Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Recenze (125)

icewhite 

všechny recenze uživatele

Já nechápu jak můžou bejt po dvouch měsících bez práce na dlažbě, když se Affleck ohání tím, že bral 150 000 dolarů, tak kde ty prachy sakra jsou, když má jedno usmrknutý porsche a barák na splátky. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

JE TO K NEUVĚŘENÍ, jak lidé strašně rychle zapomínají. Tyto řádky píši v roce 2016. V ČR se opětovně prodalo rekordní množství bytů s maximálním množstvím hypoték, ceny stoupají a lidé nemají, co by koupili, protože je trh nemovitostí přeprodaný. Akcie Dowu jsou na historických maximech. Lidé nemají skoro způsobu, jak zhodnotit peníze a do čeho je vložit. Zaměstnavatelé každý týden na internetu brečí, jak je nedostatek lidí a prosí vládu o větší množství Ukrajinců a rychlejší vyřízení jejich žádosti o práci, aby nemuseli zdejším lidem přidávat. Trh práce vykazuje nejnižší nezaměstnanost od roku 2008. Na netu vyskakují zprávy o tom, že když Vám zaměstnavatel nepřidá na platu, tak odejděte jinam....Někteří již zapomněli nebo si tím neprošli (alespoň v rodině), kdy v době recese nemůžete najít práci, ani kdyby jste dělali zadarmo. Tento film krásně ukazuje zhýralost konzumní společnosti, kdy si uvědomíte, jak často platíte za různé hlouposti (členství v golfovém klubu, vylepšení porsche, časté návštěvy restaurací, výlety, obrovský dům...), až když přijdete o práci. Přetvářky, jak každý hledí jen na sebe ("a mě vyhodí taky? Promiň, ale na tebe jsem se fakt neptal".). Naučené fráze bez skutečného zájmu o dotyčnou osobu, "tak jak to zvládáš? Dobře, rozesílám pár životopisů" ... Film není komerční záležitostí, která by vykazovala rekordní návštěvnost v kině. Je to "normální" film s dobovou atmosférou ukazující recesi, která se za pár let opět bude opakovat. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Autorský film, který tematizuje počínání si manažerů, kteří ztratí jistotu blobytu pramenící doposud z profitu firmy, kde pusobili. ()

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama