Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovně úspěšného rakouského hororu z roku 2006 líčí příběh jedné z postav, která přežila vražedné šílenství. Děj se tentokrát netočí kolem party dospívajících v ohrožení vraždícím maniakem. Jeho osu tvoří pátrání hlavní hrdinky po stopách zmizelé přítelkyně, s níž ji pojí prožitá tragédie. V tyrolských Alpách se rozehrává drama, které podobně jako první díl těží ze zaoceánské žánrové tradice. Středoškolský slasher však tentokrát autoři vyměnili za inspiraci filmy jako Hory mají oči (1997) nebo Texaský masakr motorovou pilou (1974). V působivých vysokohorských kulisách originálně reagují jak na novodobou vlnu remaků jmenovaných snímků, tak na jejich skrytý společensko kritický přesah. (Febiofest)

(více)

Recenze (25)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl-li první díl recyklací teenagerovských slasherů z devadesátých let, tak dvojka je rakouskou pararází na novodobé hixploitation filmy. Prochaska jako režisér bohužel stojí za houby, a tak i když pracuje s relativně zajímavými prvky, pěkným prostředím a ne úplně marnou skvadrou záporáků, nedokáže vykřesat ani trochu atmosféry, natož napětí. Jestli ulítáváte na buranských vyvražďovačkách, tak snímek zkuste, jinak raději ne. 5/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Perfektní horror, skvělé barvy, excelentní zvuk, výborné herecké výkony.......nemám jedinou výtku. Rakušané prostě umí.....jen Češi se u filmu zastavili v čase a točí sračky a sračky! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Odkoukáno s mirným trápením.. První Hodinu se nedělo Nic.. Tím NIC myslím vážně NIC... Film měl velké problémy si udržet mou pozornost a tak jsem to viděl velice bledě.. Naštěstí ve druhé Půlce se to rozjelo.. Ukázalo se celkem slušné Gore, místy napětí.. Ale dojem z filmu mám zcela průměrný.. Škoda těšil jsem se ! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ještěže tu ty Rakušany máme! I oni totiž dokážou natočit "perfektní horor se skvělýma barvama a excelentnim zvukem!" To nám, Čecháčkům, to zase nandali! Ale jako vážně... Jednička byla strašná nuda a výcuc toho nejprovařenějšího klišé v teen-vyvražďovačkách. Dvojka ale překvapivě skáče do vod buranských hixploitationů, kde je konečně větší prostor pro nějakou tu krvavou zábavu. Sice to chvíli trvá, než se s hlavní postavou dostaneme do sněhem zaváté chaty, ale sympatická hrdinka by vám to měla vynahradit. Třeba i odhalením svých koziček, což je od minule další příjemná změna. Druhá polovina už zarytě dodržuje pravidla subžánru a mění se ve slušnou vybíjenou, kde není nouze o ukousnuté žaludy nebo kladivem rozmlácené hlavy. To, že film obsahuje klasické a méně příjemné prvky (jako třeba jeden slabší článek v rodince psychopatů nebo brzké opuštění úkrytu hned potom, co vrah zaleze za roh), je věc druhá. Palec přesto nahoru. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie skvelého rakúskeho slasheru sa zaoberá príbehom Niny, ktorá spolu s kamarátkou Monou prežila vražedné udalosti z prvého dielu a po čase odlúčenia sa ju rozhodne vyhľadať. Po Mone sa však zľahla zem a stopy ju zavedú až do zasneženého Tirolska. Po tom ako sa Nina ocitla v tomto krásnom prostredí, som ostal veľmi potešený, navnadený a opäť mi prišiel na myseľ výborný Fritt Vilt. No približne od polovice filmu je jasné, že film pôjde trochu iným smerom a zo slasheru sa pomaličky stal exploitation. Našťastie však vydarený, napínavý a miestami aj vcelku brutálny, takže hoci je pokračovanie iné ako prvý diel, bavilo ma približne rovnako. Po väčšinu času som bol napätý, atmosféra bola hustá, dobrí herci i prostredie a nechýbali ľakačky ani gore. Ja som spokojný a bol by som veľmi rád, keby nám rakúšania pripravili i ďalšie pokračovania, pretože by z toho kľudne mohla byť príjemná hororová séria. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rakousko! To není jen alpské lyžování, Vídeň, Sigmund Freud, Mozart, Josef Fritzl nebo rodiště Arnolda Schwarzeneggera. Tamní tvůrci umějí také solidně zabrnkat na nervy hororových fandů. Ač jsem neviděl původní kousek, pokračování ve sněhem zaváté chatě docela chutná. Hlavní hrdinka tu hledá kamarádku, se kterou ji pojí nepříjemné zážitky z minula. Brzy se však (tak trochu svou neprozíravostí) dostane do potíží, kdy několikrát logicky hodně šlápne vedle, ale její jednání mezi všemi těmi ukousnutými penisy a kladivem rozmašírovanými lebkami je veskrze fajn. Stejně jako její „protivníci“.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nina a Mona boli jediné dve osoby z partie kamarátov, ktoré prežili masaker šialenej vrahyne. Nevideli sa od osudného večera, kedy obe skončili v nemocnici. Nina sa zaprisahala, že malé mestečko už nikdy nenavštívi. Nakoľko však túži vidieť svoju najlepšiu kamarátku, rozhodne sa zásadu porušiť. To, ale nemala robiť. Moderný slasher, ktorý v prvom rade vsadil na atmosféru. Oproti jednotke ponúka omnoho viac z hororového umenia. Neviem prečo, ale zrejme kvôli tomu snehu mi film, trošku, pripomínal Cold pray. Aj keď jeho kvalitu, samozrejme nedosahuje. Z mojej strany väčšia spokojnosť, ako som čakal - 70%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl můj první film v tomto subžánru (expoitation/hixploitation), tak bych asi hodnotil lépe. Ale přece jenom jsem už podobných filmů viděl poměrně dost, takže mě tento rakouský kousek moc nepřekvapil. Film je až příliš dlouhý, trvá 108 minut, ne jen 95 jak je tu napsáno. Ale jinak je to ve svém subžánru určitě nadprůměrné dílo. Atmosféra je hodně povedená a některé momenty jsou velmi peprné a fandové gore si přijdou na své. Jednou to hodně zabolelo, že pánové... Auuu! 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde, nechápem to vysoké hodnotenie. Ale 100 ľudí, 100 chutí, tak rešpektujem. Mne to prišlo ako nudný thriller bez napätia so slabučkou atmosférou. Skoro hodinu ide len o nudné hľadanie kamarátky z jednotky a kochanie sa prírodou. Je tu veľa snehu, to áno, až som mal chuť zobrať lyže a vyjsť niekam na lyžovačku, to je však asi jediný prínos. Koniec trocha pritvrdil, ale na horor sa mi to zdalo smiešne málo. Keď si to porovnám napr. so snímkom Hranice smrti (2007), tak táto rakúska vecička vyjde leda na smiech. Čo to trepem, to sa vlastne ani nedá porovnať, to je ako by sa porovnávala výška mravca a žirafy. Paradoxne má uvedený snímok menšie hodnotenie ako táto kakačka. Nechápem, ale beriem. 40/100 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně asi tak o 200 % lepší než první díl..v rámci svého subžánru vidláckých slasherů pak příjemným snad i lehce nadprůměrným členem..první polovina fádnější, za to ta druhá..hmmm. (Pro fanoušky Keanu Reevese povinnost -- on v tom hraje:)) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to o něco slabší než jednička, ale přesto stále dobré. Děj je o něčem úplně jiném (a ničím tedy nesouvisí s názvem), letní jezero Ebensee vystřídalo zasněžené Tyrolsko a sbírka protivníků je také zcela nová (a také vám bude připomínat některé žánrové klasiky). Autor si pohrává s diváky i s pravidly slasheru, která v podstatě staví na hlavu. A na závěr přichází pro mnohé překvapivá pointa, která je ovšem naprosto v souladu s potitulkovou poslední scénou prvního dílu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Andreas Prochaska se zřejmě rakouské horrorové fanoušky ve své sérii rozhodl postupně seznámit se základními prvky horrorového žánru, respektive jeho subžánry. A tak po minulém vykrádačském tajemství loňského vřískotu přišel na řadu vykradený alpsko-texaský family masakr. Copak asi Ninu potká v případné trojce? Oplodní ji upír? Stane se z Rakouska Zombieland? Nebo ji snad posedne ďábel? O malinko lepší než předchozí díl (tam kde předchozí začal nudit, tenhle začal alespoň trochu bavit), leč pořád slabé. Stále zde náhoda funguje více a častěji než logika, stále to vypadá, jako by scénář napsal čerstvě náctiletý horrorový fanoušek, který viděl pět nejznámějších horrorů a rozhodl se taky tedy napsat vlastní horrorový příběh. Stále je tím výrazně nejlepším na celém filmu Sabrina Reiter coby Nina. A to odhalení v závěru..., na to škoda slov. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Malinkoslabší než první díl. Dvojka vyniká hlavně perfektní kamerou a zimní atmosférou rakouských Alp. 75%. Doporučuju shlédnout oba díly. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dvojka začína tak že dve kamarátky prežili besnenie vrahyne.A po nejakom čase skúša vyhľadať Nina svoju kamarátku Monu.Ale nedarí sa jej a tak ju cesta zavedie do zasneženej a mrazivej krajiny.A tu sa príbeh radikálne mení oproti chabej jednotke a to je len dobre.Lebo ma bavil oveľa viac ako v jednotke.Je tu dosť silná atmosféra i napätie.Tu sa mi páčili aj protagonisti a aj solídne to zahrali.Prvá polovica filmu mala chvíľkovú atmosféru ale druhá polovica už mala aj silnú gore stránku a aj z napätím to bola veľká šou.Keby film pokračoval v tom kľudnom tempe ako do polovice,tak aj hodnotenie by bolo slabé,ale tu bol slabý rozjazd ale z vyvrcholením tak silným že mi to vyrazilo dych.Tie dunivé zvuky sa sem hodili.Ani tento príbeh nieje ničím novým ani originálnym ale druhá polovica filmu je naozaj parádna a tak celkový dojem mi to vylepšilo.Po jednotke som mal veľké obavy isť do tohoto filmu ale riskol som to a tramtatadá a neľutujem.O 90% lepšia ako jednotka a ja toto pokračovanie radím za jedno z najlepších pokračovaní aké som videl v horore.A nebránil by som sa aj prípadnému pokračovaniu. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Velkej krok dopředu oproti prvnímu dílu. Jen informace pro ty, co neviděli první a rozhodně slabší díl, tak návaznost tu není skoro žádná, a proto není nutná jeho znalost. Takže pokud zvažujete, jestli má cenu vzít to od prvního, tak za mě rozhodně nemá. Velkým plusem je pro mě změna prostředí, kdy se přesouváme do hor a jednoho horského sídla podivínské rodinky se kterou se naše hrdinka z prvního dílu blíže seznámí. Chování postav nemám co vytknout a taky provedení jednotlivých exekucí je přímočarý, surový a realistický, bez zbytečnýho natahování a nekonečnýho oživování. To, co v tempu chybělo v první polovině, bylo navíc v té druhé a taky proto je to u mě slabší ****. ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Doteraz nechapem prečo je to pokračovanie, ked to z jednotkou okrem hlavnej postavi nema nič spoločne (je to síce posun k lepšiemu kedže jednotka bola stupidna ako Disaster Movie). Ked si odmyslím ten blby koniec a prvú hodinku nudy tak sa to dalo aj vydržať pozerať. Ale žiadny zazrak to neni tak 50 %. A nebol tam ani komisar Rex :) ()

trepka 

všechny recenze uživatele

tento pozoruhodný film o krvi na sněhu a popáleninách třetího stupně mě přesvědčil o tom, že Rakušani mají vážně zvláštní vnímání slova film. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na začátku nudné. Je to dlouhé a zbytečně se to dlouho rozjíždí. Naopak posledních 40 minut je nadupaných až až. Výtečně provedená havárie té dodávky. To jsem čuměl. To se fakt povedlo. To vypadalo líp a sakra uvěřitelněji než v jakémkoli vysokorozpočtovém, momentálně natočeném áčku. Bohužel je to jeden z mnoha v daném žánru, takže kdo má nakoukáno, moc ho to nepřekvapí. Ale jako drsná podívaná na zabití času ok. ()

Reklama

Reklama