Reklama

Reklama

Legendární Marcello Mastroianni si zahrál muže, který má čtyři různá jména i osobnosti. Která z nich je ale ta pravá? Jeho záhadná postava spojuje čtyři rozdílné, ale nakonec až překvapivě podobné příběhy o lásce, chtíči, zločinu a času. Rozhlasový moderátor vypráví řadu pozoruhodných příběhů ze svého studia. Prvním z nich je historka o obchodním cestujícím Mateu Stranovi, jenž se po dvacetiletém odloučení vrací ke své první manželce Marii, která však žije s jiným mužem... V následujícím příběhu se sorbonnský profesor Georges Vickers obrací zády ke své invalidní matce, domovu i práci a stane se žebrákem, aniž by přitom přišel o své bohatství. Spřátelí se s prostitutkou Taniou, z níž se vyklube ředitelka velké společnosti... Na začátku třetího příběhu se novomanželé Martin a Cecile dozvědí o svém tajemném dobrodinci. Nemajetný pár náhle, jakoby zázrakem, zdědí krásný dům a pohodlnou měsíční penzi s jedinou podmínkou: nesmí vyhodit starého sluhu. A poslední příběh vypráví o vlivném podnikateli Lucu Allamandovi, který kryl své finanční operace tím, že si vymyslel rodinu v cizině. Když se však jednoho dne dozví, že se k němu hodlá tato rodina nastěhovat, duševně se zhroutí... V tragickém závěru vyjde najevo, že jsou hlavní hrdinové jednotlivých vyprávění různými tvářemi jediného muže (Marcello Mastroianni). (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Tři životy a jen jedna smrt" mě v podstatě neměl čím chytnout. No dobře, budu upřímný, protože scéna s kladivem mě přece jen dostala a musel jsem si ji pustit dvakrát. To je ale tak to jediné. Je to vizuálně zajímavé, ale dějově mě to vůbec nedokázalo vtáhnout, což je u mě docela problém. Chci spíše dějové filmy. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Možná by se našlo nějaký místo na CSFD, vedle galerii, zajímavostech, v bazaru,atd, taky pro ocenění, pak by se nestalo že jsou k filmu tři komentáře (Houdini, Revanx, d-fens), tři nicneříkající komentáře. ........K filmu. Příběh je z kategorie ultra nonsens, režisér Ruiz dal dohromady rozhodně zajímavý film, ale z tohoto příběhu já jsem nic nepochopil. Takže jako komedie pro mě nefunguje. Mastroianni jede jak pila. 3/5 ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Štyri bizarné poviedky, ktoré sa v tej štvrtej tak nejak navzájom prepoja. Miestami je to celkom zábavné, hlavne v pasážach, kedy nastupuje pôvabný čierny humor, tie sa ale striedajú s pasážami, ktoré až tak záživné nie sú. Celkovo to ako komédia veľmi nefunguje, keďže toho humoru tam je dosť málo. Ako vždy skvelý je Marcello Mastroianni, vďaka nemu celá táto šialená fantazmagória ako tak drží pohromade. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina v podání Marcella Mastroianniho je enigmou po celou dobu trvání filmu, o to více je fascinující je ho pozorovat při všech jeho intrikách. ()

Reklama

Reklama