Reklama

Reklama

Panty & Stocking with Garterbelt

(seriál)
  • Japonsko パンティ&ストッキングwithガーターベルト (více)
Japonsko, 2010, 4 h 59 min (Minutáž: 23 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nebe vyslalo dva padlé anděly na Zem a řeklo jim, že pokud se chtějí vrátit zpět, musí posbírat Nebeské mince. Tyto mince mohou být získány pouze poražením zlých duchů. Andělé, Panty a Stocking, bojují s těmito duchy za pomoci informací od kněze Garterbelta. Duchové mají spousty triků, ale tito andělé mají velice neobvyklé zbraně - kalhotky Panty se změní v pistoli a Stockinginy punčochy v meče. Je tu však jeden problém, Panty je závislá na sexu a slávě, zatímco její sestra Stocking je gothická lolita posedlá čímkoliv sladkým. (Jigvell)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fuck! Jsou nenasytné, sprosté, promiskuitní (jedna určitě), zvrhlé, neuznávají "dobré mravy", ale chrání Daten City před pekelným šmejdem. Shit! Jestli věříte katolické církvi, že andělé patří k bezpohlavním bytostem, asi se vám nebude líbit, jak často si Kalhotka nechá vymetat komín. Bitch! Zda-li si myslíte, že anděl nemá tělesné potřeby, vyjádříte nad cukrovým obžerstvím Punčošky zhusení. Ale ony vám na to serou! Hiroyuki Imaishi navazuje na své zběsile uspěchané jízdy Dead Leaves a Tengen Toppa Gurren Lagann, hlavně tedy na tu první. Pro někoho zřejmě až nesnesitelného tempa dosahuje nejen rychlým střihem (byť nijak závratně), ale prostě a jednoduše tím, že události mají samy o sobě bleskový průběh, objekty i postavy se míhají sem a tam, stejně tak "pohled kamery", animace kašle na plynulost a pohyby se dějí "skokem". Takhle nějak mnohdy vypadají videoklipy a není asi náhodou, že seriál má výrazný hudební doprovod... Vlastně lze v Kalhotce a Punčošce nalézt hned několik naprosto zjevných klipových sekvencí (dokonce jednu zřejmě s odkazem na klip Pearl Jam - Do the Evolution). Kresba působí odfláknutě, je v ní však spousta hravosti, hrubiánství, rošťáctví, lehkomyslnosti, necudnosti a žravosti, jinak řečeno souzní s povahou protagonistek. Vše prostupuje neúcta ke stereotypům, parodické odkazy střílí vtipem na všechny strany, ušetřena není 2001: Vesmírná odysea, Návrat do budoucnosti, transformace z žánru mahó šódžó, ba dokonce ani obrazy Leonarda da Vinciho a samotná Bible. Fuck you motherfuckers and fatherfuckers! Prostě vykurvená, vykašlaná, vyzvracená, vysmrkaná, vysraná, vypocená, vychrchlaná, vykrkaná, vyprděná, vyžraná, vykýchaná, zakrvácená sranda bez zábran. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zvláštní a povedené dílo. Při sledování jsem měl velmi často dojem, že se nekoukám na anime, ale na něco co stvořili pánové z Cartoon Network. On i ten humor byl místy hodně nečekaný a spíše mi místy připomínal bláznivý cartoon, nežli anime. Ale pak byly pasáže, třeba jako ta, kdy se dívky měnily, nebo kdy stříkala krev z nosu a já si opět uvědomil, že to je opravdu anime. I na chapadla došlo (těm kteří je neviděli, nebo tvrdí, že tam nejsou, bych doporučil se znovu podívat na "plážový díl", kde se mimo jiné objeví "duch" velké chobotnice). Takže je to opravdu povedený mix od obojího, na který se skvěle kouká. Je také vidět, že se autoři dobře bavili a myslím, že především při vyhazování nejrůznějších figurek (nebo spíše "duchů") do vzduchu se musel tým poměrně řádně vyblbnout a já měl u těchto pasáží zase dojem, že autoři asi za mlada koukali na Strážce vesmíru... Pro milovníky filmů se zde najde i spousta odkazů na nejrůznější známe hity. Co mě osobně bavilo asi nejvíce bylo tempo jednotlivých příběhů a celého anime, které mělo opravdu parádní "drive" a působilo dojmem, že se pořád něco děje, i souboje měli tu správnou jiskru a opravdu to skvěle odsýpalo. Další parádní věc byla ta absurdnost. Hlavní hrdinky jsou andělé a jedna je totálně nadržená a druhá je "gotická lolitka" s vášní pro sladké a pak tady třeba máme dvě démonky, které proti nim působí trochu škrobeně a až příliš často používají slova jako je třeba "pravidlo"... Prostě je to úplně otočené a andělské sestry jsou více věrny svému příjmení "Anarchy" než svému nebeskému původu. On i ten Garterbelt je hodně zajímavá postava i když u kněze mě zaujetí pro mladé chlapce příliš nepřekvapuje, ale zálibu v BDSM jsem nečekal. Mezi výčet pozitiv musím přidat i hudbu, která se mi k tomu co se tam dělo velmi líbila. Konec mě také mile překvapil i na nějakou tu romantiku došlo a to jsem nečekal skoro vůbec, navíc poslední minuty byly opravdu šokující, šílené a hodně povedené, jako celý tento seriál. Když to shrnu, tak je to prostě bláznivá jízda, která si vystačí s jednoduchým příběhem a šílenými, ale opravdu parádními postavami. Osvěžující, zajímavé, povedené, ale něco mi říká, že za půl roku budu jen matně vzpomínat na to o čem to vlastně bylo, i když na takovou Panty, kterou jsem si z nějakého pro mě divného důvodu neskutečně oblíbil, si vzpomenu určitě... 8/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zkurvení andílci Panty a Stocking (neboli Kalhotka a Punčoška) vyhřezlí z praštěného mozku režiséra Hiroyuki Imaishiho (Dead Leaves) nejsou tak milí a filosoficky hloubaví jako andílci z Haibane Renmei, ale zato zběsilé zábavy si s nimi každý užije opravdu do sytosti. Tak například Stocking je závislá na sladkostech... a Panty má ráda sex. HODNĚ sexu. A krom toho permanentně stahuje kalhotky i proto, aby si z nich udělala zbraně pro boj s démony a jejich fekal milujícími gigantickými "Ghosty" terorizujícími město. Znáte to, jeden Ghost je na hovna, další na sperma, jiný furt zvrací, jeden šíleně letí na holuby z nosu a tak dále. To je tu prostě normální, stejně jako to, že poručníka našim malým andílkům dělá obrovský černý kněz s obrovským černým afrem. Který je navíc masochistický homosexuální pederast. Být perverzní úchyl je tu zkrátka úplně v pohodě. Což je ovšem pro nekonvenční zábavu hledající diváky moc a moc dobře. A co na tom, že při mírně jiném přístupu, vyházení tun humoru a ne až tak super-jednoduché animaci by z tohohle "Pokemon-like" seriálu vzniklo nejspíš vážně hodně zvrhlé hentai. A že za hranou verzi by kvůli nebetyčné míře rouhačství autory nejspíš zastřelili stejně, jako nebožtíka Pasoliniho za jeho 120 dní Sodomy. ... hmm, tak mě napadá... Jakto že tu sakra nejsou žádná chapadla?! Už jen ty tu chybí. Chapadla. A nebo rovnou celý Cthulhu. Jinak nic. 8/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček určitě ne! Protože některé části jsou nudné. Ale toto anime na stylu Power Puff Girls (akorát víc Gore a Ecchi a Šílenost) si mne prostě získalo. :-) Milerád se bavím. Jsou tam inteligentní vtipy. Jsou tam naprosto uhozené hloupé vtipy :-) Je to bláznivá podívaná, jasná na odreagování :-) | Tak jsem tedy shlédl poslední díl a musím se utvrdit ve 4 hvězdičkách. Je to naprosto uhozená šílenost s ještě šílenějším koncem :-D 4 hvězdy právem. Odreagování maximální, úsměv na rtech též :-) **13.9.201** po necelém roce jsem si přečetl Subjektivův komentář a -> jj přesně :-D Je to sranda. Hudba mi zůstala v hlavě doteď. Je úžasná. 85% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Ujetá, vtipná, akční, místy úchylná, neskutečně nabitá, šílená zábava. Ano, některé díly jsou nudné, ale ty podařené je spolehlivě vyváží. Postavy jsou skvělé (až na zbytečného Chucka), jednoduchá animace se mi líbila, super soundtrack, fajn opening i ending. 8/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Anime extrémne líznuté tým čo už začalo v Kill la Kill nie len animačne, ale tak isto "šokovou terapiou", ktoré zažíva každý jednotlivý sledovateľ tohto počinu. Sugar. Spice. And everything nice, ale tento krát to nie sú powerpuff girls, sú to naše dve hrdinky Panty a Stockings...Jedna si dáva dole svoje pančuchy a druhá ehm nohavičky a jedna potrebuje sladkosti a druhá ehm sex. "To že je niečo neortodoxné a šokuje neznamená, že to je naozaj kvalitné" tu platí na 100 percent. Anime trpí teóriou, že kde netreba príbeh stačí iný vizuál a inšpirovať sa tým, kde sa ten príbeh aspoň snažil byť. Je tu aj slabučká epizódovosť jednotlivých dielov a veľmi slabé až žiadne napredovanie jednotlivých hrdinov. Čo určite nejde, ale uprieť postavy sú jedny z kvalitnejších, ale vybuchujúce prostredie a diel za dielom nenechávajú vyniknúť ničomu, čo by naozaj sa mohlo odohrať. Pre mladších je to možno vizuálne výnimočné, alebo je to brané ako paródia, ale za týmto obalom sa neskrýva nič čo treba velebiť. Ak by ste chceli anime, kde sa to bláznivé robí lepšie skúste FLCL a to je 10 rokov naspať a ak by ste chceli niečo vizuálne zaujímavé skúste Bakemonogatari a ak chcete sa len nenudiť tak skúste tento počin nevravím, že je až taký zlý, ale nie je na ňom nič výnimočné. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Vraj posledný peckový seriál GAINAXu (to sa ešte uvidí) a mne sa dosť ťažko hľadajú slová... Určite P&S+G stoja za pozretie. Bolo to akčné, vtipné, audiovizuálne našlapané, no proste veľmi dobrá zábava! ()

Martin888 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček určitě ano, protože takovouhle geniální ulítlost jsem dlouho neviděl. Dva andělé, jeden uchylný kněz a jeden šprt bojují s pertou démonů. Je sice pravda že některé díly kvalitativně zaostávají, ale jako celek jde určitě od nadprůměrnou záležitost. Vše dokresluje uplně perfektní hudba a miliony narážek na pop kulturu. Určitě to není pro každého, ale jestli se to divákovi zalíbí doporučuju další režisériv počin - Dead leaves ;) ()

Palisander

všechny recenze uživatele

Prežil som približne osem minút, vrátane úvodných titulkov. Naozaj netuším na čo by som sa tam mal pozerať. Asi na pingpong so zeleným psíkom, predpokladám. To bola tuším najdlhšia scéna. A potom kľučkovanie ružového auta. Áno, to je tiež neskutočne vtipné, hihi, jasličkári sa museli za plienky chytať ;-). Graficky niečo ako ten pes s deravým zubom na CN, obsahovo vypláchnuté do bezvedomia. Pustím si, keď začnem počúvať Senzus ;-). A dovtedy sa budem tváriť, že som o tom ani nepočul. Aj tých pár minút hodnotím ako stratu času. ()

Reklama

Reklama