Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nočná mora sa vracia. Po vyčíňaní v hoteli Blackwell je telo Jacoba Goodnighta prevezené do mestskej márnice, kde sa tiež nachádza skupinka študentov medicíny. Nikto z nich, samozrejme, ešte netuší, aká hrôza na nich v tomto dome mŕtvych čaká. Pomätený psychopat Jacob vstáva z mŕtvych a boj o život sa môže začať. (FromHell)

Recenze (90)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Původní hodnocení - 9.10. 2018 - 1*) Tohle pokračování jsem v roce 2018 ohodnotil jednou hvězdou a komentář byl něco ve smyslu, že to byla velká sračka. Pamatuji si, že tenkrát jsem to určitě viděl v nižším rozlišení a jelikož se polovina filmu odehrává ve tmě, nezanechalo to ve mě dobrý dojem. Dneska jsem si tohle pokračování mohl osvěžit v krásném Full HD a byl to velký rozdíl. Takže, oproti jedničce tu máme lepší herecké obsazení - Hororová kráska Danielle Harris a Katherine Isabelle + dalších několik známějších tváří, děsivější prostředí, díky márnici a navazuje to přímo na jedničku a to je asi tak vše. Gore je rozhodně slabší a celé je to více hloupoučké, závěr vyloženě dementní. Každopádně, mám z toho lepší pocit, než minule a zvyšuji hodnocení z původní jedné * na tři. Jinak jsem se dočetl, že Jacob Goodnight, měl být novou Slasherovskou postavou (něco ve stylu Jasona Voorheese), kde se plánovalo více pokračováních, ale jelikož právě tenhle díl nepřinesl velký úspěch a herec, který ztvárnil vraždícího psychopata, se vydal na politickou kariéru,  tak se zatím oživení téhle série neplánuje. Škoda, třeba se to v budoucnu změní, protože další díl, bych si rozhodně nenechal ujít. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že z práce Soska sisters je cítiť nesporné zanietenie pre hororový žáner a ich filmy nie sú márne. Máme tu nekompromisného psychopata, veľkého ako stodola, ponuré prostredie márnice, v ktorom si parta pripitých teenagerov dá so zabijakom neplánované rendezvous a zopár nevyhnutných drsných zabití. See No Evil 2 v zásade spĺňa všetky atribúty poctivej slasherovej zábavy a radím ho k tým lepším vyvražďovačkám z ostatných rokov. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapený, že zrovna Kaneovi chtějí točit dvojku. Nechápal jsem proč, pravda jednička byla sice tupá, ale zábavná, nepředpokládal jsem ale, že by se to dalo nějak zopakovat. Pak mě ale zaujala ta ženská kavalerie, která se k tomu dostala (Danielle Harris, Katharine Isabelle a sestry Soskovy) a byl jsem na to docela zvědavý. See No Evil 2 je klasická nemocniční dvojka, která sama o sobě ničím zvlášť nepřekvapí. Je to neoriginální, v podstatě tuctové a předvídatelné, oproti jedničce dost suché (a to i co se týče Kanea, ten nepředvedl takřka nic). Sestrám Soskovým se ale musí nechat určitý pokrok v jejich režii a vedení filmu, není to tak skokově nevyrovnané a křečovité jako jejich předchozí American Mary, nerad bych však, aby se jejich schopnosti utopily v sekání sequelů a remaků, chci od nich originální věci. Danielle Harris bylo zase fajn po čase vidět (nejen povyrůst a dospět), chci ji vídat častěji a Katherine Isabelle je tady správně trhlá, z té se klube zajímavý horrorový idol, chci další dávku uspokojení. Obecně řečeno, to, proč mě film zajímal mě nezklamalo, film jako takový - příběhem, zápletkou, provedením, nijak nepřekvapil. 2,5* ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po docela obstojné jedničce docela kvalitativní sešup směrem dolů... Film plynule navazuje na první díl, z opuštěného hotelu se se zdánlivě mrtvým Jacobem přesuneme do márnice, kde pár zaměstnanců pořádá večírek... A už tady začíná průser... Než dojde k první vraždě je třeba přetrpět velké množství naprosto zbytečných dialogů, s první vraždou divákovi dojde, že tentokrát se o gore jatka jednat nebude... Což je hodně špatně, protože samotný film nemá nic moc co jiného nabídnout... O atmosféře se nedá mluvit, prostředí prázdné nemocnice zůstalo silně nevyužito, vraždy jsou nenápadité a ne moc krvavé, vrah se jako kouzlem vždy zjeví na tom "správném" místě a celé to působí, jako by se sestry Soskovy, silně inspirované druhým Halloweenem, snažily stvořit nového Michaela Myerse... Což se jim samozřejmě povést nemohlo, jen tak film vypadá ještě hloupěji... Takže ztráta času a na jiné filmy této sesterské dvojice se asi nepodívám... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Amy je študentkou medicíny, ktorá praxuje v márnici. Po skončení služby by veľmi rada oslávila svoje narodeniny. Plán plný zábavy narúša dovoz tela Jacoba Goodnighta, brutálneho sériového vraha. Nakoľko je zábava v nedohľadne, priatelia jej pripravia prekvapenie priamo v práci. Tá sa však po krátkej chvíli mení v krutý boj o život. Jacob sa preberá zo "záhrobia" a pokračuje vo svojom krviprelievaní. Kvalita slasher snímkov sa pozná podľa prevedenia gore, originality mordovačiek či násilia. Toto je "Alpha a Omega" tohto subžánru. Tušil som, že je niečo zlé hneď od začiatku, keďže sa režisér neustále vracal k záberom z prvej časti. Neviem čo si od toho sľuboval, ale v dvojke neuvidíte okrem pribúdania mŕtvol či neustáleho jačania a pobehovania po chodbách nemocnice takmer absolútne nič (či škrtenie mám pokladať za niečo výnimočné?). Mne osobne sa jednotka páčila, no za tento výtvor by si "Simpsonovci" zaslúžil pár faciek. Nech si o mne každí myslí čo chce (!!), ale toto je zabitý potenciál pokračovania príbehu o zabijakovi s hnusným ksichtom. Pochmúrne prostredie, občasná atmosféra sú taktiež nenávratne v prdeli. Ale viete čo pribudlo?! Emocionálny prvok, v podobe dvoch súrodencov ktorý si ešte aj v čase prenasledovania vraha za chrbtom vykrikujú svoj "narušený" vzťah. Väčší pocit zadosťučinenia fanúšika hororu by divák dosiahol pri sledovaní "30 prípadov majora Zemana". Už sa teším na tie komentáre, aká že to vymakaná pecka spatrila svetlo sveta. "See no Evil 2" je prepadák jak "Nuda v Brne" - 30%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Celý film byl natočen za 15 dní. (Polgedney)
  • Sestry Soskovy si udělaly malé cameo, při úvodních titulcích na začátku filmu jsou vidět dvě mrtvoly, to jsou právě Jen a Sylvia. (Polgedney)

Reklama

Reklama