Reklama

Reklama

Jesse Stone: Nový začátek

(TV film)
  • USA Jesse Stone: Night Passage (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Jesse Stone (Tom Selleck) přišel kvůli problémům s alkoholem o práci i rodinu. Aby zapomněl, odjíždí do městečka Paradise, kde se chce ucházet o místo šerifa. Práci získá. Jednoho večera je donucen zasáhnout proti místnímu hrubiánovi Joe Genestovi, kter napadl svou ženu. Jeho zásah byl rychlý a tvrdý. Ne každému se ovšem jeho způsob zamlouvá. Místní právnička, se kterou se později sblíží, mu naznačí, že problémy se u nich tímto způsobem neřeší. Jesse Stone začne nahlížet pod zkorumpovanou pokličku napohled poklidného městečka. Když zjistí, že jeho předchůdce byl zavražděn, i on se ocitne v ohrožení života. (videofil)

(více)

Recenze (36)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri prepínaní televíznych programov som šťastnou náhodou natrafil na detektíva Jesse Stonea, ktorého stvárnil americký herec Tom Selleck. Táto úloha mu pristala, ako sa hovorí, bola mu ušitá na mieru. Pôsobil dôveryhodne a charizmaticky. Zaujal ma aj kriminálny príbeh, ktorý sa podujal tento svojrázny policajný inšpektor vyšetriť. Životom ostrieľaný muž, ktorý má problém s alkoholom, krorý prišiel o rodinu, zničil si dobre rozbehnutú kariéru, sa stane šerifom v malom mestečku Paradise. Tam sa bude musieť vysporiadať s nejedným problémom, vrátane úkladnej vraždy. Na to, že sa jedná o televízny film to má celkom slušne hustú atmosféru. Titul "Jasse Stone: Rodinné tajomstvo" je len jedným z filmov zo série s týmto nie celkom tradičným ochrancom zákona. Určite dám ešte Jesse Stoneovi šancu. Moje prvé stretnutie s ním hodnotím tromi hviezdičkami. *** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Z chronologické stránky mám teď v téhle filmové sérii bordel, protože v "Novém začátku" Jesse Stone teprve přijíždí coby nový šerif do městečka... nebo byl i z té předchozí řiťky vykopnut a zase změnil okrsek? Ať je to jak chce, bavila jsem se o něco víc než minulý týden. Pořád nic převratného, ale Tom Selleck v roli Stonea má své charisma a způsob řešení problémů svérázným strážcem zákona je více než sympatický. Nebudu spoilerovat, leč úvodní setkání se Stephenem... nebo to byl Alec?... možná Daniel??... prostě úvodní setkání s jedním ze špekatých bratrů Baldwinů bylo nejuspokojivějším zážitkem z celého filmu. Radost mi ovšem neudělala linie s Boomerem - není třeba mi cpát před čumák, že mě v nedaleké budoucnosti čeká stejně těžké období (slza ukápla). Příjemný film na klidný večer, nenabízí nic nového, nic super, přesto jde o slušný standard. Zdejší souhrné hodnocení je odpovídající - 63%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá a lehce netypická televizní krimi. Pozvolna plynoucí vyprávění s působivou atmosférou, kde není zapotřebí honiček, explozí, postelových scén ani dalších tradičních berliček, aby divák udržel pozornost a zájem. Zásluhu na tom má nejen charismatický Tom Selleck, ale také hudba Jeffa Beala, která vyloženě nutí člověka pohodlně se opřít do křesla s hrnkem kafe nebo whisky, ponořit se do nálady vyprávění a nechat se unášet příběhem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tentokrát spíše než kriminálka, depresivní komorní drama s mírným náznakem detektivního případu. Ale Tom Selleck je prostě frajer a dokáže diváka donutit, aby s ním soucítil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Smutné a táhlé jako blues a k nepřežití jako velmi špatné blues. Detektivní zápletka soutěží se zápletkou vztahovou, která z nich je banálnější a do cílové rovinky dokulhávají svorně bok po boku. /22. 1. 14./ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ano, je to jeden z těch projektů, jenž sází na charisma hlavního protagonisty - jako lákadlo na ženy zabírá skvěle. Navíc jde zde víc o charakteristiku osobnosti postav a místa "činu", než o prosté krimi, čímž snímek získává na zajímavosti a poutavosti o stupínek navíc. Přesto si nechám volbu vyššího hodnocení na další díly, které doufám nepropásnu, jak mi obvykle hrozí při pravidelnosti, jež je typická pro seriály, a proto je prostě nesleduji, i když bych moc chtěla. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco, na co čekám. Nepotřebuju akci, když hlavním hrdinou je takovej sympaťák, sice alkoholik, ale Selleck se přesně hodí, do takové role. Skvěle plynoucí a atmosféra u domečku, s mořem na okraji břehu, se stylovým, někdy aj hláškujícím hrdinou film obohacuje. Vynikající první díl! :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jedu do Massachusetts.............. V první řadě upozorním, že ačkoliv je tento příběh natočen jako druhý, jedná se o první příběh. Proto se vám linie nebude schodovat z předchozím příběhem. CITÁT - Tohle počítání prachů mě strááášně unavuje............ Proto tu Jesse Stone má ještě svého původního psa dovezeného z Los Angeles. Je tu pár dobrých hlášek, třeba ta o koblihách nebo ta CITUJI - Já jsem šerif, já vím všechno......... Příběh je opět smutný a ponurý s velmi dobrým obsahem. Hudba je také povedená a ladí s příběhem. CITÁT - Zabil ho v mém rajonu a musím s tím něco udělat..........80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pohodová televizní oldschool kriminálka v maximálně komorním pojetí, ale za to se sympatickými charaktery. Žádná akce, žádné speciální efekty, žádný komplexní příběh ani komplikované vyšetřovací metody, ale příjemný melancholický film s důrazem na postavy podpořený příjemnou hudbou. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nějakou chvíli, konkrétně čtyři díly, mi trvalo zjistit který díl je který. Tenhle druhý díl, kdy si zkrachovalec z L.A. začíná nový život v Ráji, se mi líbil. Nestandardní televizní kriminálka s životem utrápeným neformálním Selleckem, a prvním oťukáváním nových kolegů. Právnička je kočka, oficíři sympaťáci. Prostě takové pohodové městečko s pár mrtvolami u prahu dveří. Milé je, že oproti prvním dílům jsou další vyprávění zajímavější a sympatičtější. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě je utahaný asi jako ten pes na "smrtelné posteli". Pointa a závěr není nijak oslnivý, spíše takový průměr. Ale největší chybou u tohoto krimi, a to já nemám rád je odkrytí vraha hned, jak to spáchal. Pak už jen čekáte, kdy ho Jesse chytí či zabije. Hodně to vytáhl charismatický Tom Selleck s kterým jsem už sympatizoval v Přátelích. Obyčejná oddychovka na unavený večer(i když tenhle film možná unaví ještě více). 55% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jesse Stone sice není můj favorit, ale Tom Selleck mu propůjčuje dostatečné charisma na to, aby udržel mou dopolední pracovní pozornost. Prostě taková normální kriminálka, která ničím nevyniká, ale ani výrazně neuráží. ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Nudný televizní thriller kde se skoro nic neděje - mluví se zde jenom o chlastu a životních hodnotách.Teprve až konec film se trochu vylepší. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to hodně televizní, ale v podstatě není co vytknout. Laťka není vysoko a tak se jí dá snadno přeskočit. To se myslím povedlo. 70% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V pořadí natočen jako druhý, ale podle posloupnosti jako úvodní film této skvělé detektivní série. Charismatický Tom Selleck se zde bez rvaček, výbuchů a akčních honiček ve zvolna plynoucím příběhu vyrovnává s osobní i profesní prohranou minulostí a získává si na novém pracovišti sympatie a respekt podřízených svým nekompromisně vedeným vyšetřováním. Málomluvný Jesse sdílí zřejmě mou zásadu, že „blahoslavený ten, kdo nemá co říci a nic neříká“, čímž má i mé veškeré sympatie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vyhodou tv filmu je, ze se nemusi brat tak vazne a casto dopadnou tudiz lepe nez "opravdove" filmy. Toto je dalsi paradni ukazka. Dobrej Selleck v postave (az noiroveho - piti, krasne zeny, starosta, pistole, atd.) sverazneho serifa v dost dobre detektivce. Jdu zkusit dalsi dily. ()

KrajicHlad 

všechny recenze uživatele

Neupovídané, ale zároveň neusilující o artistnost, již by do verbálně strohého filmu mnohý ambiciózní režisér nasoukal. Bez přehršle rvaček se složitými choreografiemi, oslňujících akčních a pyrotechnických manýr. Skutečnost, že je vrah představen už velmi záhy, není ke škodě. O to silněji lze vnímat momenty, kdy se šerif a on spolu setkávají, a o to jednoznačněji to spěje ke konfrontaci. Zkrátka poctivý současný western ctící nezběsilým tempem, v němž o to více vynikne prostě ztvárněná postava (v lecčem antihrdiny) šerifa, povahu venkova (i jako konečné stanice). // Překvapivě mě potěšil dabing Pavla Soukupa, jehož dabovaných hrdinů bez bázně a hany jsem už přesycený. Zádumčivá málomluvnost outsidera mu seděla. ()

Reklama

Reklama