Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nočná mora sa vracia. Po vyčíňaní v hoteli Blackwell je telo Jacoba Goodnighta prevezené do mestskej márnice, kde sa tiež nachádza skupinka študentov medicíny. Nikto z nich, samozrejme, ešte netuší, aká hrôza na nich v tomto dome mŕtvych čaká. Pomätený psychopat Jacob vstáva z mŕtvych a boj o život sa môže začať. (FromHell)

Recenze (90)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně vyšlo mnou velmi očekávané pokračování vynikajícího a brutálního slasheru, ale bohužel, jak se o sequelech praví, že bývají horší, See no Evil 2 to jen potvrzuje. Filmu značně uškodilo, že režisér není chlap, ale dvě ženské, což nevěstí nic pozitivního. Oproti jedničce výrazný krok zpět. První díl považuji za nejbrutálnější, nejšpinavější a nejšílenější slasher/survival jízdu, která doposud byla natočena, ovšem dvojka se drží až moc na uzdě. Prostředí márnice je sice velmi atraktivní lokace, ale její potenciál byl plně nevyužit. Jacob je stále nekontrolovatelná a nezastavitelná vraždící mašina, ale proč proboha používá ruce? když má k dispozici tisíce vražedných nástrojů od nožů, pilek až po skalpel, to byl pro mě největší kámen úrazu. Většina úmrtí buď nevidíme anebo je pouze zaškrtí a tím šmitec, což mi v dnešní době jako vražda příjde až příliš moc nevynalézavé. Zaujmou pouze 2 gore scény, ale to je málo, kor když v jedničce jich bylo přes 20. Potěší pouze pěkné holky( Danielle Harris obzvlášť), vášnivéj sex, napětí, klišé, moderní look a je to naštěstí i zábavný, (Počkat koukáme na Komedii či na Horor ?) a odklonění od brutality velmi zamrzí. Snad se dalšího dílu ujme Aja či jiný řezník. Sestry Soskovy od teď nesnáším. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nemocnice není tak ponurá, jako hnusný, špinavý hotel v jedničce. Také vydloubávání očí mi chybělo. Navíc herečka, která hrála Amy, byla děsně nesympatická. Ale, vzpomeňte si, kdy jste viděli v tomto roce dobrý horror? Je jich jako šafránů a tak jsem rád, že vyšel horror, na který se dalo koukat. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší očakávaný tohtoročný horor, ktorý (ako to už býva) nedopadol podľa mojich predstáv. Prostredie o polovicu menej zaujímavé, postavy o polovicu menej sympatické, vraždy o polovicu menej brutálnejšie. Vlastne úplne všetko je tu podľa mňa o polovicu horšie v porovnaní s prvou časťou. Zabijak dobrý a neľútostivý ako vždy, len tá jeho mamča mi chýbala, mohla ožiť aj ona, možno by o bolo zaujímavejšie. A tak sa naháňajú po špitáli, no, nebolo to už ono. Padlo to len do priemernej vyvražďovačky, ktorých je teda neúrekom a na ktorú si už ani nikto o pár dní nespomenie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I přes evidentně nižší rozpočet, o dost méně triků a FX, přece jen pokračování dostálo kvality jedničky. Všechno zachraňuje Kane a Danielle Harrisová, kterou prostě můžu ... můj typ. :-) Prostředí nemocnice nechá vzpomenout na dvojku Halloweenu, ovšem Kane je přece jen rychlejší a mohutnější než Mychael ... A tak boří vše co mu přide do cesty, zamykat před ním dveře nemá vůbec žádnou cenu, probourává se přímo zdmi, s lidma hází jak s nafukovacíma Aničkama a obratnost se zahnutým lékařským sekáčkem je taky na jedničku. Gore moc nečekejte, jde spíš o temnou, napínavou jízdu podbarvenou hutným hudebním doprovodem. V dnešní záplavě (ne)hororových-kino-sraček je tohle jednoznačně perla a já si u ní skvěle odrelaxoval ... Nejde nesrovnat se severským špičkovým Fritt Vitt 2 , kterej je ale ještě o dost levlů výš ... a s již jmenovanou klasikou Halloween 2 ani raději vůbec nesrovnávám, protože to je "hororový-slešrovský" nebe ... Doporučuju všem ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud jednička měla koule, tak z dvojky zůstala vykastrovaná čubka. Dosadit na režisérská křesla dvě ségry, co na sebe upozornily psychárnou American Mary, se ukázala jako kurevsky špatná volba. Holky nejspíš jely podle školní příručky "Jak unudit filmového diváka k smrti", protože tolik klišoidní vaty jsem ve slasheru už dlouho neviděl. Jakob se skoro až se švýcarskou přesností objeví vždycky tam, kde se objevovali zabijáci už v sedmdesátkách - za vašimi zády. Takže nezapalovat sirky, neschovávat se na hajzlu, a hlavně (!) necouvat o několik kroků zpět bez ohlížení se. Co ale na moderním vyvražďováku vážně nasere, je naprostá absence brutálnějších mordů a koziček, obzvlášť v seskupení takových kočiček. Nemá cenu se dál rozepisovat, tohle se prostě nepovedlo. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Glen prikývol na pretiahnutie celkom solídnej 1ky a takto jej zhybridoval bráchu. Tie úvodné preventívne prestrihy do "drinky sex" sračiek fungujú pre PG dorast kôli tržbám no neinovatívny Mr Goodnight by sa mal usadiť v garáži a googliť nápady. Konkurenciu má totiž nekonečnú a dúfam, že Sosky si to uvedomia ešte pred ďalším úderom. V režijnej práci ale majú moje požehnanie. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na nočnú šichtu do márnice privážajú mŕtvoly z vyvraždeného hotela, vrátane ich masívneho kata. Pre mladú pracovníčku sa tu medzi tým pripravuje malá narodeninová párty, ktorá sa onedlho premení na veľkú nočnú moru. Jen & Sylvia Soska - ďakujem za kvalitné pokračovanie perfektného hororu, ktoré je síce iné než sa čakalo a z teritória svižnej gore vyvražďovačky sa presunulo smerom k "iba" temnej naháňačke, ale ináč ide o skvelý sequel; štýlom a nadväznosťou trochu podobný (už Flipnicom spomenutým) peckám typu "Halloween 2" či "Fritt Vilt 2". Po zoznamovačke s fajn postavami /Danielle a Kane vládnu!/ sa KubkoNaDobrúNoc prebúdza, aby bez okolkov uložil k spánku tých, čo sa mu dostanú pod ruky. Prostredie márnice je vydarené, atmosféra hustne, napätie sa prekladá funkčnými ľakačkami a celé je to fajn natočené; s audiovizuálom, ktorý tu primerane pasuje. Pre mňa je to najlepší slasher od minuloročného "Hatchet 3" – ktorý sa na csfd dočkal takého mizerného prijatia, aké zrejme čaká aj "See No Evil 2". Ale nevadí, aspoň mi to zase raz pripomenie prečo tú trápnučkú komunitu miestnych užívateľkov nemám rád. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Amy je študentkou medicíny, ktorá praxuje v márnici. Po skončení služby by veľmi rada oslávila svoje narodeniny. Plán plný zábavy narúša dovoz tela Jacoba Goodnighta, brutálneho sériového vraha. Nakoľko je zábava v nedohľadne, priatelia jej pripravia prekvapenie priamo v práci. Tá sa však po krátkej chvíli mení v krutý boj o život. Jacob sa preberá zo "záhrobia" a pokračuje vo svojom krviprelievaní. Kvalita slasher snímkov sa pozná podľa prevedenia gore, originality mordovačiek či násilia. Toto je "Alpha a Omega" tohto subžánru. Tušil som, že je niečo zlé hneď od začiatku, keďže sa režisér neustále vracal k záberom z prvej časti. Neviem čo si od toho sľuboval, ale v dvojke neuvidíte okrem pribúdania mŕtvol či neustáleho jačania a pobehovania po chodbách nemocnice takmer absolútne nič (či škrtenie mám pokladať za niečo výnimočné?). Mne osobne sa jednotka páčila, no za tento výtvor by si "Simpsonovci" zaslúžil pár faciek. Nech si o mne každí myslí čo chce (!!), ale toto je zabitý potenciál pokračovania príbehu o zabijakovi s hnusným ksichtom. Pochmúrne prostredie, občasná atmosféra sú taktiež nenávratne v prdeli. Ale viete čo pribudlo?! Emocionálny prvok, v podobe dvoch súrodencov ktorý si ešte aj v čase prenasledovania vraha za chrbtom vykrikujú svoj "narušený" vzťah. Väčší pocit zadosťučinenia fanúšika hororu by divák dosiahol pri sledovaní "30 prípadov majora Zemana". Už sa teším na tie komentáre, aká že to vymakaná pecka spatrila svetlo sveta. "See no Evil 2" je prepadák jak "Nuda v Brne" - 30%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"See No Evil 2" - tento snímok mi dlho doma zapadal prachom. Nemal som chuť si ho pozrieť. Bolo to kvôli tomu, že jeho prvá časť ma absolutne sklamala. No dnes som si ho predsa len pustil. Film plynule nadväzuje na svojho predchodcu. Dej sa presunul do nemocnice, kam previezli zdanlivo mŕtve telo sadistického sériového vraha Jacoba Goodnighta. Ten sa však preberie k životu a pokračuje vo svojom vražednom vyčínaní. Ani tento krát to na mňa nezapôsobilo. Je to taká istá chujovina ako i prvá časť. * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lacinost sama, kterou sestry Sockovic spolu s Kanem přináší dost velké zklamání. Nebudu plýtvat slovama, protože se jedná o béčkovej neoriginální slasher, díky kterému po pár hodinách zvyšuju taky čerstvému Wrong Turn 6 na 3*. Toto asi tak za 35% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jako na jedno zkouknutí se to dá.Jednička se mi v celku líbila,tak jsem čekal s čím přijde dvojka.Nic novýho co by stálo za zmínku nám ale nepřináší.V podstatě bezhlavé pobíhání(pravda jeden se tam prohání na vozíčku) po márnici a čekaní na pana večerníčka(Jacob Goodnight) až jim příjde dát dobrou noc.Oproti jedničce rozhodně propad,takže nemůžu hodnotit jinak než 2 hvězdama. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Všichni nakonec skončíme v márnici. Nezastavitelný zabiják a hora masa Jacob Goodnight vám popřeje "dobrou noc", než vás osobně a s definitivní platností do ní pošle. Jacob Goodnigt je zpět a v plné síle. Druhé pokračování bezprostředně navazuje na jedničku, kde jsme ho opustili v domnění, že zemřel. Co na tom, že fakticky mezi jedničkou a dvojkou uplynulo ceých 9 let. Hotel plný omladiny střídají chladné zdi márnice, což je přece jen o něco působivější a hlavně hororovější prostředí. V něm slaví sympatická Danielle Harris narozeniny se svými přáteli. Do toho přivezou zdánlivě mrtvé zabijákovo tělo. Úvodní "ukecanější" expozice nezabere víc, než je nezbytně nutné. Pak se film rozběhne, nabere dynamické tempo a Jacob jde vykonávat práci, která mu jde nejlépe od ruky. Není to totiž žádný mluvka. Vraždění se nezastaví až do konce. A to je všechno. Větší myšlenkovou složitost snad od toho nikdo neočekával. Přece jen však ještě film má své rezervy, co do potenciálu hlavní postavy zabijáka ztvárněné neskutečným wrestlerem Kanem. V márnici se nabízela celá řada vražedných nástrojů, ale nějakou velkou pestrost v jejich využití neočekávejte. Uvítal bych větší využití řetězů, které byly použity jenom jednou, i když kdo ví, kde se v márnici tak najednou vzaly. Stejně tak je diskutabilní i výskyt masky, kterou si na svůj "pochroumaný" obličej nasadil, konkrétně kvůli chybějícímu oku, o které přišel v závěru jedničky. Dále by nebylo od věci, kdyby se vraždění rovnoměrně rozvrstvilo po celém filmu. V závěrečné třetině filmu dojdou oběti a na "skladě" zůstanou jen dvě, čímž se snížil "bodycount", který je pro slasher důležitý. Jednotlivá zabití mají rozdílnou úroven. Některá vypadají dobře, ale, jak už jsem psal výše, neškodila by větší pestrost, kvůli hrozícímu splynutí v jeden neodlišitelný krvavý celek. Neznamená to, že by zabití byla fádní. To rozhodně ne. Jen nejsou zdaleka tak brutální, jak by jeden očekával. Oproti jedničce se tady nevyskytuje Jacobova povýšenecká, autoritativní matka, která je po smrti, z níž se, na rozdíl od svého povedeného synáčka, už definitivně neprobere. Ubylo tím pádem retrospektivních výjevů v psychedelického ražení, které byly v jedničce rušivé. Nové herecké složení čítá známá jména. Netřeba hororovým divákům představovat Danielle Harris, která je s blížící se čtyřicítkou sexy, a to byly doby, kdy mně nebyla zrovna po chuti. Stejně tak hororisté ocení účast Katharine Isabelle. Co možná potěší už méně, je fakt, že dost přehrávala, což u ní nebývá zvykem. Za zmínku stojí ještě Michael Eklund, který zde hraje ochrnutého vozíčkáře. Zbylé herecké osazenstvo je adekvátní k danému celku. Pro některé diváky může být příjemným objevem vnadná Chelan Simmons. S novým obsazením přišel i nový tvůrčí tým. Převážně pornorežisér Gregory Dark dal potencionálně rozvíjející se sérii vale a práci po něm převzala dvojice Jen & Sylvia Soska, jež mají s hororovým žánrem nemalé zkušenosti a specializují se na něj. Dark byl trochu více "dvdýčkový" a o něco citlivěji uměl s postavou Jacoba pracovat. Duo Sosek je o poznání "kinovější"a z Jacoba dělá ultimativní, nezničitelnou mašinu na zabíjení, jež se trochu přehnaně s rychlostí blesku přesunuje z místa na místo a zjevuje se ve chvílích, kdy to z hlediska prostoru a času, není možné. Tahle přehnanost však k tomu patří. Fim nasadí dynamické tempo, které mu vydrží až do konce. Zabíjí se, utíká se, zabíjí se, utíká se, a to až do konce. Jak jednoduché. A co by taky ne, když je Jacob Goodnight takový primitiv. Mé hodnocení: 80% () (méně) (více)

hladass 

všechny recenze uživatele

Po docela obstojné jedničce docela kvalitativní sešup směrem dolů... Film plynule navazuje na první díl, z opuštěného hotelu se se zdánlivě mrtvým Jacobem přesuneme do márnice, kde pár zaměstnanců pořádá večírek... A už tady začíná průser... Než dojde k první vraždě je třeba přetrpět velké množství naprosto zbytečných dialogů, s první vraždou divákovi dojde, že tentokrát se o gore jatka jednat nebude... Což je hodně špatně, protože samotný film nemá nic moc co jiného nabídnout... O atmosféře se nedá mluvit, prostředí prázdné nemocnice zůstalo silně nevyužito, vraždy jsou nenápadité a ne moc krvavé, vrah se jako kouzlem vždy zjeví na tom "správném" místě a celé to působí, jako by se sestry Soskovy, silně inspirované druhým Halloweenem, snažily stvořit nového Michaela Myerse... Což se jim samozřejmě povést nemohlo, jen tak film vypadá ještě hloupěji... Takže ztráta času a na jiné filmy této sesterské dvojice se asi nepodívám... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Původní hodnocení - 9.10. 2018 - 1*) Tohle pokračování jsem v roce 2018 ohodnotil jednou hvězdou a komentář byl něco ve smyslu, že to byla velká sračka. Pamatuji si, že tenkrát jsem to určitě viděl v nižším rozlišení a jelikož se polovina filmu odehrává ve tmě, nezanechalo to ve mě dobrý dojem. Dneska jsem si tohle pokračování mohl osvěžit v krásném Full HD a byl to velký rozdíl. Takže, oproti jedničce tu máme lepší herecké obsazení - Hororová kráska Danielle Harris a Katherine Isabelle + dalších několik známějších tváří, děsivější prostředí, díky márnici a navazuje to přímo na jedničku a to je asi tak vše. Gore je rozhodně slabší a celé je to více hloupoučké, závěr vyloženě dementní. Každopádně, mám z toho lepší pocit, než minule a zvyšuji hodnocení z původní jedné * na tři. Jinak jsem se dočetl, že Jacob Goodnight, měl být novou Slasherovskou postavou (něco ve stylu Jasona Voorheese), kde se plánovalo více pokračováních, ale jelikož právě tenhle díl nepřinesl velký úspěch a herec, který ztvárnil vraždícího psychopata, se vydal na politickou kariéru,  tak se zatím oživení téhle série neplánuje. Škoda, třeba se to v budoucnu změní, protože další díl, bych si rozhodně nenechal ujít. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Na další vyvražďovačku s Kanem jsem se docela těšil a rozhodně nejsem zklamán. Film příjemně odsejpá a překvapivě v sobě nemá příliš nudných pasáží. Najde se tu i pár slušných gore scén, avšak je třeba říct, že od Soska Sisters jsem teda čekal víc krve, řezání a mučení. Nejvíc mě bavila přehrávající Katharine Isabelle, jejíž postava byla krásně perverzní a ujetá, v tomhle podání je Katharine prostě neodolatelná. Po celou dobu jsem byl víceméně spokojený s tím, co mi bylo servírováno a bavil jsem se, jenže pak přišel závěr, který mé spokojenosti uštědřil pořádný kopanec do koulí. Pořád nedokážu pochopit, co to sakra mělo znamenat?! Takhle odfláknutý konec jsem po solidním průběhu opravdu nečekal, a proto musím jít s hodnocením o jednu hvězdičku dolů, než jsem původně zamýšlel. I tak ale doufám, že se na to Kane nevykašle a alespoň ještě jednou ho uvidíme lámat kosti, prorážet dveře a vydloubávat oči z důlků. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No zase tak špatný to neni, jasně jednička je o několik levelů víš, ale že bych během koukání nudil, to se říct nedá . Jo naštve to že postavy se chovají dost postiženě, furt se rozdělují, místo toho aby se ozbrojili a zkusili Jacoba vykuchat a nebo zase zarazit mu nějakou trubku do hlavy, tak buď ječí a nebo se schovávají. Schovávají se za poličky, schovávají se pod stolem a taky za Jacobem. Ale abych zase nekritizoval, některé úhly kamery sou dost dobrý, teď tím nemyslím ty poloodhalená prsa, a některé scény taky nebyli k zahození, ta ve výtahu, útěk přes kotelnu a následné zamykání dveří. A dva mordy sou docela dobré, zbytek tedy nic moc, ale čekal sem to horší. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kane is back and he is sucks. Pro mě velké zklamání, protože první díl byl gore nářez a tady jsem si připadal jako bych koukal na nějaký temnější Titanic. Kane je sice pořád hovado jako prase, ale zde je držen hodně na uzdě. Hold když se k tomu postaví dvě pipky, je jasné, že to nemůže dopadnout dobře. Jedna dobrá gore scéna, nevyužitý potenciál márnice a děsná nuda, kdy máte pocit, že jste právě dostali anální sondu a ne kvalitní pokračování. Co se týče atmošky je snímek docela fajn, ale já prostě čekal krvavé žně. Jestli bude trojka, doufám, že se k tomu dostane někdo, kdo si umí pohrát s gorem a využije plnou sílu tohoto hromotluka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá šablona mnohých pokračování se stala stavebním kamenem i tohoto slasheru a tak se obrazem přeneseme z hotelu do nemocničního prostředí. Již minule jsem vyčítal obrovské množství chyb a nelogičností, ale tentokrát to sesterské duo hravě předčilo. Nestačil jsem zírat na podbízivou naivitu scénáře – to si vážně myslí, že něco podobného může v dnešní době uspět? Jedno klišé střídá druhé, postavy zmateně pobíhají po špitále, schovávají se za nejbližší dveře či rohy a s modlitbou na rtech doufají, že je ten dvoumetrový pošuk nezabije. Kane však není žádné ořezávátko a přestože už zestárl, nasadí si na ksicht škrabošku a začne prorážet zdi, dveře a mříže, jakoby tam ani nebyly. Navíc je mazanější a hlavně rychlejší než zbytek postav. Jeho orientační smysl je obdivuhodný, stejně jako fakt, že je vždy na daném místě dřív, nežli prchající postava. Dokonce se dokáže schovat pod pitevní vozík, aniž by si ho někdo všimnul. Nebýt pohledné Danielle Harris, tak jsem se na to asi ani nedodíval. Zbytek osazenstva totiž podal prachmizerné výkony. Chelan Simmons moc hereckého talentu nepobrala a většinou diváky upoutá pouze svým poprsím, takže u ní mě její výkon ani moc nepřekvapil, ale co to proboha předváděla Katharine Isabelle? Kromě rajcovní scény z pitevního stolu to byla nejhorší role, v jaké jsem jí kdy viděl. O zbytku už raději mluvit nebudu vůbec. Tohle že měl být nejděsivější slasher tohoto roku? To ať se na mě nikdo nezlobí, ale já bych See No Evil 2 označil za jeden z nejzbytečnějších filmů roku 2014. Kromě docela vydařeného hudebního doprovodu a asi dvou scén se mi tu nelíbilo vůbec nic. 30% ()

Reklama

Reklama