Reklama

Reklama

Will Ferrell: Nemáš zač, Ameriko - Poslední noc s Georgem W. Bushem

(pořad)
  • USA Will Ferrell: You're Welcome America. A Final Night with George W. Bush
Komedie / Stand-up
USA, 2009, 88 min

VOD (1)

Satirická show, kterou pro HBO natočil populární americký komik Will Ferrell, si bere na mušku prezidenta USA George Bushe odcházejícího z funkce. Zábavnému nahlédnutí do jeho soukromého i politického života předcházela hercova one-man show na Broadwayi.
Devadesátiminutový speciál, který pro HBO natočil populární americký komik Will Ferrell, vychází z jeho stejnojmenné one-man show na Broadwayi. Jako předmět svého satirického zájmu si vybral 43. prezidenta USA George Bushe, který byl právě na odchodu z funkce. Ferrell připravil divákům vtipné nahlédnutí do Bushova dětství a do jeho akademické i sociální dráhy v Yale, naváží se do jeho šetrnosti, jež projevil jako spolumajitel basebalového týmu Texas Rangers, věnuje se též jeho vstupu do politiky a střídání funkčních období v Bílém domě. Režisérem satirické show je Marty Callner. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pár výstižných momentů, většinou vycházejících z perfektní imitace Bushových gest, by se našlo, ale celkově trochu vyčichlé video. Je příliš snadné kopat do člověka, který už nedisponuje mnoha prostředky, jak se bránit (ne, že by si to nezasloužil). Ferrellův humor lze přitom stěží označit za nadčasový. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

W. byl ideální prezident k zesměšnění, ale teprve Will Ferrell to dotáhl k dokonalosti. Vidlácká natvrdlost, bushovská logika a mýtomanství... mám pro tenhle standup slabost. Oblíbená část - cool nicknames v závěru. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, aby se do Česka (na české TV obrazovky) dostal záznam divadelního představení z USA, a o to více chci poděkovat HBO, že nám takový záznam nabídlo. Will Ferrell se v tomto představení mění na hodinku a půl v George W. Bushe a střílí si z něj někdy až velmi krutě. Já však nepatřím k příznivcům pana Bushe, takže mi to ani příliš nevadilo, naopak občas jsem se opravdu královsky bavil, Ferrell totiž hraje Bushe opravdu perfektně, gesta a mimiku zvládá tak, že jsem měl pocit, jako bych chvílemi opravdu koukal na pravého Bushe. Ale zároveň musím souhlasit s tím, že koukat 90 minut na jednoho člověka, který pořád mluví a mluví, je opravdu s postupem času čím dál více unavující a má soustředěnost se po určitém čase docela otupila, což je vlastně jediná věc, kterou tomuto představení mohu vyčíst, jinak to totiž bylo naprosto perfektní. Akorát by mě docela zajímalo, jestli tuto one-man-show viděl samotný George Bush a co tomu říkal. Každopádně jsem ale toho názoru, že za to, že odcházel z úřadu s rekordně nízkou popularitou a stal se bohatým zdrojem vtípků a imitování si může vlastně do velké míry sám, a dodnes je mi záhadou, jak mohl obhájit prezidentské křeslo. Ale dost o politice, tohle představení funguje parádně, já se bavil, a tak neváhám udělit čtyři hvězdy. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kdo nezna vsechny konotace a souvislosti bude mozna lehce zklaman, nicmene k tomu mohu rici jedine: JFGI! Ano, neni to pro kazdeho, ale ti co se dlouhodobe zajimaji o americkou politiku a spolecnost jako takovou, se budou bavit od prvni do posledni minuty. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

One-man show určená takřka výhradně pro Američany, nebo alespoň pro ty, kteří se dobře vyznají v pozadí osmileté vlády George Bushe ml. a jeho administrativy. Nicméně ani pokud budete splňovat jeden ze dvou výše uvedených předpokladů, zábava není zaručena... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ferrell je tady naprosto nekompromisní a jako vždy neskutečně zábavný. Bush byl holt legrační chlapík. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Nie až tak vtipné ako napríklad toto video: Will Ferrell as Bush, ale zato úsmev som mal na perách od začiatku do konca. Celkovo však som trochu sklamaný, lebo som čakal nárez a ten sa nedostavil. Ale bolo to fajn. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Určitě ne tak dobré jako nějaká ta trojice krátkých videí, co se válí po youtube, ale bavil jsem se a často zasmál. Nechápu, jak Ferrell zvládnul to vymýšlení přezdívek na konci. To sypal jednu výbornou za druhou. Jen škoda, že často nebylo slyšet vše od diváků. Slabší čtyři. -"So i got the job... cool." ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Will Ferrel je bezpečně mnohem lepší Goerge W. Bush než originál. A v týhle one-man show skvěle skloubil svůj šílený masový humor s kousavou kritikou Bushovy administrativy. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Ani som nedufal ze ma niekedy will ferrell dokaze rozosmiat a pobavit po tych vsetkych traparnach co vyprodukoval.Ale stalo sa a to tak ze ma tento jeho pocin priam prevalcoval .Myslim ze by z tejto ulohy mohol vytrieskat aj dake pokracovania nakolko "krovak" je bezodny zdroj blbosti a inspiracie z nej. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

slabucke...will ferrell je oproti robinovi williamsovi len tupa, bezducha minimalne vtipna 5krat prevarena poza a snaha. Odporucam Robin Williams: Live on Broadway.. ()

Reklama

Reklama