Reklama

Reklama

Jiný člověk

Obsahy(1)

Mladík François je přijat na místo novináře, ačkoli k tomu nemá žádné předpoklady. Jeho úkolem je psát filmové recenze. François ví, že ho čeká nelehký úkol, neboť nemá v tomto oboru žádnou praxi. Největší nástrahou se v tomto „boji“ stává úspěšná a charismatická novinářka Rosa, kterou potkává na filmových projekcích. Rosina inteligence a přehled Françoisovi imponují, a tak se rozhodne Rosu za každou cenu svést. Netuší však, že leze do podivné pasti. Jiný člověk je komorní psychologické drama, jehož působivost je založena na syrovosti černobílého materiálu a autentickém herectví hlavních představitelů. Film věrně zachycuje atmosféru Lausanne, odkud režisér Lionel Baier pochází. [FebioFest 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

První den na mě film nezapůsobil. S věším časovým odstupem ho doceňuji o něco více. Především musím ocenit ČB, kterou autor použil vytvoření k ještě důraznějšímu dojmu surovosti. O prázdném muži, který je jenom loutkou žen. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl snad natočený přímo pro mne. Pohled do života jednoho začínajícího filmového kritika - vtipné, nápadité, příjemné. AKTUALIZACE: A proboha - hlavně se toho nebojte, není to žádné pitomé nudné existencialní drama, jakých je všude spousta. Naopak opravdu příjemný film ze života (tentokrát to není klišé) s jednou famme fatale, co si omotá kolem prstu nesmělého a naivního začínajícího filmového publicistu. ()

Reklama

Galerie (22)

Reklama

Reklama