Reklama

Reklama

Ahmed & Salim

(seriál)
Izrael, 2009, 3 min

Režie:

Or Paz, Tom Trager

Obsahy(1)

Kontroverzní animovaný seriál o sourozencích z teroristické rodiny, kteří se více zajímají o Facebook, Guitar hero, Call of Duty a GTA než o zabíjení lidí. Není divu, že každá teroristická mise, co jim otec zadá, skončí katastrofou. (jonyyy)

Recenze (35)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako South Park, ale hlavní hrdinové jsou dva palestinští hoši, z nichž by jejich otec měl nejraději sebevražedné atentátníky (což se v Palestině skutečně stává). Aláhužel, vždy se něco pokazí a většinou se tomu dá smát, byť se jedná o vtipy převelice levné. Není divu, když Ahmed a Salim raději než výbušniny mají svůj profil na Facebooku a hraní Guitar Hero (s rukojmím). Nejvíc se terorismu přiblížili při paření Counter Strike. Opravdu originální je arabština obou hochů, která je směsí nesmyslné hatmatilky, angličtiny, španělštiny, různých vlastních jmen a lecčeho dalšího. A jak se arabsky řekne "mír"? John Lennon. Uvnitř? Insajdíja. Navenek? Autsajdíja. Přítel na Facebooku? Amigo de la Facebook. Ač islamofob, přes silné ** to tentokrát přeci jen nepřeleze. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Seriál, co působí vyčerpaně už při čtení jeho obsahu. Po první epizodě nemají tihle rádoby kontroverzní puberťáci už co říci, což je u tříminutového projektu vyloženě tristní. Navíc je to docela povrchní satira. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Naprostý kult...arabština je vlastně jednoduchý jazyk a ještě nikdy nebyla podána tak vtipně jako v tomhle seriálu...ya fudgepacker! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak prehnaná snaha o vtip sa každý deň nevidí. Facebook sem, Guitar Hero tam a k všetkému treba vsunúť nahraný smiech divákov. F*ck it, I don't like it. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ja to vidím tak, že dvaja chlapíci sa toľko pozerali na South Park, až si chceli vytvoriť svoj vlastný. Bohužiaľ ale slovné prestrelky hlavnej dvojice sa ani trochu nepribližujú k ústnym súbojom Cartmana a Kyla, násilie už tiež nie je také šokujúce ako by bolo kedysi, myšlienky sú hneď viditeľné a nie sú podané kvalitnou satirou ako v SP, narážky na Facebook, GTA a podobne sú čisto účelové a humor tiež nie je bohviečo. Našťastie sa tu ale pár trefných hlášok nájde a tak nehodnotím odpadom. Celkové vysoké hodnotenie ale vôbec nechápem, precenená záležitosť. ()

bouncer odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle "výtvor" zkoušel, ale nevěděl jsem, že takové sra... se dávají na čsfd. Srovnání se South Parkem je hrubá urážka...pro South Park. Je až neuvěřitelné, kolik ukradených nápadů jsou tvůrci Ahmeda a Salima schopni vměstnat do tří-minutových dílů a nepobavit ani jednou za hlasitého umělého smíchu. Kvalita dílů klesala exponenciálně a když první díl byl na 1*, tak si asi dokážete domyslet celkové hodnocení. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Seriál nemá příliš velkou hloubku, není ani nejbarvitější v nápadech, na krátké primitivní pobavení však skvěle postačí, navíc na LFŠ působil ve společnosti všech těch vážných snímků o terorismu jako výborný zlepšovač nálady. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě to, takže to účel splnilo. Do rozboru izraelsko-palestinského konfliktu se ale raději pouštět nebudu... :-) (801.) ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je maso :-D...už dlouho jsem se nepobavil (nezasmál) u seriálu. Dělá si prdel ze všeho, na čem ujíždí současná mladá generace - takže se dočkáme narážek na Facebook, PC hry, Guitar Hero a navíc vtipně kritizuje islámský fundamentalismus...musím doporučit ()

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Skvěle rozjetý seriál, který se bohužel s přibývajícím počtem dílů začíná opakovat a ztrácet originalitu. Absolutně dokonalý je ale jazyk, kterým postavy hovoří: směs arabštiny, angličtiny a univerzální gibberish, navíc s vtipným "vysvětlujícím" překladem (poslední díly jsem vlastně dokoukal jen kvůli tomu). ()

Reklama

Reklama