Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná Muriel (Sophie Marceau) nenašla nikoho, kdo by se o ni postaral. Bývala volná jako pták, po vážné autonehodě ale ochrnula a stala se vězněm svého vlastního těla. Leo (Christopher Lambert) neměl kam jít. Alkohol zničil poslední střípky jeho boxerské kariéry a zvláštní náhoda ho přivedla právě ke dveřím Muriel. Stal se její chůvou, kuchařkou, hospodyní, přítelem a pokusil se v ní probudit touhu znovu naplno žít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Dosť pomohlo prostredie atraktívnej Cartageny. Ak by sa film odohrával niekde v Paríži alebo Marseille, jednalo by sa už o čistý podpriemer. Hladinkár Lambert je odporný od prvej do poslednej minúty, principiálnych alkoholikov bytostne neznášam. Tento určite už aj zabudol, prečo vlastne pije. Najlepším snímkom o kvadruplegikoch naďalej ostáva Skafander a motýľ. Sophie Marceau ani jej charizmatická opatrovateľka mu bohužiaľ nemôžu konkurovať. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel, zda je pro film plus nebo minus, když obě hlavní postavy hrajou manželé, jako v tomto případě, ale k ničemu jsem nedospěl. Vím to sice není přímo o filmu, leč právě tohle byly moje první myšlenky na začátku tohohle filmu. Musím říct, že se mě film velmi líbil, jak postupně praskaly ledy na duši Sophie bylo fakt krásný, věčná škoda že Christopher není dobrý herec jeho emoční výrazivo a pohledy jsou totiž v naprosto odlišných filmech zcela stejné a je jedno zda se jedná o Higlandera, Siciliána nebo Život nekončí, prostě on svoje postavy a že sou kolikrát, jako třeba tady výborně napsaný vůbec neprožívá. Mě to přijde jako kdyby ani nevnímal, že už někdo zařval "klapka jedeme" . Ono je to svým způsobem umění tvářit se už dvacet let v každým filmu jak slunečnice co právě zpozorovala kosu, ale těm filmům to bohužel ubližuje, zejména pokud jsou postaveny jako v tomto případě na emocích. Sophie hraje fantasticky a když jí divák vidí plakat má chut plakat s ní, když jí člověk vidí se poprvé usmát, má chuť se smát a když divák cití že Sophie je zase šťastná, začne být šťastný taky. Krom Sophie musím ještě pochválit kameru, pár hodin po skončení už nepamatuju jestli jsem sem snímek viděl s titulky nebo dáblej, ale na tu obrazovou kompozici, zejména při poslední scéně ještě dlouho nezapomenu. Nádherný film, plný citu, emoční intimity a tradičně překrásné Sophie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Život nikdy nekončí je film, který jsem potřeboval nejen já, ale který by měl vidět každý, kdo o svém životě alespoň na chviličku někdy pochybuje, a že je to prakticky každý. Vypráví totiž neskutečně dojemný příběh, který se mně osobně hrozně zalíbil. Sophie Marceau je nádherná herečka a mě mrzí, že jsem si jí všiml až v tomto filmu a Christopher Lambert je pro mě herec, kterého jsem od mládí měl zažitého jako dobrého herce, ale hrozně dlouho jsem ho v ničem neviděl. Podtrženo a sečteno. Tenhle film vyhrál dobu, kdy jsem zrovna takový film potřeboval vidět a já si ho opravdu neskutečně užil. Takové pozitivno se totiž v životních dramatech nevidí často. A popravdě. Co jiného člověkovi udělá větší radost, než ty maličkosti, pro které žijeme, a pro kterého v tu chvíli znamenají daleko více, než si vůbec nedokážeme představit. Samozřejmě vše v roli náhod a osudových setkání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Postavy sú iba letmo načrtnuté, zvraty nedávajú zmysel, mnohé scény WTF (to čo malo znamenať, že Lambertova zverenkyňa prišla ženám povedať, že Lambert sa najbližšie dni neukáže TAKÝM spôsobom?!) a množstvo scén je uťatých práve keď sa začali rozbiehať. Ako keby bezradný režisér nakrútil štvorhodinový film a zlí producenti ho prinútili zostrihať ho na 90 minút. Takže tu máme spevavého maséra, ktorý sa objaví v dvoch scénach a potom bez stopy mizne, hoci evidentne patrí do okruhu najbližších pacientky. A je toho oveľa viac (v jednej scéne je Lambert totálne ožratý, sedí v noci pred kopou odpadu, položí pred ňu nedopitú fľašu a zrazu sa z masy odpadkov vynorí ruka, fľašu vezme, malý otvor, ktorým prestrčila ruku za sebou zakryje vrecom a Lambert sa tvári, ako keby sa mu to v minulosti už 50x stalo). Je to veľmi čudný film, ktorého najvýraznejším plusom je umiernený výkon najlepšieho Tarzana v histórii filmu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Řekl vám o ní Rodrigez? Vysvětlil vám, v čem práce spočívá?“ - „Ne, prý mi to řeknete vy.“ - „Vlastně vám to vysvětlí ona. Umí to skvěle…“ Jakože po takhle brutálně upřímném proslovu potencionální zaměstnavatelky by leckdo utekl, nikoli však Léo…Muriel je sice ironická, vztahovačná a panovačná, ale to proto, že trpí, neb se z nezávislé ženy stala v mžiku přesným opakem. Najednou jí těch radostí a požitků moc nezbývá, musí vzít za vděk i drobnostmi jako je ranní vánek ovívající její tvář, hluk racků či vůni muře. Péče o ni je tak komplikovaná pro obě strany. Od přistavování knížky, přes vaření jídla, krmení, čištění zubů až po…vyprazdňování (tak nepříjemně intimní, ponižující, ale přitom nutné a samozřejmé. Ale ten zvuk „klepání“ mi vadí ještě teď). Každopádně, to pomalé, postupné navazování důvěry (velmi křehké a snadno zranitelné) mě moc bavilo. A jakkoliv jsou jisté věci trochu zjednodušené, byla to moc hezká romance, niterná, plná bolesti ale i naděje. Otevřený, náhlý konec mě lehce zarazil, ale vlastně proč ne. Solidní 4*. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh chutná jak vylouhovaný nahořklý čaj, který sem a tam přijde k chuti. Nutno říci, že i v téhle roli Sophie Marceau to sluší. Podle mě je to nejlepší okamžik s celého filmu, když se usmívá. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, který stojí na zajímavém příběhu s poutavými odbočkami (box, život boxerky) a na vynikajícím hereckém výkonu Sophie Marceau. Christopher Lambert taktéž potěšil a totéž platí o hercích v dalších vedlejších úlohách. Snímek je trochu podobný novějšímu Intouchables, avšak zde není příliš prostor pro komediální rovinu. I přesto se však jedná o kvalitní film, který dovede zapůsobit a zaujmout. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi jak kdyby tento film vynechával důležité věci a pomalu nic neukázal. Ale přesto krásný příběh s moc pěknou hudbou.. 6/10 = 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy těží z emocionálně silného příběhu, takže jsou si podobné jak moucha mouše. To není tak docela výtka. Výtkou je casting. Asi nikdo by nechtěl vidět film, kde by nemovitou dámu hrála obyčejná a třeba i nehezká žena. To se v případě "přírodního úkazu krásy" pod názvem Sophie Marceau nestane, protože už pro ten úsměv by se o ni staral kdekdo. Takže pokud přijmu, že je to jen těžko reálná pohádka, pak se to vydržet dá. PS: Taky jste si mysleli, že Lambert má na sobě masku balzamovaného Attily? Docela svým zjevem děsil. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než Skafandr a motýl, neboť se jedná vlastně o romantickou komedii, nikoliv o jednoznačné drama. Ale humorem naprosto nemůže dosáhnout na Nedotknutelné. Lambert nikdy zrovna moc velký herec nebyl, takže roli Lea bychom mohli považovat za jeho mistrovský kousek. Ve srovnání se Sophií Marceau se však jedná pouze o druhořadý výkon. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden je zlomený na těle, druhý na duši. Náhoda, která je svede dohromady, dává oběma naději. Zlomenému na těle možná zachrání duši, zlomenému na duši možná tělo i duši. Netradiční, pozvolna plynoucí příběh, který je dojemný aniž k tomu potřebuje tklivě plačtivé scény a pozitivní, aniž k tomu potřebuje sluníčkový lid. Vděčí za to skvěle prázdnému Lambertovi a (a to především) skvělé Marceau, která dokáže rozehrát velké emoce, aniž se hne. Snad jen ta boxerská linie působila nejen poněkud rušivě, ale také křečovitě a občas dokonce nesmyslně. Jako by byla dodatečně hrubou silou narvána do původního již hotového příběhu. Neustále překáží v cestě a vnucuje se tam, kde bych raději sledoval podrobnější rozvíjení vztahu mezi Muriel a Leem, Leem a Luciou a Luciou a Muriel. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Leo má problém, se kterým neumí bojovat. Muriel má jiný, se kterým bojovat nemůže. Tihle dva se potkají, aby si navzájem pomohli. Začátek je i pro diváka trochu drsný, než si na tu myšlenku úplně zvyknete. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Nezmieriteľní, ale s menej vtipu, no viac skutočného života. I preto hodnotím vyššie. Ten emotívny dojem a posolstvo sú tu oveľa vyššie. Aj preto, že tu nechýba láska, taká čistá, ktorá sa dnes vidí len málokedy. Zároveň je to odkaz pre všetkých, ktorí by to z akéhokoľvek dôvodu chceli skončiť. Vždy je pre čo žiť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně vcelku příjemné drama, kterému možná škodí dvě věci - 1) pokud jste viděli mladší francouzskou komedii na podobné téma, budete to pravděpodobně vnímat trošku jinak než byste měli, 2) určitě se z thoo dalo vyždímat trošku více. Každopádně je to fajn film, obzvláště, máte-li rádi Marceau (která je zde hrozně fajn, i když se vlastně nehýbe) a Lamberta (který je prostě skvělý, a ne že ne). Fajn je, že film není jen o nich, ale do náruče bere více postav. Mám hrozně rád postavy jako je tady zpívající masér, objeví se jen na chvilku, do děje nijak výrazně nezasáhnou, skoro nic neřeknou, ale i přesto o nich víte všechno. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně nehoda, ochrnutí, zahořklost a v konečném důsledku zloba. Na druhé nevyrovnání se s minulostí a alkohol. A do třetice snad nenaplněná láska k osobě stejného pohlaví. Shrnuto, podtrženo, ...krásný a "lacině" nepodmaňující příběh dvou (chcete-li tří) životních ztroskotanců s koncem, jaký snad nikdo neodmítne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo viac ako Nedotknuteľní. Je to také reálnejšie a postavy sa tam za každú cenu nesnažia o humor, ktorý sa tam vôbec nehodí. Akurát ma štve, že je tam až príliš veľa línií, ktoré sú len tak naťuknuté a aj vďaka tej krátkej stopáži nedostanú poriadny priestor. Pritom ma bavila a zaujímala každá línia. Prekvapivo vďaka druhej hlavnej linke s boxerkou spolu ústredné duo nestihne stráviť dostatok času nato, aby sa ich vzťah poriadne rozvinul a tým pádom ma napríklad finále vôbec neuspokojilo. Nech už si ho vyložím akokoľvek. Pôsobilo to na mňa jak keby mi niekto uťal film predčasne práve vo chvíli, keď sa začal poriadne rozbiehať, potom čo sme sledovali trochu viac natiahnutú expozíciu. Je to fakt škoda, lebo tam boli zaujímavé postavy a kľudne by som s nimi strávil aj dvojnásobok stopáže. Sophie Marceau je nádherná ako vždy. Christopher Lambert síce vyzerá hrozne. Jak taký vodník. Ale do úlohy ožrana sa ten jeho nie dvakrát pekne zostarnutý ksicht hodí. A hlavne som ho rád videl zase v nejakom dobrom filme a ja som s jeho výkonom problém nemal. Celkovo ma ten film bavil od začiatku až do záveru, ktorý ma proste nesral tým, že film nič poriadne nerozvinul. CZ dabing so Štepničkom sa vydaril. 6/10. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert mě bavil jedinkrát, a to sice v Tarzanovi, jenže to mi bylo deset let :-) Tady mi, řekl bych, skoro až vadil. Naštěstí to zachraňuje výborná Sophie Marceau. Film s úsporným hereckým obsazením a nenáročnou výpravou je plný cynického špičkování, o to víc pak vyzní scény nabité pozitivníma emocema, včetně té brilantní závěrečné. Přes to všechno, zoufalá bezmoc ochrnutého člověka je tady znázorněna syrověji než v o něco mladších Nedotknutelných. Proto taky asi Nedotknutelní naladili víc na humornou notu a jsou o fous lepší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film se zrodil pod šťastnou hvězdou.......... Film působí velmi smutně a je na divákovi, co pro něj bude smutnější, zda ochrnutá žena po autonehodě nebo její pečovatel, profesionální boxer alkoholik, který možná ani neumí číst. CITÁT - Hele akademiku, běž raději udělat čaj.......... Příběh plný citů a emocí podpořen povedenou kamerou a pěknou hudbou ( Florencia Di Concilio ). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavý a zároveň smutný námět, sympatickou dvojici v hlavní roli, ale bohužel takový zvláštní (nedotáhlý) konec. To ten můj kladný dojem z filmu trochu pokazilo. Nicméně Sophie Marceau zahrála přesvědčivě. CZ Dabing (Černá + Štěpnička) mi určitě seděl. 70% ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Nádherný lidský film, který netrpí Hollywoodskou přemrštěností a zdlouhavostí. Lambert se po dlouhé době oběvil v něčem co za něco stojí. Nečekejte tu akci, ani cool zvraty, jak sem napsal je to zcela lidský snímek který nenudí ikdyž je jen o řečích, ale ty řeči nejsou nudné. ()

Reklama

Reklama