatele

Než nějaký dokument, tak se jedná spíše o reklamu, nebo film o filmu Proč bychom se netopili. Divák tak bohužel nenajde moc zajímavých záběrů na okolní přírodu či na samotnou řeku. Jen vybrané úseky. Také moc doporučení, nebo nějaký detailnější popis nečekejte. Získáte spíše hodně orientační a povrchní obrázek dané řeky. K jejímu splutí doporučuji před zahájením výpravem určitě nastudovat potřebné informace někde jinde. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem zkušený vodák. Jel jsem zatím jen 3 řeky (Vltavu, Ohři a Otavu), ale baví mě to. A když se ještě můžu kouknout na řeky v TV pořadu, tak jsem spokojenej. Vodácky svět je tak trochu mimo nás. Je to prostě krásné odreagování od běžného stereotypního života v přírodě s příjemnými lidmi. A tento pořad mi pomohl zavzpomínat na moje vody a zapřemýšlet, kam jet příště. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě věnované Lužnici se objevuje i tříletá dcera průvodce a olympijského vítěze Pollerta, Ema. Jde ve šlépějích svého otce a již jako dospělá závodila za Univerzitní sportovní klub Praha. (sator)

Reklama

Reklama