Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Seti 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale přišlo mi to chvílemi jako takový drsnější Trosečník :-) Hlavní hrdina a Tom Hanks měli skutečně podobné osudy : oba skončili na pustém ostrově, oba se rozhodli sestavit vor a vyplout vztříc smrti nebo záchraně, oba měli svého "pana Wilsona" a oba byli hnáni láskou kupředu (kapitán měl ještě pár pohnutek navíc). Na moři se sice jejich příběhy rapidně rozcházejí, ale jisté podobné rysy v příběhu by se tu najít daly. Samozřejmě pominu-li celkové vizuální ladění, psychologickou trýzeň a vyvrcholení, které byly u Černé lodě naprosto skvělé. Doufám, že se podobného stylu někdo ujme a přinese nám podobně vizuálně i příběhově nekompromisní film i mimo Watchmen universum. (Viděno nastříhané v Ultimate Cut verzi a popravdě mi docela uniká spojitost s příběhem Watchmenů.) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Impozantní ve své dekadenci. Temný Butlerův over-voice, atmosferická hudba a vydařená kresba se slévají v jeden čermočerný, tíživý celek a daří se jim vytvářet bezútěšnou náladu, která zapůsobí mnohem víc než příběh samotný. Jsem zvědavý, jak (jestli vůbec) se to podaří zakompnovat do filmové podoby Watchmenů. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Opravdový krátkometrážní animovaný horor. I když je příběh v druhé polovině snadno předvídatelný, zpracování a myšlenka přesto způsobuje úzkost, jelikož kapitánovo šílenství je tak pochopitelné a věrohodné. Animace potěší svým opravdu ponurým stylem a chraplavý hlas Gerarda Butlera bych bez jeho jména v titulcích nepoznal. A závěrečná píseň Pirate Jenny od Niny Simone je úžasná! ()

ext_ 

všechny recenze uživatele

Dal jsem 5 hvězd filmu, musím dát i tady. Je tady ale drobný rozdíl. Zatímco film Watchmen může stát samostatně více než dobře, tak s Příběhy Černé lodě (je to defacto fiktivní komiks, který si ve Watchmenech čte jedna z postav) už je to trochu jiná liga. ToBF ti, kdo nečetli komiks, těžko pochopí do všech důsledků, a tak pro ně trochu postrádá smysl, resp má smysl pouze jako hodně drsná podívaná. Obsahuje totiž mnoho paralel a protivah příběhu, jednotlivých epizod a detailů, které film nepobral a ani pobrat nemohl. Nosná myšlenka ToBF a její spojitost s filmem, potažmo komiksem, třeba hodně lidem dojde (mně na první přečtení nedošla :), ale hodně věcí zůstane jaksi za oponou. V kontextu s komiksem 5*/ samostatná věc 4*. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

No....velmi dobre spracovana a naanimovana vec s Watchmena (komixu) s perfektnou atmosferou. Nikdy som necital samotny komix, takze pre mna to dejovo nema absolutne nic spolocneho s filmom, ale podla toho co som tu cital, tak tento pribeh dejovo nema nic spolocneho s Minutemanmi ani v komixe!?? Takze totalne mimo, ale dobre! *;-) ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama