Reklama

Reklama

Policie nachází tělo uškrceného muže s rozdrceným obličejem a spálenými prsty. Identifikace je ztížena, ale stopa ji zavede k bývalé manželce oběti. Ta má však neprůstřelné alibi a policisté jsou zoufalí. Případ je propírán v mediích a policisté si nemůžou dovolit chybovat. Místní detektiv proto požádá svého přítele, geniálního matematika, o pomoc. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (40)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné - zajímavá zápletka, nenápadné zvraty vás i přes svou nenápadnost drží u obrazovky a nutí přemýšlet, co bude dál. Ačkoliv je to doprovázeno scénami, které bych zkrátila či vynechala (aneb stopáž je opět lehce přepálená, ale Japonci to snad ani jinak u filmů už neumí), konečné rozuzlení leckoho překvapí. Během filmu jsme tipovali, jak to vlastně proběhlo, ale tahle varianta nás nenapadla. I tak je úplný konec lehce neuspokojivý - ženský jsou hysterky a musí všechno kazit, tohle kažení platí hlavně pro policajtku, která si prostě musela otevřít hubu na špacír… detektivní ukázka silných citů a brilantní mysli; slabší 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Matematika, logika, ako pomocné veličiny pri vyšetrovaní "zdanlivo" ťažkého prípadu vraždy. Strašne som sa tešil na tento film. Sľuboval som si doslova hlavy bôl, že sa mi bude až z "kečky" pariť, kým rozlúštim tú onú, záhadu. Lenže Japonci skrátka nie sú Kórejci. Karty sú rozdané hneď od začiatku, prekvapenia sa síce divák v závere dočká (malého), no z môjho pohľadu nápad predčil realizáciu. Dobrý film, no nie výborný ... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý krimi thriller. Má veľmi dobrý príbeh o geniálnom matematikovi, ktorý je platonicky zamilovaný do svojej susedky a keď tá raz spolu so svojou dcérou v domácej bitke náhodou zabije svojho bývalého manžela, ktorý už tam nemá čo robiť, matematik sa rozhodne, že urobí dobrý skutok, pomôže im sa z toho dostať a všetky dôkazy ovplyvní tak, aby nemohli byť zadržané. Lenže s políciou spolupracuje aj podobne geniálny fyzik, ktorý sa priatelí aj s matematikom a tak sa musí rozhodnúť, komu svojimi schopnosťami pomôže. Spracovanie sa mi páči, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa z toho dalo získať aj o niečo viac. Hlavná zápletka je výborná, génius, ktorý pomôže slušnej žene s dcérou, aby nemali problémy a k tomu podobne schopný muž, ktorý to ako jediný môže odhaliť, dej ma bavil po celý čas, stále si udržuje slušné tempo a nenarazil som ani na jedno slabé miesto, ale miest, v ktorých sa ukazuje genialita hlavnej postavy tu až tak moc nie je, ovplyvňovanie dôkazov mi tu nepripadá až tak prepracované, ako by som čakal, aj keď zase tiež si na tom dali celkom záležať, no skôr postava fyzika sa mala podať jednoznačnejšie, buď to mal byť génius na úplne opačnej strane, čo by sa postaralo o napätie, alebo to mal byť normálny priateľ, ktorý ho nechce poškodiť. Tu zostal tak niekde na pol cesty. A trochu ma sklamal aj záver, z toho sa dalo získať aj viac. Zaujímavé, že tu sa ani nedajú vybrať nejaké konkrétne scény, či už po akčnejšej, napínavej, alebo prepracovanej stránke, ktoré by si ma získali, ale vôbec to neprekáža, keďže film baví celý. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Shin Tsutsumi a Masaharu Fukuyama ako charizmatická dvojica géniov, výborná Kou Shibasaki v úlohe detektívky, príjemná Miki Maya, tu nemám problém. Réžia a technická stránka sú tiež kvalitne zvládnuté. Som spokojný, dokonalé to nie je, na to by scenár potreboval trochu prepracovať, ale inak nemám problém a bavil som sa aj po opakovanom pozretí. 77% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Stručně a jednoduše: Bohužel celkem průměrné, nechci být cynička, ale nějak se mi nepozdávalo, že by obětoval svou svobodu pro sousedku…Láska je sice cit iracionální, ale pokud nevidím u hlavního hrdiny uvěřitelnější motiv (vždyť ji znal jen od pohledu, ona o něj nestála etc.), nemohu přistoupit na pravidla filmu a hrát s napětím/nadšením. Ovšem scéna, v níž matematika odváděli, byla velmi dojemná a silná, leč jsem se často nudila, Hiroshi Nishitani mě zkrátka minul. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že detektivka může být napínavá, i když dopředu víte, kdo spáchal zločin. Bavilo mě sledovat souboj dvou exaktně uvažujících kapacit ve svých oborech a jejich úvahy a diskuse o logickém uvažování a pohnutkách člověka v mezních situacích. A nakonec došlo i ke konfrontaci s tolik nevědeckými hodnotami jako je láska nebo morálka. Přesný scénář, výborná zápletka, několik překvapivých odhalení, příjemná a dobře padnoucí hudba a výborný herecký výkon Masaharu Fukuyamy stačí bez váhání na plný počet hvězd. Snad jen ten konec mohl být více zkrácen, dokonce by šlo udělat alternativní konec a nechat některé věci nevyřčené a případ „oficiálně“ neuzavřený, ale to už bych chtěl předělávat něco, co není zapotřebí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama