Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Diskuze

DejvCZ

DejvCZ (hodnocení, recenze)

Zeck

Přesně jsi to vystihl. Prostě hlavní zápletka je k smíchu. Mám možná čtvrtinový plat a i přes to mám celkem slušnou finanční rezervu. No a kdybych přišel o práci tak bych to pojal jako vítanou půlroční dovolenou na pracáku a ne že se budu stresovat tím že nemůžu chodit do práce :D. 

Gumi.30

Gumi.30 (hodnocení, recenze)

Tak zatím jsem zkouknul něco přes polovinu nenadchlo mě to...bohužel. Děj je takový mdlí, řeší se spíš ekonomické věci...přitom mít k dispozici herce, jako jsou Ben Affleck, Chris Cooper, Tommy Lee Jones nebo Eamonn Walkera nevytřískat z toho dobrej film je skoro zločin...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

PS: Taky jsem film zhodnotil na svém blogu, akorát to furt nikomu necpu do každé diskuze na CSFD.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Náhodou, docela zajímavý oddychový nenáročný snímek o partičce kravaťáků, kteří přijdou o místo a jejich způsobem vyrovnání se s touto skutečností. Ben si neumí připustit, že on je na tom ještě dobře. Je poměrně mladý a nežije si zase až na tak vysoké noze (oproti dalším dvěma "kolegům"). Odmítá se ponižovat, brát něco, co mu přijde pod úroveň a až zvyšující se dluhy a platební nechopnost ho donutí s tím něco dělat. Ben je v podstatě na té nejnižší manažerské pozici.
O něco výš je na tom Chris Cooper, tomu už je šedesát, firmě věnoval nemalou část svého života a končí taky na dlažbě. Jenže on si už změnu nedokáže představit. Vypracoval se od dělníka k vrcholovému prodejci a manažerovi, nemůže a nechce zase začínat jako dělník a jeho životní styl a rodinné zázemí ho nutí dělat řešení, kterým nikým neprospívá.
Tommy Lee Jones spoluvytvářel "svoji" divizi od píky a konec své divize i své práce bere rostě jako ... Konec. Ve svém věku už nechce začínat od začátku a po těch letech už ani neví, jestli vůbec chce být zavřen v kanceláři a dělatrozhodnutí, za která ho budou mít v lásce akcionáři, kteří o problémech nic nevědí a nerozumí jim, a nenávidět ho budou všichni pod ním. Věří, že on a firma dluží lidem mnohem, mnohem víc, než vyhazov.
V každém případě Ben i Chris zahráli dobře, ale samozřejmě jde o americký slaďák (z pohledu evropana  - viz odkaz níže na Blisty). Kluci se trápí, jak to s nimi bude, zatímco všichni, kdo dostali výpovědi a byli na nižších pozicích, ztráceli střechy nad hlavami. Benovu neústupnost i Chrisovo ponížení jsem bral, Tommyovu srdečnost a oddanost zaměstnancům jsem nežral.
U filmu jsem  nebavil, nebyla to komedie, ale odpočinkově ztrávených 109 minut to bylo. Natočené a zahrané to bylo v pořádku, hudba vkusná a film celkově dobře plynul, tedy za mě ***. i když je jasné, že o běžných američanech, ztrativších práci, by film nikdo netočil, nokdo by na něj nechodil.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Otázka pro ty, co film viděli. Má cenu tento film sledovat a pak se na něj koukat, když pojednává o "smutném" příběhu ztráty práce kravaťáka s tučným kontem a majetkem, když v tu samou dobu 2/3 lidstva chcípá hlady?

na příspěvěk reagoval DejvCZ

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama