Reklama

Reklama

Život za časů války

(festivalový název)
  • USA Life During Wartime
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh o hľadaní cesty k riešeniu problémov v rodinných či mileneckých vzťahoch, keď je snaha o posun vpred, no popri tom na chrbát stále dýcha nie veľmi vydarená minulosť a jej náročne odlúčiteľná ťažoba. (T2)

Recenze (33)

Janek 

všechny recenze uživatele

Solondz je jedním z nejosobitějších scénáristů a režisérů, potvrzuje to každý jeho nový film. Bohužel opakuje stále stejná témata, je dost možné, že za chvíli už bude střílet jen slepýma. Další problém jsem měl s tempem filmu, do poloviny jsem se bavil, od poloviny nudil. Škoda, že Solondz ještě trochu nepřitvrdil, od něj se to čeká. Momenty to má a já se těším na další kousek tohoto za mlada evidentně pohlavně zneužívaného režiséra. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tady není moc co rozkládat, buď Solondze zbožňujete nebo respektujete a jste na něj zvědaví, pak jste buď nadšení nebo méně, ale pořád vás to k němu táhne, nebo to jde v lepším případě mimo, v horším jste znechucení a už se mu vyhýbáte. Já na něj budu zvědavá vždycky, už od Štěstí. Tady mi časově trochu ujel vlak, ale dohonila jsem ho a na konci jsem byla na cimpr campr. Nádherný Solondz. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $356,473║ Ten suchý humor tam sadne, ostré nadávky a dialógy nepobúria, aj keď je tam toho až príliš, skôr miestami dosť pomalé vyprávanie príbehu to zbytočne brzdí. /videl v kine: 55%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film v tom, jakým způsobem pracuje s náznaky, implicitními významy, oddalováním či zatajováním informací. Stává se tak hůře rozkódovatelným, přičemž tato zvláštní nekomunikativnost občas hraničí s mírou únosnosti. Pro mě určitě nejméně divácký Solondz. P.S. Znalost Štěstí nutná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Absurdní postavy, situace, dialogy…a přece z jistého úhlu pohledu tak normální, obyčejné. Má to něco do sebe, sem tam i humor, škoda jen, že jsou to spíš takové světlejší záchvěvy v průběhu jinak průměrného filmu. A co tak pročítám ostatní komentáře, kterým jsem se před projekcí raději vyhnul, tak trochu lituju, že jsem dřív neviděl často zmiňované Štěstí…nicméně tohle bylo moje první filmové setkání se Solondzem a rozhodně ne poslední, chci mu dát ještě šanci. Tohle dostaveníčko bude každopádně za lepší 3*. „Udělej to, co já. Prožeň si hlavou kulku. Třeba skrz pusu. A napiš dopis: Jsem hrozný člověk, snažila jsem se napravit svět, ale neuspěla jsem. Válka je zlo, ale to, co jsem udělala já, je horší. Nebudu mít klid, dokud neuvidím, jak budeš trpět tak jako já.“ – „Nevím, Allene. Myslím, že je lepší spolykat prášky.“ ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja milujem čierne šoufky, ale nemôžu byť s tak nesympatickými držkami v hlavných úlohách! Aspoňže Charlotte Rampling ukázala kozy! ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - HORIZONS - Horizonty (Life During Wartime / LIFE DURING WARTIME / Život za časů války) - Tak TROCHU mimo mne... - 5. 7. 2010 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 35% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Solondzova cesta od 10 k 5, resp. aký je rozdiel medzi šťastím a láskou. Čo v Šťastí kompaktne fungovalo, tu pôsobí ako divácke naschvál. Mozaiku frustrovaných, uplakaných a afektovaných postáv doplnil autor poukazovaním na terorizmus, globalizáciu a opakovane na pedofíliu, čím sa v mojich očiach definitívne zaradil do skupiny režisérov prvých (a jediných) filmov, ktorí sa vracajú k obľúbeným témam, nikam ich ale neposúvajú a točia sa na jednom mieste. Prečo má byť divák autorovým terapeutom? Ja nechcem, v tomto prípade určite nie! ()

CISTICZ 

všechny recenze uživatele

napada me srovnavat se Stestim, podobne se odvijejci film, typicky solondz. Je tam trosku vychovny prvek, Stesti je proste lepsi. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

45. MFF Karlovy Vary. Kdo ma rad film Stesti(1998) at rozhodne tento film vynecha - prebraly postavy, opisuji nektere sceny a rozvijeji nektere postavy!! Oproti originalu je toto vrchol trapnosti a drzost pokracovat parodicky ve skvelem Stesti by zaslouzilo kastraci.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne že by tenhle snímek byl úplně prázdný, ale chvílemi mi přišlo, že se jedná spíš o sled jednotlivých scén, nikoli o celek, který by jako takový fungoval. Herecky je to dobré, herci jsou buď civilní, nebo naopak přehrávají, ale dělají to takovým způsobem, že zaujmou. Ale film mě komplexně zaujmout nezvládl. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Mnohem temnější, depresivnější, statičtější, meditativnější, abstraktnější, křehčí, vyprázdněnější, strnulejší, pohádkovější, pomalejší, filozofičtější, cyničtější a bezvýchodnější než Happiness... Are you seeing anyone? No, I am more focused on China. Everything else is history. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Bizarnost filmu Davida Lynche z tohoto snimku opravdu kouka vsude. Ale zaroven je zde pritomna melancholicka marnotratnost a prijemne zpracovani (hudba, prolinacky, titulky). Bohuzel to kazi scenar a nepresvedcive herecke vykony. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Nechápu nadšení lidí v sále a největší ovace, který sem na mff kv 2010 zažila. Průměrná komedie s nesympatickym humorem, která se snaží mravoučit. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Syn, cca 12 let: Jsi ještě pořád vlhká? Matka: Ne, ne, utřela jsem se papírovým kapesníčkem. Od časů Amerického nezávislého léta, pravidelného prázdninového pásma na ČT 2 blahé paměti, považuji Todda Solondze za klasika, jehož filmy jsou sice trochu vyhrocené, ale sliz současné středostavovské Ameriky nahlížejí zajímavě. Life During Wartime rozvíjí motivy Solondzova známého Štěstí, především rodiny, jejíž hlavou je sympatický pedofil, prznící ohleduplně synovy školou povinné kamarády. Tatínek opouští vězení a to je Solondzova příležitost opět porušit různá tabu kladením nepříjemných otázek, zda je běžně hranice mezi normálním a zvrhlým vede skutečně tudy, kde je obvykle vnímána. Lidskost mlsného tatínka ilustruje každodenní, nezáviděníhodný zápas s vlastními sklony a ostře kontrastuje se spontánně jalovým, zdánlivě zdravým stylem dokonale čisté maminky. Kde je Kolonin? Pod antidepresivy, hned vedle antikoncepce. Málokdy vyjde z příběhu s morálním přesahem v nejpříznivějším světle usvědčený pederast. Politický rozměr, naznačený v titulu, ubíhá na pozadí jako neurčitě hrozivá kulisa: Volil Bushe a McCaina, ale jen kvůli Izraeli. Samozřejmě ví, že jsou to naprostí idioti. ()

Reklama

Reklama