Reklama

Reklama

Mezinárodní terorismus

(seriál)
  • Velká Británie International terrorism since 1945 (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2008, 26x26 min

Terorismus získal po 2. světové válce mezinárodní rozměr a stal se nebezpečným způsobem boje těch, kteří fanaticky požadují politickou nebo náboženskou svobodu. A po útocích na New York, Londýn, Madrid a další místa začal svět terorismus vnímat jako jeden z nejzávažnějších globálních problémů současné civilizace. Dokumentární série BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

No určite kvalitné. Rozpracované rôzne dôvody a štýl vedenia teroru. Od BBC však všetko "nezožeriem". 77% odo mňa! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pár užitočných informácii je len zrnkom v mori v porovnani s prisposobenými faktami na očiernenie všetkého čo nelezie do prdele USA a Velkej Británii. Zmes pravdy, polopravdy a takzvanej stokrát opakovanej pravdy čiže klamstva maju ovplivnit verejnu mienku. Už v samotnom komentári moderátora je lahké si všimnúť, že na adresu USA a GB sa vyjadruje opatrne a používa umiernene výrazi a očačkáva to tak, že na kus hovna da čerešnu a vypadá to ako chutný zákusok čo drvivej vačšine divákov zavoňa. Dokument je plný konšpiračnych teorii, politickej propagandy, zavádzania, neobjektývnosti no proste grc.... Na teroristu číslo jedna po roku 1945 USA+GB pod značkou NATO tak na toho si nenašli miesto ani v jednej časti, ale to tak je celu historiu. Dejiny píšu víťazi a pravda je prisposobena tomu kto vyhráva a má moc. Momentálne vyhráva kapitalizmus, keďže ovláda média a tym pádom verejnu mienku. Možno o pár rokov, alebo desaťroči sa mnoho faktov pozmeni, alebo diametrálne otoči v prospech toho kto bude na koni. Som si istý, že keby takýto dokument natočila dnes Čína, Kuba, KLDR, ZSSR v roku 1985, alebo by Hitler vyhral vojnu tak fakty by boli úplne iné a pravda niekde inde a tak isto zmýšlanie ludí. Je to proste hnus, grc made in kapitalizmus http://www.csfd.cz/film/264814-valkou-se-to-vyresi/ ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokumentární série, která má samozřejmě své mouchy. Ale pokud nejste na daná témata opravdoví "odborníci", tak vás množství předložených informací uvede základním způsobem do obrazu. Samozřejmě je nutné brát vše s jistou rezervou, aneb - dějiny píší vítězové. A BBC je západní stanice. Tudíž nelze očekávat jakákoli myšlenková shovívavost se separatistickými hnutími. Občas mi trhá uši nadužívání nejrůznější přídavných jmen, které do dokumentů nepatří. Divák si musí uvědomit jedno - vinu na nejrůznějších konfliktech mají povětšinou všechny zúčastněné strany a pokud se jednou neudělá tlustá čára za minulostí, nebude nastolen mír nikdy (viz Izrael a Palestina). Tedy pokud se všichni navzájem nezničí. :-) Bohužel tu máme ještě skupinky fanatiků a mocichtivců, kterým klid a mír zrovna nevyhovuje. ()

Reklama

Reklama