Reklama

Reklama

Kanibal Superstar

(TV film)
  • USA Cannibal Superstar
všechny plakáty

Recenze (7)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Issei Sagawa. Toto jméno ve mně již dlouhou dobu vzbuzuje zájem a při jeho spatření v článku či knize a jeho vyslovení, se mé smysly okamžitě zbystří. Což se však v případě druhém, konkrétně v našich televizních programech, nestalo vůbec. Až jednou, byl na Viasat Explorer jistý dokument s názvem Kanibal Superstar. V nevědomí, oč se bude jednat, jsem u něj vyčkávala, letmo poslouchala a vzápětí po pomyšlení, že by mohli zmínit jméno Issei Sagawa se to stalo. Bylo vyřčeno. Trhla jsem hlavou směrem k obrazovce a začala s překvapením, údivem, nepochopením a zájmem sledovat jeho případ. Případ, který jsem do dnešní doby znala jen z podoby pár šokujících fotek, letmých informací o vzdělaném studentovi, který zavraždil dívku a jeho vzhledu. Tyto informace mi byly zcela neznámé a je až neuvěřitelné, jak snadno se Sagawa dostal tam, kde je teď. Všechno bylo tak klidné, bez vzrušení, hrůzy či odporu k jeho činu a jeho osobě. Zajímavý člověk. V tomto dokumentu jsem dostala to, nač jsem dlouho vyčkávala. Jeho svědectví. "Nechtěl jsem zabíjet, ale nenašel jsem žádný způsob, jak sníst její maso zaživa..." ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem , proč si ta snědená dívka s ním něco začínala. Zdá se mi velmi ošklivý. Dnes po každé vraždě se na vraha vrhnou psychologové, aby ho označili za nevinnou oběť svých genů a výchovy. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

tak abychom to shrnuli.......nakonec tomu tu čtvrtou hvvězdičku dám, i když chybí mi tu hlavní myšlenka,,,a to že ten žlutej mrňous, co vypada že neumí ani do pěti počítat tu pravděpodobně předved dokonalou vraždu...teda, ted samozrejme nemyslim záhadu zamcenyho pokoje nebo podobný ptákoviny od agáty christi,,,,todle bylo syrovější provedení,,,,načudil holce kulku do hlavy, pak ji slupnul jak holandskej řízek, a díky absolutní demokracii našich francouzských přátel za to nemůže jít nikdy sedět nespa?...ve francii totiž, dámy a pánové, tam když někoho sníte, tak ste automaticky šílenec...a takový šílenec podle francouzskýho zákona nesmí do basy......kdyby ji ten skřet jenom zabil, zašili by ho na pěkně dlouho, ale protože tu proběhla degustace, jediný co mohli v kohoutově dělat, je vyhostit ho zpátky domů, a protože se v japonsku nikdy ničeho nezákonýho nedopustil, pustili ho na svobodu....celkově jeho osoba působí dost komicky....je to spíš takovej mamlas a chvástal než vopravdovej zločinec, což je vidět i na tom jak vystupuje na veřejnosti,,,,během celýho dokumentu věčně jenom mluví vo tom jak má hlad když vidí pěknou americkou babu,,,,,líčí jak chutná lidský maso a v kterejch místech je obzvlášť delikátní, a mele a mele votom samým,dokonce vo tom všem už napsal přes 40 knih, a to všehovšudy sežral jenom jednu hubenou holanďanku a to eště před třiceti lety a kdo ví jestli mu vubec chutnala...,,to je jako kdyby někde v hospodě volíz pěnu z pulitru a hned z něj byl odborník přes pivo.......takže děti, co sme se dneska naučili?....kde budeme vraždit? ... VE FRANCIÍIIIIII.... a co musíme udělat až zabijeme člověka? ...SNÍIIIIIST HOOOOOOOO......oo, jsem rád že ste dávali pozor děti, a za odměnu, až budete odcházet, vemte si každej z ošatky u dveří cucavý bonbón,,,,je z holandska ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola teda sila. Vražda, nekrofília a kanibalizmus tri slová ktoré v civilizovanom svete sami o sebe vzbudzujú zimomriavky a zhnusenie sú pre niekoho bežné ako ponožky či dokonca a doslova zdroj obživy. Issei Sagawa je nepochybne psychopat, ktorý mal už dávno visieť na istú časť tela v prievane. Nie behá po slobode a v kľude sa do kamery zverí, že stále má apetít. Veľmi silný dokument, ktorý zapôsobí a emotívne rozhodí nejedného diváka. Dokument nieje braný ani tak z pohľadu na vážnosť a prevedenie jeho zločinov, ale ako nechcený precedens v rámci nefungujúceho medzinárodného práva. Známejšiemu bratovi určite hanbu nespravil ani po stránke obsahovej ani emočnej. Fanúškovia Sagawovi podobným šialencom a jeho rečiam si prídu dokumentom určite na svoje. Tí, ktorí sa chcú inšpirovať práve našli dve vysnívané destinácie na ukojenie svojich túžob. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

"Nechcel som zabíjať, ale nenašiel som iný spôsob ako zjesť jej mäso čerstvé." Aj keď mi bol Sagawa a jeho prípad dobre známy už dlhšiu dobu a informácie v dokumente ma teda šokovať nedokázali, hlavnému "hrdinovi" sa to jeho priamočiarymi výpoveďami o tomto hroznom čine podarilo. Človek s nastraženými ušami počúva od samotného vraha čím všetkým sa musel prerezať aby sa dostal k výbornému mäsu zadnice jeho vysnívanej ženy a len neveriacky krúti hlavou. Ešte šokujúcejšie ako jeho čin je však to čo nasledovalo po ňom. Myslím, že spoilerovať je zbytočné. Kto videl vie, kto nevidel, odporúčam vidieť. Otázkou v hlave každého normálneho jedinca po dopozeraní zostáva ako mohol právny systém natoľko zlyhať. ()

Abes

všechny recenze uživatele

Tady asi není co hodnotit. Zpracování snad s výjimkou dech / rozumberoucí Isseiovy procházky milionovými ulicemi nestojí za řeč, tady ale hraje roli kontext. Hodnotit příběh, který napsala úchylka vyšinutého jedince? Hodnotit dohru ze strany úřadů? Nehodnotím ale jako nosič informací za zhlédnutí jistě stojí. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Kanibal a nekrofil zákeřně zabije, znásilní a sní mladou dívku. Místo toho, aby byl popraven, nebo alespoň po zbytek života izolován od zbytku společnosti, chodí s úsměvem po světě, je uznávanou celebritou a píše o svém gurmánském dobrodružství knížky. Psychiatři jsou přesvědčeni, že svůj odporný čin může kdykoli zopakovat... Jeden z těch dokumentů, po jehož zhlédnutí se ptám, v jakém světě to k***a žijeme?! ()

Reklama

Reklama