Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fiktivní dokument, který se z velké části skládá z rozhovoru s původním Sůvou, Hollisem Masonem (Stephen McHattie), o jeho částečně autobiografické knize POD KÁPÍ, ve které se zaobíral vznikem prvních Minutemanů. V dokumentu jsou obsaženy i rozhovory s Edwardem Blakem alias Komediantem (Jeffrey Dean Morgan), Sally Jupiterovou, která si nechala říkat Hedvábný přízrak (Carla Gugino) i některými jinými významnými členy téhle éry. (3DD!3)

(více)

Recenze (23)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hans Rodionoff .. Zdařilý, doplňující Minutemen pseudo-dokument. Povinné pro absolutní neznalce Watchmen comicsu (+filmové adaptaci tohle dosti pomůže s tím, že doplní mnohá nejasná vstupní okénka), a příjemné osvěžení pro jeho čtenáře. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

V komiksu fiktivní (auto)biografie původní Sůvy, který v civilu nahlíží pod kapotu zákazníkům, jež si do jeho autoservisu přijedou opravit svůj porouchaný automobil, a který nahlíží ve své knize pod masku prvním superhrdinům, tzv. Minutemenům. Ve filmu mockument (fiktivní dokument, který se tváří jako seriózní) v podobě pořadu odkazujícího svým názvem na 60 MINUTES, ve kterém se mapuje celá historie superhrdinů a do toho se prostříhává rozhovor s Masonem, autorem Under the Hood. Na rozdíl od TALES OF THE BLACK FREIGHTER obstojí UNDER THE HOOD samostatně a nejedná se o doslovný převod, na kterém jsou patrné pozůstatky jiného média, jako tomu bylo u WATCHMEN: MOTION COMIC. Je obdivuhodné, nakolik se zde nápaditě a po mooreovsku mísí skutečnost s fikcí, odkazuje se na pulpové romány, první komiksové vydání Supermana, seriálová dobrodružství z kin a parlamentní projednávání vlivu komiksů na společnost, zatímco se stihnou odvyprávět minipříběhy superhrdinů první ligy výjimečných. Oceňuji také, že si postavy zahráli přesně ti herci, kteří je ztvárnili v celovečerním filmu, a opravdu vtipné fiktivní reklamy. Není nutné znát komiks a je dokonce lepší si pustit UNDER THE HOOD před zhlédnutím filmu, protože naladí na geniální úvodní titulky, jejichž pochopení tak usnadňují. Z toho důvodu doufám, že mockument (nikoliv "dobrodružný", ehm) nebude zanesen do DC verze. Na závěr jen varování: nečekejte persifláž po vzoru RAIN OF MADNESS, mockumentu k TROPICKÉ BOUŘI, ale pastiš, která i kvalitou obrazu a zvuku, užitím různých formátů apod. se snaží upomenout na filmové dobové předobrazy. 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako starej dokument natocena ctyricetiminutovka priblizujici zrod Minutemanu, je ze zacatku docela zajimava, kde puvodni Suva vypravi, jak to vse zacalo, jenze postupne to sklouzne do nudy, kde se clovek nic novyho nedozvi a neni to ani zajimavy. Nicmene styl pripominajici starej dokument je vybrousenej k dokonalosti, cemuz taky napomahaj vtipny dobovy reklamy a McHattie je proste charismatickej typek, takze to ty 3* da. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spracovanie sa podarilo, myšlienka mi trošku unikla. Podstatná časť informácií bola zrozumiteľne povedaná a vyslovená už v samotnom filme, a keďže som film videl skôr, nič nové som sa nedozvedel. Ako fiktívny dokument to však malo svoje čaro a keby som si film pozrel ako absolútny neznalec comicsových hrdinov, asi by som na chvíľu začal uvažovať aj o tom, že v Amerike takýchto strážcov zákona naozaj niekedy mali. Celé to má však príjemný fíling a navyše reklamné vsuvky nemali chybu. 65%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Fiktivní dokument osvětlující pozadí Strážců, zahrnuje to, co se do filmu nevešlo. Většinou se jedná o recyklaci materiálu z filmu, jsou zde rozhovory s Wally Weaverem, trafikantem Bernardem, psychiatrem, Molochem, ale kromě toho se tu také objeví jedna postava, která ve filmu vůbec nebyla: manažar a manžel Sally Jupiterové Lawrence Shexnayder. Jinak obrazovou stopu tvoří hlavně záběry na kulisy a propriety použité při natáčení - nápis na zdi Vietnam 51st state, zapalovač s obrázkem Sally... Jediné, co se trochu vymyká, jsou tři reklamy, na Nostalgii od Veidta, digitální hodinky a na prací prášek, a také zmínka o tom, že byly Minutemani vyslýcháni výborem pro neamerickou činnost, to ve filmu také nebylo ani zmíněno. Jedná se o zajímavý doplněk filmu, ale v podstatě je poněkud zbytečný. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Under the Hoood je informačně výživným podhoubím pro samotný Watchmenovský film, který řadě postav dodává třetí rozměr a odkrývá jejich charaktery v mnoha směrech lépe, než se s nimi potýkal Snyder, jež je v záplavě nápadů a různých dějových linek jen načrtl a potenciálně rozvedl až v následných sestřizích. Celý tento dokument mně donutil k zamyšlení, jestli jsem přeci jenom nebyl k Watchmenům jako takovým nespravedlivý. Postupně, když se člověk boří do tohoto bohatého a vymazlenýého dokumentu s celou řadou pseudodobových fotografií a video záznamů, se mu postavy chtě nechtě zadřou pod kůži a celý alternativní vesmír se ukazuje najednou v úplně jiném světle. A to zatraceně lepším. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc povedený "dokument", který výborně doplňuje film, ale obstojí i samostatně. Historie Minutemanů byla ve filmu odsunuta na vedlejší kolej a některé filmové kousky po shlédnutí dostávají větší smysl. Herci se do svých rolí navíc dokonale vžili a konečně si tady pořádně užijeme Carly Gugino i Stephena McHattieho, kteří se ve WATCHMENECH jen mihli. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak až TADY jde s konečnou platností parádně vidět, jak si Snyder s celým watchmenovským projektem vyhrál. Fiktivní dokument je tak sexy, že jsem si po jeho skončení naprosto neplánovaně pustil DCčkovou verzi samotného filmu. A to jsem měl ještě chuť na třetí přelouskání předlohy..! Těch čtyřicet minut prostě tak nažhaví, až je to k neuvěření. Klidně bych se dokázal dívat i déle - už jen proto, že komiksové vsuvky mezi kapitolami nebyly stále ani zdaleka vyčerpány. Reklama na Nostalgii ruluje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět zajímavý doplněk k Watchmenům, forma dokumentu je rozhodně přesvědčivá. Na zoubek se zde podíváme hlavně na zrod Minutemanů. Pro fanoušky Watchmenů povinnost. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument, ktorý mapuje zrod Minutemanov. Pre fanúšikov Watchmen príjemný doplnok, ktorý pekne zapasuje k úvodným titulkom filmu. 80% - 4* ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Chcete-li se seznámit s watchmenovským universem, určitě si sežeňte tento fiktivní dokument. Budete se potom mnohem lépe orientovat v celovečerním filmu. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Fenomém zvaný Watchmen pokračuje, alebo začína? Po komixovom Tales of the Black Freighter sme sa dočkali aj sfilmovania fiktívnej knihy Under the Hood, ktorú napísal Hollis Mason alias prvý Nite Owl / Sova. Tento úžastný mockument mapuje prvých minutemenov a ich "zrod". V skrate sa dostane na každého superhrdinu a odkryje sa jeho charakter, od Nite Owla cez The Comedianta či Silk Spectre až po Dr. Manhattana. Je škoda, že som to zhliadol až po samotnom filme Watchmen, pretože by ma Under the Hood pripravil na dokonalé úvodné titulky a dal možnosť bližšie sa oboznámiť s prvými watchmenmi. Musím pochváliť aj dobové prevedenie a reklamy to len okorenili. Minutementi, Watchmeni, Keeanov zákon, hlas ludu... proste dokonalá vec. Povinnosť pre fanúšikov. 9/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všem neznalcům Watchmenů doporučuji, aby se na tenhle "dokument" podívali před Snyderovou peckou. Nám znalým může toto doplňovací dílko skýtat naději, že po Watchmenech se na filmovém plátně objeví i Minutemani. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Výborný fiktivní dokument ze světa Watchmen, byť v některých chvílích s mírně přehrávajícími herci. Přesto působí, jako by byl opravdu dobový. Samozřejmě je zcela zbytečné snímek sledovat, pokud jste neviděli samotné Watchmen. Atmosféru dokreslují a potěší i retro reklamy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o jednu z nevyhnutných zložiek celého vesmíru stvoreného Alanom Moorom a skompletizovanom vo zväzku z názvom Watchmen. Predstavenie Minutemanov, ktorý predstavovali akýsi predobraz Watchmenov, je nápaditý a hlavne krásne zapadajúci do sveta Watchmenov. McHattieho rozprávanie ako Nite Owl je krásne nostalgické. Veľmi skvelá vsuvka, ktorá obohacuje príbeh o skutočné čaro osudov a života vo fiktívnej spoločnosti spojených štátov. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a hlavně uvěřitelný pseudodokument, který perfektně doplňuje film o Watchmenech. Trochu mi tam vadily ty reklamy a také to, že to nebylo delší. Klidně bych se o začátcích Watchmenů a jejich méně známých členech (jako např. Silhouette nebo Hooded Justice) dozvěděl ještě něco víc. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Speciální hříčka potěší především fanoušky filmu Watchmen - Strážci nebo jeho komiksové předlohy. Kdo ho zatím neviděl, dozví se sice mnoho nového, ale bude v tom tápat. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce předlohy zbytečnost, protože se zde nic zásadního oproti filmu nedozví. Jedná se jen o takové rozšíření Watchmen universa, jehož možnosti se zdají ohromné. Ale koncept fiktivního dokumentu (dokonce i s dobovými reklamami) je hodně zajímavá volba. Z pohledu přidané hodnoty k velkému áčkovému filmu samozřejmě palec nahoru. 50 % ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný doplněk k filmu a pro většinu diváku krásné rozšíření alternativního světa ve,kterém se odehrává film.Největší nevýhodou je pro ty co četli komiks,že nenabízí nic nového. ()

Reklama

Reklama