Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovně úspěšného rakouského hororu z roku 2006 líčí příběh jedné z postav, která přežila vražedné šílenství. Děj se tentokrát netočí kolem party dospívajících v ohrožení vraždícím maniakem. Jeho osu tvoří pátrání hlavní hrdinky po stopách zmizelé přítelkyně, s níž ji pojí prožitá tragédie. V tyrolských Alpách se rozehrává drama, které podobně jako první díl těží ze zaoceánské žánrové tradice. Středoškolský slasher však tentokrát autoři vyměnili za inspiraci filmy jako Hory mají oči (1997) nebo Texaský masakr motorovou pilou (1974). V působivých vysokohorských kulisách originálně reagují jak na novodobou vlnu remaků jmenovaných snímků, tak na jejich skrytý společensko kritický přesah. (Febiofest)

(více)

Recenze (25)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Odkoukáno s mirným trápením.. První Hodinu se nedělo Nic.. Tím NIC myslím vážně NIC... Film měl velké problémy si udržet mou pozornost a tak jsem to viděl velice bledě.. Naštěstí ve druhé Půlce se to rozjelo.. Ukázalo se celkem slušné Gore, místy napětí.. Ale dojem z filmu mám zcela průměrný.. Škoda těšil jsem se ! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl můj první film v tomto subžánru (expoitation/hixploitation), tak bych asi hodnotil lépe. Ale přece jenom jsem už podobných filmů viděl poměrně dost, takže mě tento rakouský kousek moc nepřekvapil. Film je až příliš dlouhý, trvá 108 minut, ne jen 95 jak je tu napsáno. Ale jinak je to ve svém subžánru určitě nadprůměrné dílo. Atmosféra je hodně povedená a některé momenty jsou velmi peprné a fandové gore si přijdou na své. Jednou to hodně zabolelo, že pánové... Auuu! 65% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rakousko! To není jen alpské lyžování, Vídeň, Sigmund Freud, Mozart, Josef Fritzl nebo rodiště Arnolda Schwarzeneggera. Tamní tvůrci umějí také solidně zabrnkat na nervy hororových fandů. Ač jsem neviděl původní kousek, pokračování ve sněhem zaváté chatě docela chutná. Hlavní hrdinka tu hledá kamarádku, se kterou ji pojí nepříjemné zážitky z minula. Brzy se však (tak trochu svou neprozíravostí) dostane do potíží, kdy několikrát logicky hodně šlápne vedle, ale její jednání mezi všemi těmi ukousnutými penisy a kladivem rozmašírovanými lebkami je veskrze fajn. Stejně jako její „protivníci“.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Andreas Prochaska se zřejmě rakouské horrorové fanoušky ve své sérii rozhodl postupně seznámit se základními prvky horrorového žánru, respektive jeho subžánry. A tak po minulém vykrádačském tajemství loňského vřískotu přišel na řadu vykradený alpsko-texaský family masakr. Copak asi Ninu potká v případné trojce? Oplodní ji upír? Stane se z Rakouska Zombieland? Nebo ji snad posedne ďábel? O malinko lepší než předchozí díl (tam kde předchozí začal nudit, tenhle začal alespoň trochu bavit), leč pořád slabé. Stále zde náhoda funguje více a častěji než logika, stále to vypadá, jako by scénář napsal čerstvě náctiletý horrorový fanoušek, který viděl pět nejznámějších horrorů a rozhodl se taky tedy napsat vlastní horrorový příběh. Stále je tím výrazně nejlepším na celém filmu Sabrina Reiter coby Nina. A to odhalení v závěru..., na to škoda slov. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to o něco slabší než jednička, ale přesto stále dobré. Děj je o něčem úplně jiném (a ničím tedy nesouvisí s názvem), letní jezero Ebensee vystřídalo zasněžené Tyrolsko a sbírka protivníků je také zcela nová (a také vám bude připomínat některé žánrové klasiky). Autor si pohrává s diváky i s pravidly slasheru, která v podstatě staví na hlavu. A na závěr přichází pro mnohé překvapivá pointa, která je ovšem naprosto v souladu s potitulkovou poslední scénou prvního dílu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama