Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Thurber je chlapík niečo po tridsiatke, bez ženy, a učiteľ, ktorého študenti "žerú", pretože ich povzbudzuje k tomu, aby boli sami sebou. Vlastne, učenie je jediná vec, v ktorej je dobrý, a k dosiahnutiu definitívy mu chýba okrem publikovaného článku už len krôčik. Ale to by na školu nesmeli prideliť novú, mladú a peknú Elaine Grasso, ktorá už tri roky praxovala na Yale!
Charlie má neistú pôdu pod nohami, keď do hry vstúpi jeho najlepší kamarát Jay Hadley, ktorý mu vštepí do hlavy kreatívnu myšlienku, musí byť ako politik - čím špinavšie, tým lepšie! Konkurenčná vojna sa môže začať, ale to by Charlie musel byť bezchrbtový hajzel, ktorý nemá city... (sochoking)

(více)

Recenze (13)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Komedie? Spíš slabší drama, ale hodně dobré herecké výkony a díky tomu jedna hvězda. Druhá za pár scén, u kterých jsem se zasmál. Tenure je jen pro určitou vrstvu diváků, což se projevuje i v mém hodnocení. Zítra nebudu vědět název a téměř nic o ději, a proto hodnocení vyšší dát nemohu.. 4/10 = 40% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V sobotu večer popíjajúc pivko doma som si toto dal s tým, že zabijem čas, kedže som nešiel nikde chlastať von, ale po desiatich minútach som si v ospalom mozgu uvedomil, že nepoberám akýkoľvek text a hlášku, a tak som to vypol a nechal na dnešné nedeľné, jesenné ráno a kurevsky dobre som urobil, pretože nie je nič lepšie na moju dušu, ako odštartovať deň filmom, v ktorom každá z postáv je sympatická a nechová sa ako kreténsky idiot, ovplývajúca distinguovaným humorom a charizmou. Dokonalo vytríbený humor je balzámom na moju dušu a ja som sa s týmto filmíkom stotožnil na plné gule!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočený film o nepříjemných životních zkušenostech. Jeho devizou jsou uvěřitelné postavy, které se skutečně konečně nechovají jako idioti v mnoha dalších současných paskvilech, celé to má chytrý a inteligentní scénář, jemný humor, ale i nostalgii, jakýsi smutek. A klade to otázku, zda je důležitější definitiva, nebo vlastní já, byť pro zkostnatělé akademiky poněkud svérázné. V poslední době Luke Wilson hraje e vážně dobrých filmech a má větší charisma, než všichni aktuálně áčkoví herci dohromady. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Mám rád menší filmy, které nejsou moc prezentovány před svým uvedením, často totiž překvapí a hrozně potěší. Tenure je jeden z nich a jednoduchým příběhem dokáže skvěle zabavit. Nedá se určit přímo jako komedie, spíše vyvolává úsměv, ale dostatečně jsem se i zasmál (I wanna be a teacher's pet, the thought of it makes me..:) ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Není mi líto, že jsem poslal Tenure do modrého pásma. Tam totiž patří. Žánrově asi mělo jít o nezávislácky nenucené komediodrama. Bohužel nám proděravělý scénář moc dramatického nenabízí a ten občasný humor je místy až příliš prcičkovský. Hlavně ale nechápu, co jsem si měl z tohoto příběhu odnést. Dvě hvězdy jsou za režii a herce. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Už teď si z toho skoro nic nepamatuju. Hvězdičku za sympaťáka Luka a druhou za pár úsměvných scén. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Taka mila zalezitost. Mam rad, ked sa reziseri nesnazia vyvolat usmev na divakovej tvari silene. V tomto pripade to skutocne vyslo. Sice to pozadie s "Big Foot" mi prislo akesi zbytocne, ale inac som mal stale uskrn na tvari. :) "That can't be! I brought this one from home?! ...Just, buy your own coke from now on. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemné a vlastně i docela dost vtipné. Není to žádná díra do světa, ale po všech těch komediích, ve kterých tak maximálně všude lítají hovna (doslovně i obrazně) pak tak obyčejně vtipný a sympatický film působí jako odměna za všechny ty hrůzy co sem už viděl. ()

Dr.Lazarus 

všechny recenze uživatele

Keď hľadáte film, ktorý si ide akýmsi vlastným pomalším tempom a máte náladu, že by ste potrebovali pohladiť trocha po duši, tak skúste toto. Strašne fajn sa na to pozerá a to hlavne kvôli trom veciam. Ľahkost s akou to je natočené. To, že každý, kto tám hrá vie, aký film ide točiť, takže sú všetci na jednej vlne a Lukovi Wilsonovi, ktorý hraje presne toho správneho sympaťáka, s ktorým by ste sa vedeli stotožniť. Feel good film ako sa patrí. Indie scéna zase raz potešila. ()

Gesicht 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který se neřítí střemhlav kupředu a přesto nenudí. Příběh nikterak nevyčnívá z řady filmů, ale postavy jsou napsány s lehkostí a snadno přirostou k srdci. I když si po skončení budete pamatovat asi jen příjemný pocit z hodinky a půl strávené v dobré společnosti, film za to stojí. Mně film sednul po všech stránkách. ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Film byl moc fajn. Sympatické obsazení a pomalé tempo mu slušelo. Dalo by se to kategorizovat jako lehce zábavný film, který si na nic nehraje. ()

Reklama

Reklama