Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když panu Dow Jonesovi ochabne index, odsere to partička přeplacených napomádovaných panáků vyohněním. Ach, krokodýli slzy roním, nos kapesníkem odírám a srdce mi to láme, když vidím, jak se ti ubožáci vzdávají svých 42+1, Carrer a co je úplně nejhorší, svých těžce vydřených handicapů na devět jamek!! Země, která má patent na hospodářskou krizi, virtuální peníze a spekulativní zmrdy, se nás tímto filmem snaží dojmout a "uvěřitelně" přesvědčit, jak nějaký frajírek, co vydělával dvanáct let stošedesát litrů ročně v dolarech, je měsíc po propuštění bez auta, baráku a musí chudák dělat přidavače na stavbě!!! WTF? Tohle snad zaplatil odborový svaz vyššího managementu v rámci PR. Až mám chuť jim tam poslat potravinovou pomoc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, měli jsme tu všechno, skutečně všechno. Hollywood už totiž asi neví, co má natočit. Tak točí filmy o manažerech. Po obrovském úspěchu bude film mít pravděpodobně pokračování s názvem Uklízečky, kde si představíme odvrácenou stranu světa. V hlavní roli opět famózní Ben Affleck. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $4,444,612Tržby Celosvetovo $8,087,000Tržby za predaj DVD v USA $2,566,788 //počet predaných kusov 149,673║ ťažká téma o manažéroch a ich pádoch podaná tak aby sme z toho mali aj mi diváci niečo, dráma je slušne vyhrotená, vzťahy medzi postavami zaujmú, má to skvelé obsadenie, "klasicky rozmazlaní" Affleck s úlohou na mieru trošku pripomenul Otcom na plný úväzok, spokojnosť /65%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VYHODILI MĚ!“ ,,PROČ?“ ,,NADBYTEČNOST“..... /// Krásnej barák s bazénem, několik aut a ztenčující se konto. Mozoly, opálení, nošení věcí – to není práce pro ně. (Já jsem v klidu. Golf nehraju, Porsche nemám, slova o nadbytečnosti už jsem slyšel.... na rozdíl od nich – mám CSFD :-) ). Film o osudech třech druhů ,,kravaťáků“, který je spíš takovou pohádkou ,,o těch lepších“ - přizpůsobivějších. Život, stejně jako svět byznysu není jen černý nebo bílý. Nebudu přemejšlet, jestli jsou (tihle) manažeři k užitku nebo kradou. V hlavě mi zůstane sympatický obsazení a způsob, jakým mě přesvědčili o NAŠÍ postradatelnosti v systému. Ať už vyděláváte ,,mega“ nebo nemáte nic. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím za kolik je k mání stůl z ovocnýho dřeva George Hepplewhite z roku 1820 s malbou a ozdobnými dekoracemi. 2.) Jsem nezaměstnanej zkrachovalec, co nezvládá uživit svoji rodinu. 3.) Nevím jak to vypadá, když si odvážejí moje Porsche. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bum!, krize padla, bublina splaskla, rozdíl mezi reálnou a tržní hodnotou se bude vesele nafukovat dál, teď ale nastává čas na krutý down-sizing a krom běžných smrtelníků to schytá i pár "nedotknutelných" řídících pracovníků včetně Bena Afflecka. Jenže co, třeba bude mít štěstí, (SPOILER) zakusí jaké to je býti working class, zjistí, že to není tak špatný, přestane být snobem a dá se na poctivý business. (/SPOILER) Nijak extrovní, ale nakonec i docela sympatická pohádka z prostředí kravaťáckých nesnází. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

USA jsou zemí neomezených možností. Tedy alespoň to tvrdí hlavy státu a vyžadují za to po svých otrocích, aby vydělaný peníz okamžitě proměnili v základ budoucích hypoték. Jen tak se může stát, že rodina prachatého manažéra žije ve zbytečně velkém domě na dluh a po ztrátě zaměstnání se nestěhuje do přiměřené nemovitosti, nýbrž prchá k rodičům. Musím se přiznat, že při této scéně jsem pociťoval upřímnou radost. Já jsem totiž přející člověk a tak všem manažérům světa přeji, aby jednou pochopili svou zbytečnost a ty, kteří odmítnou dělnickou kariéru, s radostí umlátím jejich zlatými padáky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem levičácká socka, jak tady někdo napsal, protože hlavní hrdina mi přišel jako neskutečnej píčus, se kterym se opravdu nedalo soucítit. A je úplně jedno, že ho hraje zrovna Ben Affleck, kterýho moc nemusim. Moh by ho hrát kdokoliv a ta postava by mi stejně byla nesmypatická. Litovat někoho, kdo udělá hysterickou scénu, když jeho manželka přestane platit příspěvek do golfovýho klubu, aby ušetřila nějaký peníze? Toho snad může litovat jedině někdo, kdo je sám manažer. A tim nemyslim ty uhrovitý blbečky ve fastfoodech, který tam učej brigádníky smažit hranolky a na prsou maj hrdě připevněnou visačku "manager trainee". Hodnocení tohoto filmu prostě ovlivnil zejména fakt, že toto téma je mi na míle vzdálený. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Management může být zábava, když vám vydělává peníze, ale rozhodně ne, když máte dvě hodiny sledovat, jak se partička pánů v oblecích dohaduje o finanční krizi. Nuda, nuda, nuda. A k ní (kontrastně) pár velmi dobrých hereckých výkonů. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po včerejším filmu o úspěchu je tohle doslova pád na hubu. Kraváťaci, kteří přichází o práci... svým způsobem je to velice uspokojivý pohled. Ben prodává své Porsche (fňuk), Ben se s manželkou a jeho dětmi stěhuje k rodičům (smrk), rozčiluje se, že nedostane místo, nebude hrát golf a neudrží si "standard". Chudák. Jenže právě jeho nechutná arogance a nadutost dělají z MANAŽERŮ vysoce koukatelný a většinu času i uvěřitelný snímek. Tommy Lee Jones v roli správného vedoucího sice jede na neutrál a Chrise Coopera vám možná nebude moc líto, ale sečteno a podtrženo je to hodně dobrý. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mé akcie mají hodnotu 600 miliónů. Tak takovou větu by si zřejmě chtěl každý alespoň jednou říct. The Company Men je hodně hořké drama, po jehož zhlédnutí si budete přát, abyste lépe studovali, neměli žádný charakter a sem tam si mohli zalétat na Bahamy na dovolenou. Je to film o hospodářské krizi, která zasáhla téměř každého a ještě dodnes můžete slýchat o následcích. Myslím, že lépe to asi natočit nešlo, ale přesto se film místy nevyhne nudnějším místům. Škoda… 80 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vrcholový manažer vydělává 700x více peněz než průměrný dělník. Pracuje opravdu 700x více než svářeč nýtů co celý den maká někde v hrozných podmínkách? Pokud se nehodláte smířit s nespravedlivou sociální nerovností dnešního světa, tak si pusťte tento film. PS: Zajímavé herecké výkony na pozadí standardních hollywoodských klišé. 65% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

The Company Men mi nějak trošku přirostli k srdci, nevím čím jestli skvělým hereckým představením a jejich obdivuhodnými výkony nebo tím, že je to jeden z prvních příběhů, kde se amerika přiznává ke světové krizi. Ano, není to náročný film, může se stát, že občas bude někoho nudit, ale podle mě o půlnoci se člověku přemýšlet nechce a tak to pokládám za ideální film a hlavně pro mě uvěřitelný snímek, kdy si přesně dokážu představit, jak se manažeři nechtějí ničeho vzdát ( a taky jich na to spousta doplatí ). Dávám čtyři hvězdičky hlavně za opravdu skvělé obsazení a výkony. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Civilne rozohraná psychologická dráma rozpráva o dopadoch globálnej hospodárskej krízy na životy troch vedúcich úradníkov veľkej korporácie rôzneho veku, ktorí sú vlastne celkom obyčajní. Vysoko cenený televízny producent, scenárista a režisér John Wells do svojho celovečerného režijného debutu obsadil hviezdy Bena Afflecka, Kevina Costnera, Tommyho Lee Jonesa a Chrisa Coopera. Veľmi som sa na tento film tešil už len preto, že Ben Affleck, Kevin Costner aj Tommy Lee Jones sú moji obľúbení herci a neoľutoval som, pretože som videl jeden z výborných snímkov posledných rokov a herecký koncert Tommyho Lee, ale aj ostatných hviezd tohto filmu. Konečne normálny scenár a krásna réžia.Ja som im to uveril, je to príbeh dnešnej Ameriky, ale nielen Ameriky. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Istým zvrhlým spôsobom sa mi to páčilo, určitým už menej... v každom prípade to hodnotím kladne ak by niekto váhal nad mojím rozsudkom 6-7/10 (som na vážkach, podotýkam som len človek). Dokážem sa vžiť do rôznych situácií, no táto s platom 160 tisíc dolárov ročne je snaď najkrajšia. Všetko bolo fajn, len koniec mi to pokazil... prečo to vždy musí skončiť ako v rozprávke... fuck! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

World's a fucked up place. Tak v tom má Costnerova postava pravdu. Film o čtyřech vrcholných manažeřích, kteří velkou část života vydělávají hromadu peněz, žijou si ve vilách a jezdí v Porsche. Jenže ani kravaťáci nejsou ušetřeni ekonomické krize, a tak se brzy ocitnou nejen bez práce, ale taky bez svého drahého Porsche. Opravdu dojemná situace, až mi slza ukápla při pohledu na Affleckův utrápený obličej. Prázdné postavy a prázdný film. ()

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama