Reklama

Reklama

V hlavní roli já

  • Irsko A Film with Me in It
všechny plakáty
Trailer

Černá komedie tragických rozměrů aneb Zubatá se nepřezouvá.
Irská komedie V hlavní roli já je černá a drsná. Drsnější a černější než většina černých komedií, které jste mohli doposud vidět. Jejím hrdinou je člověk, který má oprávněný pocit, že se ocitl na dně. Bohužel netuší, že dno může mít i sklep. Neúspěšný herec Mark (Mark Doherty) nosí permanentně uštvaný výraz, jemuž dominují psí oči. Není divu. Na konkurzech bývá většinou do počtu a navíc během nich zažívá mrazivá ponížení uštědřovaná nespokojenými režiséry (pikantní cameo rolička režiséra Neila Jordana). Opřít se navíc nemůže ani o přítelkyni (Amy Huberman), toužící po přívlastku „bývalá“, bratra (David O´Doherty), paraplegika upoutaného na vozík, ani o nejlepšího kámoše (Dylan Moran), který je sice budoucí slavný režisér a scenárista, ale zatím utápí svůj údajný talent v alkoholu a hazardních hrách. Jako pověstný Damoklův meč nad ním navíc visí hrozba vystěhování z pronajatého bytu, protože panu domácímu (Keith Allen) dochází trpělivost kvůli nesplácenému nájmu. Nějak takhle by mohlo vypadat peklo na Zemi. Jenže pod tenhle kotel absolutního zoufalství lze ještě přiložit. Kombinace blikající žárovky v kuchyni, špatně zavěšeného lustru, uvolněných klik u dveří a popraskaného stropu odstartuje sérii katastrof, které ústí v sérii mrtvol, jež se zoufalému Markovi hromadí před očima. Ten ve snaze zachránit situaci roztáčí kolotoč bizarních a absurdních situacích, které všechno ještě zhoršují. Komedie V hlavní roli já patří k filmům, u kterých se královsky bavíte, nicméně v hloubi duše se za to stydíte, protože v ní opravdu nic není k smíchu. Představitel jedné z hlavních rolí Dylan Moran patří k nejúspěšnějším britským komikům současnosti díky lehce anarchistickému britskému sitcomu Black Books, který volně vychází z poetiky Monty Pythonů. Ostatně i oni mají ve svém repertoáru slavný skeč, jehož hrdinou je muž, kolem něhož se sérií bizarních nehod kupí mrtví, aniž by on sám třeba jen hnul prstem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie hitchcockovského ražení, ve které se precizně dávkují informace a výchozí nápad s domem a sérií nešťastných úmrtí se využije v největší možné míře. Přitom nejde jen o celovečerní britcom, čemuž by nasvědčovalo obsazení i omezenost lokací, ale o uvědomělou hru se žánrovými klišé a schématy, jimž se přizpůsobuje styl filmu, a diváckými očekáváními danými moderními trendy především bruckheimerovských seriálů. Za uvědomělostí, kdy postavy aplikují svou znalost popkultury a především filmů na svou skutečně neskutečnou situaci, se skrývá důmyslná kritika hollywoodských sázek na jistotu (ať již těch ryze komerčních nebo oscarových). Takhle k dokonalosti vysoustruženou, formálně podvratnou a přitom sebereflexivní komedii, u které jsem téměř umíral smíchy, jsem neviděl od TROPICKÉ BOUŘE. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Mám rád černý humor a Dylan Moran je jeden z mých nejoblíbenějších komiků. Popravdě, když jsem poprvé zaslechl o tomhle filmu, okamžitě putoval do předních pozic mého must-see listu. O to větší bylo pak mé zklamání. A Film with Me in It má neskutečně pomalý, uzívaný start, kde vám ze všech stran ukážou, jak je Mark hrozně moc na dně. A není to vůbec podáno vtipnou cestou. Působí to jako začátek nějakého slabšího nezávislého dramatu. Když toto(polovina filmu) protrpíte, pak už dostanete vcelku ucházející černou komedii o tom, že náhoda je prostě svině. Dylan Moran ve své klasické roli jě opět skvělý a celkově z toho pár dobrých hlášek vypadne, ale po prozívané půlhodině už to jedno, dvě nadzvednutí koutku prostě nezachrání // 50% ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Absurdní hříčka, situační komedie, černohumorná two men show. __ Výchozí námět sice baví svou hrou s klišé a přináší tak značnou zábavu nejen prostřednictvím tradičního Dylana Morana, ale svou přepáleností nedovoluje jakkoliv vnímat příběh, sžít se s ním nebo charaktery, což může být pro některé diváky nestravitelné. Právem skromná stopáž naštěstí nudnější rozjezd osekala na minimum. Být to o patnáct minut delší, hvězdiček by bylo méně. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mi to nepřipadalo, smál jsem se sice často, ale věcem, které by normálním lidem vtipné nepřišly, jenže moje zalíbení ve všem černém a drsném nezná mezí. Film je celkem krátký, takže děj ani nemá šanci na pořádný rozjezd a už zase končí. Nápad je správně absurdní, herci vhodní, Mark Doherty je typický loser a Dylana Morana mohu vždycky. Možná ta neúplná stopáž, trochu pomatený střih a absence nějaké výraznější hudby mi zabraňují v kompletní satisfakci, ale stále je to slušný nadprůměr. 75%. ()

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je nejvíc vtipné, že je samotný jako kdyby ho napsali na koleně dva ztroskotalí pitomci bez talentu, což je zároveň z části jeho téma. Kdo má rád Dylana Morana a jeho opilecké eskapády, bude pravděpodobně trochu zklamán jako já, protože jeho alkoholizmus má ve filmu pouze vedljší roli a jen ilustruje jeho postavu. Zápletka je ohraná a ničím nepřekvapí. Čekal jsem více humoru a lá Black Books nebo Dylanovy one man show. Nudu ke konci filmu ukončilo očekávané, málo nápadité vyústění. Bohužel, film nemůže zachránit ani dobře zachycená depresivní atmosféra, ani charisma herců, ztvárňujících titulní role. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v irském Dublinu. (Terva)

Reklama

Reklama