Reklama

Reklama

Men of a Certain Age

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 45 min (Minutáž: 42–43 min)

Hrají:

Ray Romano, Scott Bakula, Andre Braugher, LisaGay Hamilton, Carla Gallo, Brian White, Sarah Clarke, Richard Gant, Michael Hitchcock, Ken Jeong (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Joe Tranelli, Terry Elliott a Owen Thoreau Jr. sú traja chlapíci stredného veku, ktorí sa kamarátia už od výšky. Joe (Ray Romano - Raymonda má každý rád) vedie obchod s party potrebami, rozvádza sa so ženou, má dve násťročné deti a problémy s gamblovaním. Terry (Scott Bakula - Quantum Leap), hoci veľmi šarmantný a všeobecne obľúbený, je neúspešný herec a rodinu nemá. Owen (Andre Braugher - Dr. House) má tri malé deti a predáva autá v obchode svojho otca, ktorý ho považuje za trpké sklamanie. Spolu, ale aj zvlášť, zažívajú zaujímavo stvárnené každodenné situácie. (jasiska)

(více)

Recenze (4)

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za odvážné téma, skvělé herce a opravdu vtipné dialogy a situace. No ano, na dospělém divákovi ratingy nestojí, takže TNT seriál pohřbila. Ale i tak... díky za všechny díly. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zbožňoval jsem scény v dineru, kde se trojice kamarádů scházela - dokonale vybroušené a většinou mimořádně vtipné dialogy! Opravdu povedený seriál a výborně napsané hl. postavy. Jaká škoda, že TNT seriál po 2. sériích stopla - snad se seriálu ujme jiná stanice:-/ 90% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem zhruba ve věku hrdinů seriálu, ale jejich problémy jsou mi občas naprosto cizí. Navíc to tlačení na pilu a přehánění jednotlivých situací mne někdy dost vytáčí. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Men of a Certain Age je pohodová záležitost, ideální na jednu epizodu denně. Příběh sice navazuje, ale není to nějak drásavé drama, aby na to člověk musel koukat celý den v kuse. Má to přesně ten správný spád, aby příběh nenudil, a to hlavně díky skvěle napsaným dialogům a přátelství mezi třemi hlavními postavami. Řeší se všední problémy normálním způsobem (sedneme si u jídla a probereme to), a seriál si rozhodně neužijí jen "muži určitého věku". Díky svižným a uvěřitelným dialogům si ho užije každý bez rozdílu věku a pohlaví. Ty čtyři hvězdy jsou ale trochu slabší a to ze dvou důvodů - jednak seriálu už ve druhé půlce 2. série trochu docházela šťáva (kromě Terryho osobního vývoje se jinak zápletky už moc opakovaly - Joe a golf a gambling, Owen a jeho boj s otcem o vedení obchodu), a hlavně paradoxně kvůli Rayi Romanovi, který si pro sebe napsal roli Joea. Zatímco v 1. sérii byl docela zajímavou postavou, ve 2. sérii pak i Romana samotného herecky válcují Braugher s Bakulou. Romano se po sitcomu vydal do vod dramedy a ta poloha mu úplně nesedla. Každou druhou větu začíná "Yeah, no, I just, I mean..." a po chvíli to začne být protivné a jeho Joe tak balancuje na hranici ztráty sympatií. Zatímco Terry Scotta Bakuly ve 2. sérii dostal víc prostoru a prochází vývojem (a ukazuje, o čem že ta krize středního věku vlastně je, když z nezaměstnaného herce, kterého nic netrápí, přechází téměř v emocionální trosku), a Owen Andre Braughera získával sebevědomí a přebíral od otce konečně kontrolu nad obchodem a svým životem, Romanův Joe řešil neustále totéž a byl pořád stejný. ()

Galerie (366)

Reklama

Reklama