Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sion Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁ ŽIVOT, JAKÝ SI HO UDĚLÁ. A BÝT ZVRHLÝ JE JEDNA Z CEST.“...... /// Netradiční příběh o cestě k 1.erekci, nešťastný lásce a životě v hříchu. Film plnej voyeurství, oplzlostí, úchylný zábavy, sexu i smrti jménem Boha (a něco novýho bys neměl? Bůh je sobec, stejně jako lidi!), nenávisti, vedoucí přes lapání bobříků ke ztopoření srdce. Tomu já říkám UMĚNÍ! (nebo ne?) SLÁVA VŠEMU PERVERZNÍMU! Uchylákova působivě podrobná a komplexní příručka plná lásky. Škoda, že to sekli z těch 6ti hodin (jen) na čtyři (aspoň ti zbyde víc času na focení…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rajcujou mě příběhy podle skutečnosti a navíc - plný hříchů. 2.) Páč mi nikdo nemusí vysvětlovat, že všechny pravdy světa jsou ukrytý….(tak schválně!). 3.) Jsem spíš na tu erekci na srdci (proto vocením amputaci čuráka nůžkama). 4.) Thx za titule ,,muskcz“ a ,,jirkazuza“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

All perverts are born equal. Znáte ty filmové kecy typu "Jestli mi to s ní nevyjde, tak si můžu hodit mašli, protože můj život je nenávratně v prdeli"? Tady nic takového nezazní ani jednou, a přesto nejpozději v druhé třetině zjistíte, že právě tohle se vám honí hlavou. Ultimátní završení romantického žánru a filmů o lásce, jakékoli další snahy jsou po tomto opusu zcela zbytečné. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dynamický čtyřhodinový epos o lásce, víře a dovednosti nepozorovaně fotit spodní prádlo kolemjdoucích žen. Dost bylo líbezných romancí, kde se outsideři nakonec poslušně zařadí do společnosti. Japonský režisér Shion Sono přichází s uhrančivou vizí perverzního světa prosvětleného nepřemožitelnou láskou._____Recenze na Rejže.cz ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skutečně geniální jízda, která člověka s naprostou plynulostí a osobní jistotou provede mnoha žánry filmu. Od komedie až po drama, martial arts, gore, filosofické otázky, náboženství, křesťanství, problematiku rodinných vztahů a já nevím po co ještě. Přitom naprosto pevně drží film "na nohou", není to absolutně žádná spatlanina a ty 4 hodiny utečou jako nic. Největší genialitou na tomto filmu zřejmě je, že ani vteřinu nenudí, není v něm jedinná část, která by nezaujala, nepobavila nebo nudila!!! Není to výpravný film, ale spíše jednoduché komorní drama o vztahu několika postav a jedné dosti netradiční lásce dvou mladých lidí. Plus problematika sekt a náboženství. Je to geniální dílo, jeden z nejlepších asijských filmů, jaký jsem kdy v životě viděl a vřele jej všem doporučuji. 100% japonské!!! Důkladnější koment není v mých silách kvůli délce, rozsahu a obrovskému záběru tohoto majstrštyku ... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Moje srdce úchyla stoporilo temer okamžite a túto šialenosť som si parádne užil. Freud, Kristus, hriech, sex, nohavičkové snapshoty, sekty, krv, megaerekcie a jedna z najlepších love stories ever! Čistá desiatka a Prvý Korinťanom č. 13. Opakované zhliadnutie povinnosťou. 10/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pod vlivem lásky, aneb ultimátní filmový zážitek z oblasti lásky a utrpení. Ovšem žádná lacinná slzopudnost, ani patos! Spousta scén je podána s výbornou nadsázkou, až humorem, celý film je nefalšovaně zábavný, zajímavý a hustě protkaný dějem. Nelze tedy říct, že 4 hodiny jsou přehnané, ba naopak, snímek působí stále svižným dojmem, udržuje si tempo, pořád přicházejí nové, významné události, nakousává se spousta lásce příbuzných témat a také vše je opepřeno patřično udávkou "úchylnosti". Pod vlivem lásky vás očaruje, pohltí, emocionálně rozdrtí, ale následně také slepí nádhernou katarzí. Tohle je opravdu nadčasová dokonalost a jeden z mých nejvíc srdcových filmů... 10/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

I když je to tak dlouhé, tak mě to chytlo od začátku až do sladkého konce. I když se tam proplétají všechny možné žánry, tak to tak krásně sedí, je to střelené, ujeté, veselé, smutné, neuvěřitelné, surové i něžné. Být na tom v kině, tak je možné, že bych tomu těch 5* dala. Možná. Každopádně jsem ráda, že jsem to viděla. Hlavní hrdina je sympaťák, jeho protějšek je také fajn (žádný pocit, že je na čase ji strčit pod kolem jedoucí náklaďák se nekonal). Ostatní byli šílení. Ale to bylo také fajn. ^^ Dlouhé volné odpoledne - Let's go for it. Přemýšlím o tom již několik dní, a tak nějak si říkám: "Proč tomu sakra nedáš za 5*? Vždyť to bylo dokonalý!" Takže hodnocení měním z 4* na 5*. ^^ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Navzdory čtyřem hodinám příjemně odsýpající komediální drama, ve kterém je snad všechno, co bysteod asie chtěli - sladké slečny, krátké sukně, kalhotky, krev a dokonce jeden ustřižený penis. Naproso mě ale iritovala totálně nezvládnutá zvuková složka filmu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak neskutečnej, že ani nevim, co k tomu napsat, prostě 4 hodiny něčeho, co se ani nedá popsat nebo sdělit z toho pocity, protože se to v člověku každou chvilku střídá, občas to je úžasný, občas to působí, že to nemá co říct, ale ve výsledku to drží diváka neustále v nenudícím stavu, což je na délku 4 hodin téměř neuvěřitelný a navíc to v sobě nese tématiku církve, náboženství, sekt a tak podobně, což určitě taky neni nic pro mě, ale režisér, kterej to celý kočíruje s ohromnou lehkostí, to dokázal namixovat tolika nápady a kontrastními tématy, který by k sobě asi nikde jinde neseděly (náboženství, víra, hledaní panny Marie X focení dívčích kalhotek na ulici, zabíjení, stříkání krve, ustříhnutí penisu) a na konci z toho udělal dokonalý love story. Je to film, kterej se prostě musí vidět ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sion Sono je režisér takového borefestu jako Večeře u Noriko (jeden z mála filmů, ze kterých jsem kdy ve Varech odešel), a fakt bych nečekal, že od něj někdy uvidím film, který je delší než rozšířená verze (!) Návratu krále (nepočítáme-li titulky), a nebudu se u něj vůbec nudit. Mírné zkrácení by sice neuškodilo, ale i tak to uběhlo mnohem rychleji než minutáž naznačuje. A jaký je to film? Monumentální, provokativní, vtipný, bizarní, hysterický, smutný, úchylný, brutální, zamilovaný, teatrální, vizionářský, úsměvný... prostě japonský. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to fantastický flm od Shiona Sona. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý je každý deň svojim otcom, farárom nútený sa vyspovedať, za čo môže otcov nevydarený vzťah, s čím sa ťažko vyrovnáva a keďže je mladík slušným človekom a už ho nebaví klamať, pri hľadaní príležitostí na stále nové hriechy sa zblíži s partiou, vďaka ktorej sa stane odborníkom na fotenie dievčenskej spodnej bielizne, čo mu každý deň pomôže k novým hriechom. No raz sa mu podarí stretnúť svoju osudovú lásku, ktorá práve o neho moc nestojí a tak ho čaká len množstvo problémov a za tie môže aj novovzniknutá cirkev nula. Spracovanie je ale niečo neskutočné, ale len v tom najlepšom slova zmysle. Samotná zápletka na prvý pohľad ani nepôsobí až tak dokonalo, ale spracovanie je niečo úžasné. Love Exposure je jeden neskutočný rozsiahly epos o láske, ale aj náboženstve, rodine, dokonca aj rôznych úchylkách a mnoho iného, tu sa o ničom inom, ako maximálnom nadšení hovoriť nedá, jedna perfektná situácia strieda druhú, je tu množstvo vynikajúcich postáv, originálnych situácií, dokonalých hlášok, všetko je tu tak úžasne prepojené, náboženstvo, čakanie na prvú erekciu, láska, rôzne formy úchyliek a nespočet iného, celé je to podané takou zábavnou a inteligentnou formou, tu nemám čo vytknúť. A čo sa týka tejto dĺžky, nie je ani najmenším problémom, práve naopak, po skončení by som chcel ešte pár hodín, tohto sa nedá nasýtiť, síce za absolútny vrchol filmu považujem časť približne medzi tridsiatou a stopäťdesiatou minútou, ale ten zvyšok zaostáva len minimálne, stále patrí medzi to najlepšie, čo som vôbec videl. A preto sa tu ani nedajú vymenovať všetky tie skvelé zaujímavé nápady a situácie, keďže je ich nespočet, od tréningu na fotenie spodnej bielizne až po pôsobivé čítanie listu Korinťanom. Herecké obsadenie je výborné, síce tu ani tak nejde o jednotlivých hercov, ktorým ale tiež pre potreby filmu nemám čo vytknúť, ale v prvom rade o ich perfektné postavy, výborný hlavný hrdina Takahiro Nishijima, no v tomto filme musím pochváliť hlavne dievčenské postavy, úžasná Hikari Mitsushima ako jeho vyvolená a Sakura Ando ako členka cirkvi nula, pri nej ma hlavne vždy dostával len dokonale podaný záber, kde so svojimi priateľkami posedáva v dodávke, no tých zaujímavých postáv je tu dosť. Réžia a technická stránka sú dokonalé, Shion Sono tu dosiahol svoj absolútny vrchol, perfektná atmosféra, ladenie jednotlivých scén, množstvo nápadov, úžasné. A k tomu ešte tá perfektná hudba a jej dokonalé dosadenie do konkrétnych scén. Love Exposure je jeden z najlepších filmov, aké som vôbec videl. Originálny, zaujímavý, nápaditý, nesmierne zábavný a skutočne geniálny, toto je filmový zážitok na celý život, ktorý sa nedá správne popísať, to sa musí vidieť. 95% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Yu prišiel o matku vo veľmi mladom veku. Tesne pred tým ako umrela, požiadala ho o poslednú vec. Nakoľko bola silno veriacou kresťankou, jej prosbou bolo, aby si našiel životnú partnerku, ktorá bude svojimi vlastnosťami čo najviac podobná Panne Márii. Splní Yu matkinu prosbu? To, že Šion Sono točí špecifické snímky, nie je nič nové pod slnkom. "Love exposure" taktiež nie je výnimkou. Ta stopáž 4 hodín je neskutočne odrádzajúca a ešte ťažšie sa hľadá odhodlanosť dopozerať ho do úplného konca. K záveru ma "hnala" len zvedavosť z rozuzlenia. Na úvod. Tento film určite nie je pre každé oko diváka. Kto nemá skúsenosti s týmto režisérom, absolútne mu neodporúčam tento snímok sledovať. Toto nie je bežný, otrepaný romantický príbeh s pointou hľadania lásky, ala Pretty Woman. Nato zabudnite! Eroticko kresťanská zápletka príbehu síce originálna, no miestami pôsobí nudne, pomerne dosť divne, dramaticky choro, romanticko svojsky - proste - ako to len Sono vie. Napriek tomu, že podaktoré filmy, ktoré som od neho videl, ma naozaj zaujali, ba dokonca bavili, pustil som sa aj do tohto "experimentu". A viete čo? Každý deň nie je nedeľa. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Milovat někoho doslova k zbláznění, nenávistně, od prvního okamžiku, opravdově .. to nemusí být jen film, ale i život. Ve filmu to všechno trvá krátce, i když to jako v tomto případě má čtyři hodiny. Ovšem v životě se to může vléct hodně dlouhou dobu .. znám to, vím jaké to je. Třeba to v reálu skončí podobně jako finále Ai no mukidashi. Stačí chtít .. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Stačí vidět do poloviny, pak už to byla otrava k nevydržení. Asi jsem z těch japonských filmů už vypadla a nejsou pro mě ty hysterické příběhy už přijatelné. 13. kapitolu 1. dopisu Korinťanům taky nebylo nutné recitovat celou. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Super pecka. Odkladal som si ju stále na neurčito kvôli dlhej stopáži, ale nebol dôvod. V polke by som plné hodnotenie asi nedal ale koniec to zabil. Správne úchylné, zábavné, krvavé a dramatické ako je u Japoncov už zvykom. I keď som už od Shion Sonoa videl Suicide Circle a Hair Extensions, až po Love Exposure mám chuť jeho filmografiu preskúmať do posledného snímku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na doporučenie užívateľa Pedross800 som sa pustil do šialeného mixu žánrov s ešte šialenejšou stopážou, ktorá má takmer rovné 4 hodiny! Kupodivu to vôbec nenudí a keď som si pred spustením myslel, že si film rozdelím na 2x, tak som po dvoch hodinách film nechal bežať ďalej a dal som to naraz. V prvom rade je to love story, ale okolo tejto hlavnej linky sú tu namotané ďalšie dramatické, krvavé, bojové, erotické...Je toho dosť, samozrejme zopár minút navyše sa tu nájde, ale na moje prekvapenie strihať by veľmi nebolo z čoho, pretože zaujímavé to je. Ak by niekto chcel vidieť film kratší, tak len na úkor zaujímavých scén. Takýto mix, by som určite čakal od Kórejcov, ale nie od Japoncov. Spokojnosť. 80%. ()

Související novinky

Reklama

Reklama