Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Recenze (125)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Úvodem chci jen poznamenat, že jsem byl po zhlédnutí tohoto filmu velmi spokojený a dal mu rovnou ***** .. jednak je to moc hezká pohádka pro dospělé a také to bylo z prvotního nadšení z mých oblíbených herců a jejich hodně pohledných kolegyň, jejich klasicky velmi kvalitních výkonů a hlavně ze zobrazení toho moc hezkého manželského vztahu mezi : Bobby Walker / Ben Affleck a Maggie Walker / Rosemarie DeWitt (mé dojetí a notorická závist) a také samozřejmě vztahu táty a jeho potomků (tedy vše to, čeho se mně v této míře nikdy nedostalo) .. když se mi vše ale rozleželo v hlavě, přemýšlel jsem, jestli jsem to trochu nepřehnal, vždyť pár věcí je zde pro našince tak trapně do nebe volajících : namyšlený bílý límeček s titulem MBA vydělávající hezkých pár let 160.000 dollarů ročně, je po propuštění z práce už po třech měsících bez peněz (?!) .. no to by musel být pěkný vůl / pomyslel jsem si .. samozřejmě ale vím, že za oceánem mají úplně jiný způsob myšlení a zvyky pokud jde o finance a zabezpečení .. vím i, že taková vysoká životní úroveň, jako byla ta jejich něco stojí .. takže určitě dosti vysoká režie, všechny ty splátky a k tomu ještě hypotéka co nepočká (navíc, je to již několikátý film s podobným námětem / podobným průběhem, takže na tom něco pravdivě zobrazujícího musí prostě být) … ale jinak a budu se opakovat, jako pohádka moc hezké a velmi dobře obsazené … ()

Jack_D. 

všechny recenze uživatele

Videno ve Varech a je to velke prekvapeni. Rada znamych hercu, zajimavy pribeh a Ben Affleck po dlouhe dobe v nejake poradne roli.. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Plejáda skvělých herců a příběh z prostředí, které mě zajímá. Přišlo mi zábavný sledovat Afflecka v jedný scéně v kabátu a obleku s kravatou a hned v další v džínách a celej zadělanej od cementu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu slušně zvládnutý a zajímavě podaný pohled na zákulisí ekonomické krize,s tím spojené propouštění a také pohled na to,jak žijí tamní "manažeři" (tzn.na dluh).Na druhou stranu se ale tohle může stát snad jen v americe a s celým příběhem se opravdu není lehké ztotožnit.Tím spíš,že hlavní hrdina v podání Bena Afflecka je prostě kokot první kategorie.V tomto ohledu mnohem více baví vedlejší postavy v čele s Tomy Lee Jonesem a Chrisem Cooprem.Jako celek Company Men nenudí,ale ta rozpolcenost je tam hodně zřetelná...lepší 3 (70%) ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck přijde o roční plat 120k dolarů, a protože si nabral vysoké půjčky a je zvyklý na vysokou životní úroveň... má problém. I tak dál chodí na golf, nadává sociálním pracovnicím, peskuje manželku za šetření a prací od šváry pohrdá. Kdo má s takovou postavou sympatizovat, když právě to je hlavním motivem filmu. Jakákoliv vedlejší postava by byla pro snímek patrně zajímavější. A že je tam kvalitních jmen habaděj. Na druhou stranu je to zaměřením tématu originální film a zbytek herců je velmi koukatelný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Wells /Pohotovost/ natocil len nudny film, ktory navyse v kinach uplne zhorel. Tema manazerov, ktori vdaka hospodarskej krize upadli divaka nudi, hlavne ked vidi, ze brali desta- pripadne stotisicove platy, tak akosi po tomto je divakovi ich filmovy osud ukradnuty. Ben Affleck hral akovzdy hovno a nijako sa teda nepredviedol ani kevin Costner /Tanec S Vlky, The Postman - Posel Budoucnosti/ a ani Tommy Lee Jones /Takovi normalni Zabijaci/. 30 % ()

kusper 

všechny recenze uživatele

45. MFFKV Tenhle film říká, že i kravaťáci jsou lidé. Navíc taky vypovídá o tom jak lidí na západě žijí. Sice vysoké příjmy, ale všechno na dluh, ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu víc napětí, třeba jak nezaměstnaný manažer vyvraždí celou rodinu. Tohle mi akorát přišlo jako zajímavé téma, ale toť vše. Upřímně, ani jsem mu ten návrat do zaměstnání nijak nepřála, což je při nejmenším známka toho, že tu něco tak uplně nefungovalo. Hm, prostě nuda. Navíc Afflecka ráda nemám, páč je to prototyp oživlého dřeva. Teď fakt nevim, za co že jsem dala ty tři hvězdy, asi za Affleckovo pěkný Porsche. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Veľmi prikrášlený príbeh - a to až tak, že robí film neuveriteľným, ba niekedy až smiešnym. SPOILER! Verím tomu, že podaktorí manažéri nevidia v súkromnom živote do budúcnosti viac ako mesiac (čo sa týka ich finančného zabezpečenia), no na druhej strane predávať už po troch mesiacoch nezamestnanosti auto, bordel z garáže a Xbox, hlavne že mi zostane dom za viac ako 800 tisíc dolárov, na splácanie ktorého už mi za ďalší mesiac dva stačí robiť aj tesára??? ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Z nějakyho prapodivnyho duvodu mě tohle nějak vubec nezaujalo. Asi to bude tim, že manažer je skoro taková kurva jak politik, akorát bere víc... a taková kurva asi zas není, protože na politika nemá nikdo. Řeknu pravdu - dival jsem se na to jenom kvůli hereckymu obsazení, ale tohle mohl klidně hrát třeba Krteček, právě vyprstěná ženská v přechodu a nebo jakejkoliv jinej chámovod. Vyšlo by to nastejno - nebavilo by mě to. Je mi jedno, že nějakej zkurvenej manažer přišel o práci... měl šetřit a byl by ok. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... bez výplatní pásky, ale nedovolte /ze/ společnosti vypovědět potenciál individuality, status lidský. Začínáme od nuly, ale žádná provizorní. Rozjíždí se nová firma, a ta nabírá staré známé, druhý dech. You can win again. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Typicky americky zastupce na festivalu. Reziser sam priznal, ze sentimentalni konec musel natocit takto kvuli producentum. Jde o ukazku zivota (a nasledne setreni) behem vypuknute financni krize nekdy minuly nebo predminuly rok. Nic, co by mistniho divaka nejak prekvapilo. To, co jim prijde zvracene a divne, nam prijde jako logicke a pochopitelne. Obcas jsem se fakt divil, co to ti manazeri delaji. Je to vsak natoceno hezky a herecke obsazeni je samozrejme skvele (Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Chris Cooper, Kevin Costner, Maria Bello a dalsi). Velkou zasluhu na kvalitnim vyzneni celeho filmu ma vsak debutujici reziser (jinak hlavne scenarista a producent) John Wells. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Už jen herecké obsazení slibovalo kvalitní podívanou. Nemluvě o aktuálnosti námětu v podobě finanční krize a ztrát ne-jen lukrativních "teploučkých" pracovních míst. To, čeho jsem se však dočkal, byl však průměrný, "ukňučený" snímek obsahující krizi středního věku, "navoněné", dřevem obložené kanceláře, nic neříkajícího hudebního podkresu, jako vždy skvělého K.Costnera, "ubrečeného T.Lee Jonese a kýčovitého projevu B. Afflecka, kterého tímto opakovaně vyzívám, aby se pouštěl do filmařiny už jen "pouze" jako režisér!! 50%!! ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale místy dost utahané a zdlouhavé ... Mohlo to být klidně o půlku kratší a nic by se nestalo. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Chápu, že pro diváka by nebylo moc zajímavé dívat se na film, kde zásluhou nedávné hospodářské krize přijde o práci montér v automobilce, dělník ve fabrice a prodavač v obchodě. A přesně to je důvod, proč ta krize vznikla. Protože si myslíme, že chytráci (manažeři) točí koly ekonomiky. Protože si myslíme, že oni jsou elita. Ano, bez vrcholných manažerů by to pravděpodobně nešlo a pokud jsou špičkoví, prosím. Mám k nim obdiv. Ale my, co jsme pouhými zaměstnanci (ne ale zase hloupými zaměstnanci), víme, jaké schopnosti někteří manažeři mají. Například v mém oboru - vězeňství - se za vrcholné manažery považují ti, kteří vymyslí co nejvíce lejster, různých pokynů a nařízení. No a hodně takových manažerů způsobilo finanční krizi (mimo jiné) a my teď slintáme u televize nad jejich osudy. Ve filmu bylo trochu přitažené za vlasy, když vrcholný manažer firmy s platem 160 000 USD je na dlažbě a propadá se na samé dno. Ano, nakonec našel sílu a způsob, jak se s tím vyrovnat. Ale ať mi nikdo neříká, že neměl pořádně našetřeno. Jo, a jestli měl na leasing sportovní auto, to už je jeho problém spočítat si, zda na splátky bude mít či nikoliv. Jinak od celkem hvězdného obsazení jsem si sliboval trochu víc. Ale film k zahození určitě není. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela velmi pěkné překvapení.Asi to bylo tím, že jsem neočekával nějaký zázrak ale příjemný film se čtyřmi držitely Oskara.Je to zajímavý pohled na lidi co měl všeho a najednou se musí žít s představou, že si nemužou skoro nic dovolit.Ze tří hlavní hrdinů se s tím udělem vypořádá každý jinak.Dokonce i na americký film tam bylo málo patosu a proslovů jako v jiných filmech.Herci si pěkně sedly a žádný z nich z toho neděla svojí oneman show a to mluvíme o Affleckovi, Jonesovi, Cooperovi nebo tančícího s vlky Costnera.Není to žádné veledílo ale rozhodně je to film, který Vás muže jen potěšít, když od něj nic neočekáváte. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nápad a zápletka je tak na tři a půl hvězdy, provedení tak na jednu. Rozhodně se shodnu s mnoha uživateli, že se nechci vcítit do role zkrachovalého vedoucího divize jehož životní prohra znamená prodat porše, x-box a nechodit na golf. Myslím, že kdyby se tvůrci zaměřili spíše na lidi úplně vespod řetězce, mohli vyprávět mnohem dramatičtější příběh a variabilita by byla větší. Zaměření na pohlaváry mě osobně nesedí, přestože zahráno to bylo slušně. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne nereálné, myslím, že tvůrci mohli zajít s lehkovážností amíků klidně i dál. O to víc je zbytečný happy end, který je pohádkou na dobrou noc. Affleck nic moc. ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Hospodářská krize dopadá tvrdě a množství lidí znenadání přichází o práci, aby společnost mohla vykazovat dobrý index a cenu akcií před věřiteli a akcionáři. Třebaže soucit s manažery pobírajícími roční částky, které jiní lidé nevydělají za celý život, se nemusí dostavit ihned a rychlost s jakou přichází o těžce vydřené nemovitosti je poněkud závratná, psychologie postav je na vynikající úrovni. A to se nejedná pouze o manažery, nýbř o každou postavu, která se ve filmu mihne. Herecky perfektně obsazené komorní drama s dobrou atmosférou, hudbou a celkově řemeslně umně zpracovaná není ničím převratná, nudit se ovšem nebudete ani na chvíli. ()

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama