Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (133)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Seriál postavený na tom, že jeden mladý policajt je tak neschopný, že případy za něj řeší jeho babička, penzionovaná právnička. Už tento nápad mi připadá přinejmenším přitažený za vlasy. 1. díl - slabota, dávám **. Sice slušný herecký výkon starších herců v čele s Jiřím Schmitzerem a Josefem Dvořákem, nicméně chabý scénář a hloupá zápletka, naprosto stupidní policejní packal a vševědka všudybylka, otravná Jiřina. Vražda natočená na mobil, wtf. 2. díl - nečekaně dobrý ****. Vynikající Preiss, překvapivě slušní mladí herci. Příběh už poněkud vypilovanější a mladý neschopný otrava s vyskytoval tak málo, že to bylo znát. Jakoby režíroval druhý díl někdo jiný. 3. díl - ***. Průměrná detektivka, která měla sice slušnou zápletku, ale já nemám rád dvojníky (dvojčata) a děj byl poněkud překombinovaný. 4. díl - **. Těším se na poslední díl, protože mě to fakt už nebaví. Průměrná detektivka, kde jedna s odpuštěním bába je schopnější než celá kriminálka. Ale tomu jak se dostává k informacím už nevěřím. Na jiném programu zrovna vysílali Svatbu upírů a já, ach, já jsem trpěl u nudné detektivní série. 5. díl - ***. Trochu překombinovaný děj, ale dobrá Bohdalka a méně otravný její seriálový vnuk dokončili sérii celkem slušně. Osud toho kluka s holkami u mě vyvolal dokonce úsměv. Celkově ***, trošku nadstandart dnešní seriálové tvorby, ale byl jsem rád, že tato série měla jen pět dílů. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Doktorka Kalendova ( Jiřina Bohdalová ) řeší zapeklité příběhy vražd na vlastní pěst. Menší překvapení a nečekal bych celkem poutavé díly, jelikož se jedná o sedm x 1,5 hodinové filmy, tak čas utíkal jak voda a napětí působilo dost solidně.¨ Zabijáci doktorky Kalendové ( Hodnocení: 4/10 ); Hřích profesora Sodomky ( Hodnocení: 8/10 ); Tajná mise docentky Rybkové ( Hodnocení: 5/10 ); Smrt lobbisty Mansdorfa ( Hodnocení: 6/10 ); Vražda poštovní doručovatelky ( Hodnocení: 7/10 ); Archiv Felixe Burgeta ( Hodnocení: 6/10 ); Proces doktorky Kalendové ( Hodnocení: 7/10 ); / Viděné epizody *7.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří mezi nejlepší české, které v posledních několika letech vznikly. Podle mě by si tenhle seriál zasloužil o dost vyšší hodnocení, dala bych mu takových hezkých 75%. Už proto, že to je něco jiného, než běžně v televizích vídáme. Tak zaprvé je to krimi komedie, takže se u toho i dobře zasmějete. I přes poměrně dlouhou stopáž se nenudíte, alespoň já jsem se skvěle zabavila, navíc to je napínavý, poutavý a v neposlední řadě na české poměry odlišné od ostatních výtvorů. A nakonec samozřejmě nemůžu opomenout výbornou Jiřinu Bohdalovou a ostatní herce. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou za splnění protiúkolu - v civilu až parodicky protivná megera Bohdalová zde hraje noblesní advokátku! Kdybych ji nezažila jako nechutně držkující babu princmetálovou beze špetky soudnosti a pokory, možná bych jí to i zbaštila, ale já jí to její ubohé chování fakt nikdy nezapomenu, a to jsem se prosím při zvěstech o jejím držgrešlovství a protivné nafoukanosti této paní zastávala. Asi proto mi to pak dala sežrat:-) ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Stačí, aby se někde objevila Bohdalová a člověk ví, že to musí skončit trapně. A nesplete se. Nemohl by Zdeněk Zelenka konečně přestat "tvořit" a začít se zabývat třeba chytáním ryb? Zábava podle něj a jeho spolupracovníků je tak na úrovni Novy a když to člověk občas chvíli vidí, má chuť se pomalu omluvit i tomu Novotnýmu. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Režisér seriálu Zdeněk Zelenka velmi rád spolupracuje s Jiřinou Bohdalovou, ani tento seriál nebyl výjimkou. (vyfuk)
  • V čase 59:20, když Květa Kalendová (Jiřina Bohdalová) vyhledává na internetu přípravek Muscletin, je možné v řádku s odkazem vidět, že ve skutečnosti není na žádném internetovém vyhledávači, nýbrž na podstránce webu Muscletin, který se ovšem právě snaží najít a který byl vytvořen pro účely pořadu pomocí služby Web Zdarma. (David7)
  • V čase 1:19:56 přijde Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) SMS. Poté, co ji otevře, má na mobilu aktuální čas 11:43 a čas odeslání SMS 11:42 dne 1. května 2011. Nicméně e-maily, které Kalendová čte v čase 1:03:57, pochází až z roku 2012. V SMS se také nachází překlep – namísto slova „nehledejte“ je v SMS uvedeno slovo „nehlejte“. (David7)

Reklama

Reklama