Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Parádní nápad umístit epidemii do Afriky. Prostředí se mi líbilo, oživlé mrtvoly byly na naprosto každém kroku i v tom nejzapadlejším zákoutí si člověk nemoh být ničím jistý. I přes šílenou stopáž jsem se ani vteřinu nenudil. Je ale pravda, že zombíci byli trochu "nudaři" - ani neřvali ani neměli žádné grimasy, prostě se jen mrtvě vláčeli, ale ani mi to nevadilo. Britský rukopis jsem z toho absolutně necítil. Pro mě ve všech směrech originální. Možná jen škoda neurčitého konce. Konečně po době (naposled snad poslední Romero) pořádná zombičina. 75% ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Němý film, kde ZOMBIE hrají černí domorodci. Jak komické. Maskéři neměli žádnou práci. Na černém ksichtu se totiž nedá nic udělat. A tak jen pomalu lezou. Extrémně pomalu. A film se táhne a táhne. Děj? Žádný. Herecké výkony? Dva vojáci jdou a jdou, občas vystřelí, chvíli jedou autem.... tohle by zahrál každý pitomec! ODPAD! ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Fanoušek zombie filmů je vděčnej za každej kousek, kterej není totálně vypatlaná kokotina bez špetky vkusu, protože pravda je taková, že i když je zrovna boom podobných snímků, těch opravdu koukatelných je pořád jako šafránu (a bohužel mezi ně nepatří ani seriál "The walking dead"). Anglická akvizice s názvem "The Dead" patří nepochybně mezi ty lepší, přestože její prapůvod vzniku vězí zřejmě v něčem tak banálním, jako je scénáristova myšlenka: "Tak kde ještě zombíci nebyli? No jasně, Afrika! Takže jedem natočit safari horor do Afriky...". A ono to kupodivu nedopadlo vůbec blbě. Mínusem jsou blbé dialogy, které navíc odříkávají nudní herci, nicméně atmosféra horké savany s courajícími se (a všudypřítomnými!) černými zombíky je povedená. A jejich likvidace rovněž. Takže za mě lehce nadhodnocené, ale přece čtyři hvězdy. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak ako už názov tohoto filmového diela napovedá, ide o štandardný zombie horror, zo všetkými klišé, ktorý môže tento žáner, (podľa mňa, jeden z tých, ktorý už nemá dneska čo povedať), obsahovať. Ale na prekvapenie mi to nejako neprekážalo. Je to jeden z tých lepších za posledné roky, možno tomu pomohlo, na zombie post-apo, výmena prostredia, žiadne Los Angeles ani Washington. Celý dej sa odohráva v Afrike na buši. Neviem čím to je, nepamätám si, že by som videl za posledných pár rokov nejaký lacný zombie horror čo by sa mi páčil ako tento. Film sa začína pádom lietadla plného vojakov. Z posádky nakoniec prežije iba jeden a to hlavná postava. Prérie sú horúce, be života a na prvý pohľad sú vždy prázdne. Ale vždy keď sa hlavná postava čo i len na chvíľku zastaví, pomalé černošské zombie sa už vlečú za ním. Takýchto momentov tu bolo strašne veľa ale sedeli tam všetky. Bola to podarená hrôza. Nešlo tu ani tak o vyvraždovačku, v zmysle, že máme jednu partiu a časom sa počet živých stále znižuje, tu sme väčšinou sledovali jedného muža, ktorý sa musel o seba postarať. Našiel si auto, potom doňho zháňal benzín, takisto aj potravu, vodu, muníciu, keď sa chcel vyspať, vyliezol na strom a tak. Nostalgicky mi to pripomenulo zombie hru DEAD ISLAND. Masky boli tiež pekné. Smrdelo to síce béčkom ale ide o poctivý film. A až na ten koniec, ktorý mi prišiel taký, že sa im minul rozpočet a oni to už museli nejako dotočiť. Ale nakoniec ma to ako diváka nijak neurazilo. A to sa pri takýchto filmoch deje málokedy. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Další rozkošná road movie, tentokrát po afrických savanách. Je sice trošku problém s palivem a chladící kapalinou, ale zato potkáte spousty stopařů, kteří vám pomůžou problémy vyřešit razdva. Černé zombie jsou zcela jistě fajnovka, ale zatímco tady, tady a tady pomalejší děj nevadil (no u posledního už trošku vadil), u téhle černošské putovačky bych nemilosrdně řezal minimálně 20 minut. Práce mačetou byla ale na vynikající úrovni a kdyby se tvůrci poučili například z Hotelu Rwanda, věděli by, že i bez munice se dají elegantně řešit hodně početné problémy. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama