Reklama

Reklama

Hľadač talentov Frankie Christopher (Victor Mature) narazí na krásnu servírku Vicky Lynn (Carole Landis) a rozhodne sa z nej urobiť slávnu modelku. Sotva sa stihne jej kariéra rozbehnúť, je nájdená mŕtva a hlavným podozrivým sa stáva práve Frankie. Hlavne pre detektíva Eda Cornella (Laird Cregar), ktorý má na jeho usvedčení eminentný záujem. Jediná, kto verí vo Frankieho nevinu a rozhodne sa mu pomôcť vypátrať skutočného vraha, je Vickyna sestra Jill (Betty Grable)... (Dale)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímané ale pohříchu neakční, krásná Carole Landis ale málo cigaretového kouře kolem ní, uhlazené a čisté ale hraje do toho Somewhere Over The Rainbow... A tak pro mě celý film zůstává někde na půl cesty mezi třemi a čtyřmi. S přihlédnutím k tomu, že Laird Cregar vypadá skoro stejně ďábelsky jako Orson Welles v Touch of Evil půjdu nahoru ;o) ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Noirovka přesně podle mého gusta. Detektivní zápletka, kterou táhne charismaťák V. Mature, ne jedna, ale hned dvě ségří femme fatale a démonický detektiv obr L. Cregar - to jsou hlavní pilíře filmu. Avšak kolem toho jsem s chutí vyzobával jednotlivé maličkosti: Cregar, který si jen tak motá na prstech šibeničky, scéna z veřejného bazénu či snad nejvíc badass zapálení cigára v dějinách noiru. Nutné je zmínit i vizuální stránku, která nejednou vyčaruje parádní stínohry. Očekával jsem tak trochu béčko, ale dostal jsem plnokrevně vymazlenou noirovku. Za mě nejlepší film na NoirFilmFestival 2021. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Noirovému fanouškovi občas stačí velmi málo. Tohle je ještě jeden z těch raných, učesaných, studiovými dekoracemi vonících produktů. Samé interiéry a řečičky, fyzická akce žádná. Jenže je tam starej známej "pan podpantoflák" ze Zabíjení, toho tlustého poldu jsem taky někde viděl, Vic Mature už pro mě taky začíná být dobrým sousedem od vedle :) Scénku v bazénu 99%diváků odzívá, zatímco noirový fanoušek padá málem ze židle a přemýšlí jestli něco tak "odvážného" (Vic Mature si vysazuje Betty Grable v plavkách pod fontánku) ve filmech filmech z tohoto období viděl, natožpak koupání v noirovce. Prostě přidané hodnoty pro zasvěcené. Nic, co by strhlo, ale na jakž takž spokojené vrnění to stačilo :) 70%. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval hodně. Start ve stylu Sbohem buď, lásko má, nádherná slečna a příjemně nepříjemný hrdina, to já můžu. Nakonec ale největší klad filmu leží úplně jinde. Zmíněný začátek zůstal v budování napětí někde v půli cesty, role Carole Landis je také nevyužitá a povaha hlavního hrdiny se projevuje až příliš uměle a nepřesvědčivě. Překvapil totiž výborně zahraný detektiv Cornell a těžko nezmínit Elishu Cooka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je to v současné době takový spíš tradiční noir, protože ve své době to mohl být - a byl - film, který některými scénami docela překvapil, i když to není rozhodně nic explicitního. Jsou lepší noir filmy, ale ani tenhle by si nezasloužil zapadnout. Přece jen, je to film s dobrými hereckými výkony. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama