Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Nacházíme se v Německu v jednadvacátém století! Době, kdy jsou lidé stále stejní, ale světem se začínají prohánět obludy pochybného původu. Média jim říkají Demoniacové, vědci Almaganové. Vznikají z lidských mrtvol, vyvíjejí se a zdokonalují. Nejprve dokázali svá těla spojit jen s jednoduchými předměty, ale nyní již zvládají i vozidla, zbraně a dokonce plastické trhaviny. Nikdo neví, co jsou zač. Po střetu s jedním z nich se Gerd Frentzen, světoznámý motocyklový šampion, ocitá na vozíku. Jenže ne na dlouho, protože díky záhadné pilulce získá schopnosti Amalganů. Stane se jedním z nich? Dokáže si uchovat svoje vlastní já nebo skončí jako vraždící monstrum? (daveva)

(více)

Recenze (5)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z jistého úhlu pohledu lze vnímat seriál Blassreiter jako převelice originální. Vždyť kde jinde uvidíte zmutovaná monstra srůstající se stroji, motocyklové závodníky a Templáře bojující o budoucnost lidstva? Z jiného úhlu pohledu jeví se Blassreiter jako převelice neoriginální. Vždyť kolik anime seriálů v sobě nemá tajnou organizaci, která usiluje o nějaký zvrácený cíl? Já osobně bych se přimlouval spíše za pohled druhý. Nadto bych seriálu vytkl neschopnost přesvědčivě dát poznat své hrdiny, kteří s oblibou přijímají vize, které se už malým dětem musí zdát šílené a ještě nám to vyprávění odůvodňuje jejich nadměrně vyvinutou potřebou páchat dobro a zařizovat spravedlnost. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak, že 90% kapitálu na anime padlo na vizuální efekty a 10% připadlo na všechno ostatní a podle toho to taky tak vypadalo. Vizuálně fakt skvělý, ale děj, zápletka a závěr to se krutě nepovedlo... abych to zkrátil tak vám řeknu tohle vyhněte se tomuhle anime, uděláte jen dobře. ()

Reklama

Nahmair 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že svet Blassreiter je niečo na spôsob Európskej Únie, a dej sa odohráva v Nemecku. A tak tu máme pokus o presah, a riešia sa problémy ako prisťahovalectvo, rasizmus, ale je to riešené mimoriadne plytko a hlúpo. A to som ešte nespomínal kresťanstvo, ktoré sa v anime tiež vyskytuje. Keď sa niekto nevyzná v problematike o ktorej rozpráva, zvykne to dopadnúť dosť tragicky. Toto anime vie o kresťanstve a Európe asi toľko ako ja o objave cyklínu a cyklín-dependentnej kinázy z roku 2001. Preto treba odignorovať akýkoľvek pokus o hlbšie umenie či kritiku spoločnosti, na čo Blassreiter jednoducho nemá. Ostane nám tak tuctové anime s tuctovými postavami, ktoré ale vie čo robí. Aj keď rozjazd je trošku pomalší, a záverečná bitka popierajúca logiku, zvyšok je číra béčková radosť. Skvelá animácia, dobrá hudba. Ale hlavne, príbeh sa s postavami veľmi nemazná, a tak sa môžeme tešiť na kopu umierajúcich a sebaobetujúcich sa hrdinov. A presne tak to mám rád. ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Pět dílů mi asi stačilo. Vizuálně asi pěkné, ale jinak to je nudné a člověk nemá šanci pochopit o co tu vlastně jde. Prostě tvůrci přišli, napadlo je udělat anime o potvorách, které se umí spojit s čímkoliv kovovým a mechanickým, ať už to je telefonní budka nebo motorka, pak k tomu jen přidali nějaké nejvíc ploché postavy a úplně nejstupidnější příběh, co jen jde. Tvůrci se na začátku nepokusili vysvětlit vlastně nic a prostě jen přišli, něco vychrstli na diváka a zase odešli. Nemám důvod pokračovat dál ve sledování. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama